Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Paradise Hotel» 2018:

Røper ukjent drama etter «Paradise»-exit: - Hadde det helt forferdelig

Thea Enoksens tv-opphold ble på langt nær slik hun hadde tenkt.

MÅTTE HJEM: Nordlendingen Thea Enoksen (til venstre) ble byttet som «Paradise»-partner av Leo Faa (midten), og måtte dermed pakke kofferten i torsdagens episode. Nå forteller hun hva som egentlig skjedde. Foto: TV3
MÅTTE HJEM: Nordlendingen Thea Enoksen (til venstre) ble byttet som «Paradise»-partner av Leo Faa (midten), og måtte dermed pakke kofferten i torsdagens episode. Nå forteller hun hva som egentlig skjedde. Foto: TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg gikk på en skikkelig psykisk smell, og var aldri meg selv der inne. Det var utrolig leit, erkjenner Thea Enoksen (20) overfor Dagbladet.

Stokmarknes-jenta hadde skyhøye forventninger til deltakelsen i «Paradise Hotel» da hun, sammen med ni andre jevnaldrende nordmenn, satte kursen mot Mexico like over nyttår.

Fire dager ut i innspillingen hadde pipa imidlertid fått en annen lyd.

REISTE HJEM: Thea Enoksen (20) tilbrakte en kort uke på «Paradise Hotel» før hun reiste tilbake til Norge. Foto: Marie Røssland
REISTE HJEM: Thea Enoksen (20) tilbrakte en kort uke på «Paradise Hotel» før hun reiste tilbake til Norge. Foto: Marie Røssland Vis mer

- Konstant stressa

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men følte at jeg aldri klarte å slappe av der inne. Hodet jobbet på høygir og jeg var konstant stressa. Matlysten forsvant, jeg sleit med dårlig søvn og gråt mye. Av og til hadde jeg det helt forferdelig, forteller Enoksen åpenhjertig.

20-åringens beskrivelser av innspillingsdagene kommer ikke fram på tv. I torsdagens episode får tv-seerne i stedet inntrykk av at nordlendingen ryker ut av programmet på «normalt» vis, i en såkalt parseremoni.

«Jeg holdt det veldig for meg selv» Thea Enoksen (20), «Paradise»-deltaker

Tv-exiten er et faktum etter at Enoksens mannlige romkamerat, Leo Faa (21), velger å bytte henne ut med sørlendingen Cathrine Ingebretsen (20). I ekte «Paradise»-stil hadde Faa og Ingebretsen avtalt utfallet bak Enoksens rygg i forkant.

Enoksen får aldri vite om meddeltakerens hemmelige plan, men tar Faas beslutning med fatning.

Ikke overrasket

Nå forklarer hun hvorfor:

- Jeg hadde mine mistanker tidligere på dagen, så det kom aldri som et sjokk. Om det hadde gjort det, hadde jeg antakeligvis hulket meg til døde, humrer Enoksen, og fortsetter:

- Dessuten ville jeg hjem. Jeg var veldig klar for å komme meg ut derfra.

Ifølge Enoksen var det ingen spesifikk hendelse som forårsaket det psykiske stresset hun forteller om. Heller en kombinasjon av mye forskjellig.

- Det var ekstremt mye intriger og dramatikk der inne - og nesten ingenting av det har kommet fram på tv. Det var noe hele tida, og jeg taklet det dårligere enn forventet. Jeg følte heller ikke at jeg hadde noen å snakke med, forteller hun.

- Gikk du til produksjonen?

- Nei, jeg holdt det veldig for meg selv, forteller hun.

FORSVANT PLUTSELIG: Deltakerne i «Paradise Hotel» drar ned til Mexico før det blir avslørt at de er deltakere. Dermed må de lyge for familie og venner. Da Se og Hør og Dagbladet møtte dem i forkant av innspillingen i Mexico, avslørte de flere, kreative historier. Video: Marie Røssland / Reporter: Kine Falch Vis mer

Gikk til psykolog

Pressekontakt for «Paradise Hotel» i TV3, Andreas Framnes, understreker overfor Dagbladet at deltakernes ve og vel er viktig for kanalen.

- Det er selvfølgelig hovedprioritet. Deltakerne får tett oppfølging gjennom hele produksjonen, og vi gjør alt i vår makt for å sørge for at de har det bra. De får tilbud om psykolog både før, under og etter innspillingen av programmet, forklarer han.

Enoksen benyttet seg av TV3s psykologtilbud etter «Paradise»-innspillingen, og forteller at hun er fornøyd med oppfølgingen hun har fått av kanalen.

- I ettertid angrer jeg selvfølgelig veldig på at ønsket å dra hjem. Det var først da jeg reiste tilbake til Norge at jeg innså hvor mye jeg egentlig hadde lyst til å være der. Det er både dumt og kjipt at mitt opphold endte sånn, men det får jeg ikke gjort noe med nå, sier hun.

- Veldig skuffa

At Enoksen ble dolket i ryggen (eventuelt «dumpa» eller «skutt» i ryggen, uttrykk som en av hennes meddeltakere etablerte i premiereepisoden), i torsdagens parseremoni, synes hun for øvrig fint lite om.

HØYDEPUNKT: Triana Iglesias har vært programleder for «Paradise Hotel» i 10 år. Da Se og Hør og Dagbladet møtte henne i Mexico i forkant av innspillingen av den tiende sesongen, røpte Triana hvilke øyeblikk hun husker best fra de ni forrige sesongene. Vis mer Vis mer

- Jeg ble veldig skuffa, og synes ikke jeg fortjente det. De kunne i det minste ha fortalt meg om det hemmelige spillet, slik jeg at jeg fikk mulighet til å velge en annen partner. Men samtidig er det et spill, og det må man bare akseptere, sier 20-åringen, og legger til:

- Selv om jeg ikke hadde det så bra der inne, er det viktig å påpeke at jeg samtidig er veldig glad for at jeg deltok. Jeg har fått venner for livet, og fått mulighet til å gjøre noe ikke alle andre får oppleve.

Enoksen opplyser at hun har det helt fint i dag.

- Det ble nok bare veldig mye der inne, sier hun.

Skjulte fortvilelsen

Enoksen er den andre deltakeren som forlater «Paradise Hotel», som feirer tiårsjubileum i år med en ekstraordinær sesong. Onsdag kveld var Mjøndalen-gutten Marius Pettersen (21) den første til å pakke kofferten, etter å ha gjort det dårligst i en konkurranse som handlet om fiktive «likes».

Selv om Pettersen smilte og takket for seg da han forlot de resterende deltakerne, fortalte han en litt annen versjon til Dagbladet onsdag kveld:

- Der og da tok jeg det som en mann og reiste hjem med hodet hevet. Egentlig var jeg jævlig bitter. Jeg var forberedt på at det kunne skje, og ble ikke tatt på senga, men hadde samtidig et lite håp. Så det var utrolig kjipt, fortalte han.

Som en del av jubileumssesongen fikk flere tidligere «Paradise»-deltakere, eller såkalte «legender», prøve seg på nytt i årets sesong.

Det var publikum som fikk bestemme hvorvidt Sophie Vågsæter, Aurora Gude, Magne Robberstad, Mathias Pettersen, Ann-Marielle Lipinska, Isabel Raad eller Carl Aksel Berg Jansen skulle forbli på skandalehotellet, og stemte til slutt fram de to sistnevnte i tirsdagens program.

Dagen etterpå fikk for øvrig Mathias Pettersen og Ann-Marielle Lipinska en ny sjanse. De fire siste måtte dermed reise hjem.

FORANDRET SEG: Isabel Raad var for første gang med på «Paradise Hotel» i 2015. I år kan hun sjekke inn på nytt, og Stavanger-jenta legger ikke skjul på at mye har forandret seg siden sist. Video: Marie Røssland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!