Are Venås fra «Tropp 1»:

Røper ukjent skadedrama

- Var jævlig vondt.

«TROPP 1»: En av deltakerne avslører at de måtte på sykehuset under innspilling. Reporter: Sofie Losen. Video: TV 2 / Celina Morken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom flere uker har tolv unge mennesker kjempet seg gjennom Dag Otto Lauritzen (66), Kristian Ødegård (48) og resten av befalets knalltøffe opplegg, som seerne har kunnet følge i «Kompani Lauritzen: Tropp 1».

Noen har valgt å trekke seg fra konkurransen, men fortsatt er de fleste deltakerne igjen på Setnesmoen i Åndalsnes. Det militære regimet og øvelsene de har vært gjennom har imidlertid ikke gått helt smertefritt, noe én av deltakerne smertelig fikk erfare.

Det ukjente skadedramaet kommer ikke fram i TV-programmet, men overfor Dagbladet kan kompaniaspirant 10, Are Venås (21), avsløre at han måtte på sykehus midt i innspillingen.

«TROPP 1»: En av deltakerne må reise hjem mot sin vilje. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg var redd

- Da du skadet tommelen din trodde jeg faktisk at du skulle hjem, sier meddeltaker Julie Skjelvik (24).

Dagbladet møtte deltakerne under premierefesten, og det var der Venås og Skjelvik kunne fortelle om skaden.

- Jeg var redd for det selv, jeg var redd de skulle sende meg hjem, innrømmer Venås, og utdyper videre:

- Jeg skadet fingeren min. Vi trodde den var brukket, så jeg var på sykehuset i Molde midt i innspillingen.

SER DU DET?: Den oppmerksomme seer fikk med seg den ukjente skaden i mandagens episode. Foto: Matti Bernitz/TV 2
SER DU DET?: Den oppmerksomme seer fikk med seg den ukjente skaden i mandagens episode. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

21-åringen forteller at skaden oppsto under en øvelse med de fryktede bobene, som deltakerne måtte slåss mot før de kunne fortsette videre.

BANDASJERT: Are Venås hadde bandasje rundt tommelen og håndleddet. Foto: Skjermdump TV 2
BANDASJERT: Are Venås hadde bandasje rundt tommelen og håndleddet. Foto: Skjermdump TV 2 Vis mer

- Jeg drev og bokset mot bobene og ble veldig gira, og helt tilfeldig så klarte den ene boben å slå meg i tommelen og dro den ut av ledd eller noe.

LEVEN: For gjengen i «Tropp 1» på TV 2 vekkes på verst tenkelig måte: av høye smell og masse røyk. Video: TV 2 Vis mer

«Luktet» makkeren

Venås forteller at han i starten ikke kjente noe særlig smerte etter slaget mot hånda, men det endret seg utover kvelden.

- Det var ikke så vondt, men det ble jævlig vondt på slutten av dagen og den ble kjempehoven. Jeg tenkte vi måtte sjekke det ut, så kom legen og sa «vi må på sykehuset», og jeg bare «oi, var det så alvorlig».

SLÅSSKAMP: Are Venås skadet fingeren da han kjempet mot bobene. Foto: Skjermdump TV 2
SLÅSSKAMP: Are Venås skadet fingeren da han kjempet mot bobene. Foto: Skjermdump TV 2 Vis mer

Før han satte kursen mot sykehuset tok han farvel med de andre deltakerne, uvitende om han ville returnere til Setnesmoen. Frykten var at han ikke fikk lov til å fortsette på grunn av skaden - en frykt også makkeren Skjelvik delte.

- Det var på kvelden, så vi gikk og la oss og visste ikke om han var der dagen etter eller ikke, men på morgenen så luktet jeg at han var her. Jeg luktet parfymen hans, og så gikk jeg ut og der var han, forteller hun.

Ifølge Venås var ikke tommelen brukket, men han hadde fått en brist. Derfor fikk han fortsette, og i mandagens episoden kan den observante seer se at han har fått på en liten bandasje på den skadede fingeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer