Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

Roper varsko: - Ikke mange grep igjen

Uroen rundt Durek og Märtha Louise fortsetter.

KRITIKKSTORM: Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise har ved flere anledninger stått i mange kritikkstormer. Nå skjer det nok en gang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KRITIKKSTORM: Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise har ved flere anledninger stått i mange kritikkstormer. Nå skjer det nok en gang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet har det mildt sagt stormet rundt prinsesse Märtha Louise (50) og forloveden Durek Verrett (47).

Onsdag kveld ble det nemlig kjent at Epilepsiforbundet hadde bestemt seg for å avslutte samarbeidet med prinsessen i 2020. Det gjorde de som følge av kritikken som har haglet rundt Verrett.

KULTURSJOKK: Kongen kommenterte Märtha Louises kjæreste Durek Verret. Video: Caroline Vagle/Dagbladet Vis mer

Samme kveld meldte også Norsk Revmatikerforbund at de vurderer å gjøre det samme.

Nå er det trolig flere som spekulerer på hva som kan skje dersom enda flere avslutter samarbeid med prinsessen, hvis stormen ikke roer seg de kommende dagene.

- Ikke mange grep igjen

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, følger prinsessen og Verrett tett.

På spørsmål om hun tror det vil gå så langt at hun mister prinsessetittelen, svarer hun:

- Hvis det skal vise seg at denne stormen tar ytterligere av, så er det ikke så mange grep igjen. De kan jo selvfølgelig bestemme at hun ikke skal representere i det hele tatt. Og i ytterste konsekvens at hun ikke får beholde prinsessetittelen, men det tror jeg ikke noe på.

TAUS: Prinsesse Märtha Louise nektet å svare på spørsmål om forloveden Durek Verrett onsdag. Vis mer

- Hun vil alltid være kongens datter, og er født prinsesse. Men i ytterste konsekvens så kan det skje, legger hun til.

Vagle understreker at Märtha Louise har en forholdsvis liten rolle som arbeidende kongelig. Det er nemlig mange år siden hun ga fra seg tittelen «Hennes Kongelig Høyhet».

- Prinsessen har heller ikke lenger apanasje. Hun gjør noen få offisielle oppdrag, og det er først og fremst for organisasjonene hun er beskytter for. Nå ser det ut som det blir færre av det, sier hun.

Kongehuseksperten følger opp at hun tror folk flest klarer å skille mellom kongeparet og kronprinsfamilien, de som er arbeidende kongelige i Norge, og Märtha og Durek.

I tillegg tror hun ikke at kritikkstormen går noe særlig utover monarkiet.

- Jeg tror ikke det går så mye utover monarkiet med all den stormen rundt Durek. Jeg tror folk flest klarer å se at det ikke er noe kongeparet mener. Samtidig er det viktig og riktig at de tok til ordet mot det.

OPPRØRTE: Durek Verrett og Märtha Louise fortalte om motstanden de har møtt etter at de annonserte forlovelsen. Video: Instagram/@shamandurek Vis mer

- Et sterkt signal

Vagle mener at organisasjonene sender ut et sterkt signal etter at de ikke lenger ønsker å ha prinsessen som beskytter.

- Kongelig beskytter henger jo veldig høyt for en organisasjon å få, det skal jo gi positiv oppmerksomhet. Men når en organisasjon da ikke får den oppmerksomheta lenger, og tar avstand, er det et sterkt signal.

- Verrett har nå uttalt seg overfor VG, hvor han slår tilbake mot kritikken. Hva tenker du om det?

- Han modererer seg veldig. Så vi får bare vente å se om stormen stilner, eller om det vil ta veldig av, sier Vagle, og fortsetter:

- Men så må vi også ha i mente at han har sagt at han ville dødd uten skolemedisin og at han ikke er imot det. Han sier jo at det er mer vanlig i USA at det er en parallell mellom alternativ- og skolemedisin, mens vi i Norge er mye sterkere på det.

STØTTE: Durek Verrett, prinsesse Märtha Louises forlovede, kommer med støtte til Norge etter masseskyting i Oslo. Vis mer

På spørsmål om Vagle tror uttalelsen var for å roe ned den pågående situasjonen, svarer hun:

- Det kan virke som at han prøver å roe det litt ned. For hvorfor har han ikke vært like tydelig på det før? Samtidig presiserer han jo at dette er noe han har ytret tidligere, og at prinsessen må stå for sitt. Og det synes jeg jo er et godt poeng.

Hun følger opp:

- Men det han gjør reflekterer jo til en viss grad også over på hele kongefamilien, siden han nå blir en del av den. Så han må jo i større grad tenke over det framover, og hvilke reaksjoner det får. Han følte seg åpenbart misforstått.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer