Kendra Wilkinson i hardt vær:

Røpet drøm om å plukke bomull. Dét burde hun ikke ha gjort

TV-stjerna tar seg selv i forsvar etter at folk trakk linjer til USAs slaverihistorie.

FÅR KRITIKK: Tidligere Playboy-modell og tv-personlighet Kendra Wilkinson delte sin begeistring på sosiale medier etter at hun plukket bomull på en bomullsåker i sørstatene denne uka. Det falt ikke i god jord hos alle. Foto: AP/ NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Tidligere Playboy-modell og tv-personlighet Kendra Wilkinson delte sin begeistring på sosiale medier etter at hun plukket bomull på en bomullsåker i sørstatene denne uka. Det falt ikke i god jord hos alle. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Annonse

(Dagbladet): Den tidligere «Playboyjentene»-stjerna Kendra Wilkinson (32) har alltid hatt en drøm om å plukke bomull, og da hun og ektemannen Hank Baskett (35) var på kjøretur i sørstatene onsdag fikk hun endelig oppfylt ønsket sitt.

Og Wilkinson var ikke sen med å dele begivenheten med fansen på sosiale medier.

Hun publiserte et bilde av seg selv på «story»-funksjonen til Instagram, der hun holder en håndfull bomull mens hun står foran en bomullsåker.

«Har alltid ønsket å plukke bomull. Lol» skrev hun til bildet, ifølge UsWeekly.

Imidlertid var det flere som reagerte på innlegget hennes, ifølge en rekke amerikanske medier, deriblant TMZ og People Magazine.

På både Instagram- og Twitter-profilene sine har Wilkinson mottatt krass kritikk fra folk som mener at hun er ufølsom og rasistisk, ettersom mange forbinder bomullsplukking med slavetida i USA.

Saken fortsetter nedenfor.

Eksempelvis har blogger Perez Hilton gjengitt flere Twitter-meldinger fra brukere som mener at det var lite gjennomtenkt av Wilkinson å dele bomullsplukking-eventyret sitt på sosiale medier.

MED EKTEMANNEN: Hank Baskett og Kendra Wilkinson avbildet sammen på en filmpremiere i Los Angeles i juni 2009. Foto: AP/ NTB scanpix
MED EKTEMANNEN: Hank Baskett og Kendra Wilkinson avbildet sammen på en filmpremiere i Los Angeles i juni 2009. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

- Tenkte ikke på farge eller rase

I kjølvannet av kritikken har Kendra Wilkinson tatt til motmæle i en rekke innlegg på Twitter-kontoen sin. Hun har også publisert en video på Instagram Story der hun forklarer seg, ifølge People.

I tillegg sier talspersonen hennes til TMZ at Wilkinson ikke mente å fornærme noen, og at tv-stjerna beklager hvis noen har mistolket henne.

Imidlertid synes 32-åringen tilsynelatende at kritikken mot henne er av det noe latterlige slaget, hvis man skal tro en del av Twitter-meldingene hun har publisert det siste døgnet.

BRUTAL HISTORIE: Før slaveriet ble avskaffet i USA, jobbet mange afrikanske slaver seg ihjel på blant annet bomullsplantasjene i de amerikanske sørstatene. Litografi fra 1884. Foto: Everett Historical / Shutterstock / NTB scanpix
BRUTAL HISTORIE: Før slaveriet ble avskaffet i USA, jobbet mange afrikanske slaver seg ihjel på blant annet bomullsplantasjene i de amerikanske sørstatene. Litografi fra 1884. Foto: Everett Historical / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

- Lol. Jeg ville bare plukke bomull fra en plante fordi jeg alltid har lurt på hvordan det egentlig kjennes ut. Aldri i livet at jeg tenkte på farge eller rase på det tidspunktet, tvitrer hun blant annet.

- Jeg sneik meg inn på en annens eiendom og løp for å ta noe bomull. Jeg er ikke rasist. Hadde det bare gøy og ville kjenne hvordan den føles fordi jeg har lurt på det. Hahahahah, skriver hun i en annen Twitter-melding.

Saken fortsetter nedenfor.

- Svigerfaren min er svart

Kendra Wilkinson har vært gift med den tidligere fotballstjerna Henry Randall «Hank» Baskett III siden 2009. Paret har fått to barn sammen, sønnen Hank Baskett IV (7) og dattera Alijah Mary Baskett (3).

I anledning årets thanksgiving-feiring i USA har ekteparet tilbrakt tid med Basketts familie. Wilkinson gjør et poeng ut av dette i en av Twitter-meldingene sine, ettersom ektemannen hennes er afroamerikaner.

- Jeg kan ikke tro at jeg blir anklaget for å være rasist når jeg sitter her sammen med svigerfaren min, som er svart, og som er helt perpleks over beskyldningene.

Mens noen reagerer på Wilkinsons ovennevnte slutning, mener andre at hele kontroversen og rasismediskusjonen er feilslått eller blåst ut av proporsjoner. Fans av Wilkinson har dessuten tatt henne i forsvar, ifølge usWeekly.

Den tidligere modellen og reality-stjerna, som en periode var kjæreste med Playboy-gründer Hugh Hefner, understreker for øvrig også at hun aldri ville ha gjort narr av USAs brutale slaverihistorie.

- Alle som tror at jeg tullet med det kan bare ha det så godt, skriver hun i en annen tweet.

I hardt vær over Aaliyah-kostyme

Kendra Wilkinson er for øvrig ikke den eneste amerikanske kjendisen som har fått kritikk for å være lite gjennomtenkt eller ufølsom med tanke på hudfarge og etnisitet den siste tida.

Da tv-stjerna Kim Kardashian West (37) kledde seg ut som den avdøde R&B-stjerna Aaliyah i anledning årets halloween-feiring i slutten av oktober, gikk det nemlig ikke upåaktet hen.

Hun måtte tåle krass kritikk fordi hun kledde seg ut som Aaliyah, ettersom de to ikke har samme etniske opphav. Flere mente at Kardashian West derfor benyttet seg av afroamerikansk kultur på en kritikkverdig måte.

I kjølvannet av kritikken valgte «Keeping Up With the Kardashians»-stjerna å publisere et innlegg på sin egen hjemmeside, der hun forklarte det omstridte kostymet sitt.

Kim Kardashian West, som er gift med den afroamerikanske rapperen Kanye West (40), skrev at hun «ikke kledde seg ut som en rase eller en kultur», men som en kvinne hun alltid kommer til å beundre.

- For min del handler det alltid om kjærlighet og respekt. Jeg elsket at Kourtney (Kardashian, eldre søster, journ.anm.) kledde seg ut som Michael Jackson til et av kostymene sine, og at sønnen min var Axl Rose. Vi ser ikke [hud]farge i mitt hjem. Vi hedret folk og artister vi elsker og respekterer - det er så enkelt!

Huffington Post mente imidlertid at forklaringen til tobarnsmora ikke holdt mål. Nettstedet skrev i starten av november at «fargeblind-forsvaret» er for tynt, og at det ignorerer måten rasisme faktisk fungerer på i USA.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer