HADDE BLITT 65: Robin Williams døde i 2014. I går hadde han fylt 65 år, og i den anledning delte hans datter Zelda en rørende melding på Instagram. Foto: Dan Steinberg/Invision/AP, NTB scanpix
HADDE BLITT 65: Robin Williams døde i 2014. I går hadde han fylt 65 år, og i den anledning delte hans datter Zelda en rørende melding på Instagram. Foto: Dan Steinberg/Invision/AP, NTB scanpixVis mer

Rørende bursdagsmelding:
- Vi savner deg noe forferdelig

Robin Williams hadde fylt 65 år. 

(Dagbladet): I august 2014 kom døde den amerikanske skuespilleren Robin Williams. Skuespilleren sanket i løpet av sin karriere inn blant annet en Oscar-statuett, to Emmy-priser og fire Golden Globe-priser.

Torsdag 21. juli i år hadde han fylt 65 år, men han rakk bare å bli 63. Hans datter, skuespiller Zelda Williams (26), delte i anledning hans fødselsdag et bilde av familien.

Med la hun også en rørende tekst. Foruten å fortelle at hun nå går i farens fotspor, beskriver hun savnet.

- Vet ikke hva jeg skal gjøre

Det var i går at 26-åringen la ut bildet på Instagram. Avbildet er Williams og noen av hans barn.

Dattera starter innlegget med å skrive at dette er vanskelig for henne, men at hun har funnet en løsning på sorgen.

«Jeg vet fortsatt ikke hva jeg skal gjøre på dager som dette... Jeg vet at jeg ikke kan gi deg gaver mer, men det betyr vel bare at jeg må gi dem i din ånd i stedet», skriver 26-åringen.

Med dette mener 26-åringen at hun det siste året har gått aktivt inn for å jobbe med tre av den avdøde skuespillerens hjertesaker.

«Adopsjon av hunder, folk som er rammet av funksjonshemninger og vår nasjons skadde veteraner», skriver hun.

Det er spesielt den førstnevnte veldedigheten Williams' datter skriver om. Hun forteller at hun har donert penger til ei nettside som jobber med å trene og omplassere hunder, slik at de kan komme til nye eiere som trenger dem.

Innlegget avslutter hun med en varm hilsen til sin avdøde far.

«Gratulerer med dagen, pappa. Shasha, Zakky, Codeman og jeg elsker deg og savner deg noe forferdelig», forteller hun.

- Ville bli tøffe år

Da Williams døde, ble det fort kjent at selvmord var dødsårsaken. I tida etter ble det spekulert i hvorfor skuespilleren valgte å avslutte livet.

I november i fjor snakka enka hans, Susan Schneider, ut i et intervju om omstendighetene før hun fikk sjokkbeskjeden.

- Legene sa han hadde maks tre år igjen å leve, og at det hadde blitt tøffe og vanskelige år. De siste månedene før han døde klarte han ikke samle seg mentalt og stå opp mot sykdommen, fortalte Schneider i intervjuet.

Den avdøde skuespilleren hadde ifølge enka parkinsons sykdom, noe hun uttalte bare dager etter dødsfallet hans.

Schneider fortalte også hun om hvordan sykdommen påvirka ektemannen de tre månedene før han døde.

- Han hadde sterke fysiske og psykiske plager de månedene før han døde. Det mentale på grunn av Parkinsons og demens. Han var lei alle plagene, fortalte hun.

FAMILIEN: Williams' kone Susan Schneider og hans datter Zelda stilte ved Robins side på rød løper i 2011. Foto: AP Photo/Katy Winn, NTB scanpix
FAMILIEN: Williams' kone Susan Schneider og hans datter Zelda stilte ved Robins side på rød løper i 2011. Foto: AP Photo/Katy Winn, NTB scanpix Vis mer