Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Adam Alsing:

Rørende gest etter dødsfallet

Sender programlederens siste program som hyllest etter dødsfallet.

LÅ I RESPIRATOR: Den svenske tv- og radioprofilen Adam Alsing døde i april. Han ble 51 år, og døde som følge av coronasmitte. Foto: NTB scanpix
LÅ I RESPIRATOR: Den svenske tv- og radioprofilen Adam Alsing døde i april. Han ble 51 år, og døde som følge av coronasmitte. Foto: NTB scanpix Vis mer

I midten av april kom den triste beskjeden om at den svenske programlederen Adam Alsing var død, 51 år gammel. Alsing gikk bort etter å ha blitt smittet av coronaviruset.

Alsing er blant annet kjent som programleder for den svenske utgaven av realityprogrammet «Big Brother» som han ledet fra 2000 til 2004. 51-åringen ledet også den norsk-svenske samproduksjonen av serien sammen med filmkritiker Brita Møystad Engseth (53) i 2005.

Det siste året jobbet han i radiokanalen NRJ som programleder i «NRJ Morgon med Adam Alsing» og med sin egen podkast.

Etter ønske fra familien

Hans siste prosjekt, en svensk versjon av det populære bilprogrammet «Top Gear» ble spilt inn i fjor høst og vinter. Som en hyllest til Alsing blir nå programmet sendt, tross dødsfallet. Det skriver Expressen.

Programmet får premiere på Dplay 15. juni, og sendes så på lineær-tv til høsten.

TESTER: På Oslo Universitetssykehus vil de sjekke om du har hatt corona. Reporter: Johannes Theodor Fjelt. Video: Jostein Sletten / Embla Augusta Hjort-Larsen. Vis mer

«Vi har hatt en nær dialog med Adams nærstående som har ytret sitt ønske om at «Top Gear Sverige» skal sendes, for å minnes Adam. Noe som føles veldig fint og vi har et felles ønske om å dele Adams varme og utrolig fine medvirkning i serien, med hele det svenske folket», skriver innholdsdirektør på Discovery Networks Sweden, Axel Eriksson, i en pressemelding, ifølge avisa.

Hylles av kollegene

Programmet dediseres til Alsing, og er en hyllest til ham som programleder, står det videre i uttalelsen fra nettverket. Medprogramleder Marki Lehtosalo sier følgende i en kommentar:

«En nær venn og et fantastisk menneske er tatt fra oss. Det føles som om det var i går da vi var på innspilling og kjørte sammen og delte bilminnene med hverandre. Adam etterlater seg et stort tomrom og han kommer for alltid til å være savnet».

De to ledet programmet sammen med Tony Rickardsson, som i pressemeldingen minnes hvor gøy det var å spille inn serien.

«Vi hadde mange herlige lattere sammen under innspillingen, og han hadde alltid full kontroll på laget, det var veldig lett og kult å jobbe sammen. Det føles helt ubegripelig at han ikke er med oss lenger», forteller han.

COVID-19: Sveriges coronastrategi har vært gjenstand for hard kritikk blant flere. Den svenske partilederen Ebba Busch har både norsk og svensk statsborgerskap, og er klar i sin dom. Video: Expressen TV. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Mange har etter at dødsfallet ble kjent hyllet sin døde kollega og venn. Flere har også delt detaljer om programlederens siste tid, som var preget av isolasjon. Han døde tre uker etter at han åpent fortalte det svenske folk om hvordan han hadde det i karantene, etter at han sykmeldte seg fra jobben.

Alsing etterlater seg kona Anette Alsing og sine to sønner, Sebastian og Kasper Alsing.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!