Marianne Behn:

Rørende hyllest på sønnens bursdag

Marianne Behn med personlig innlegg om savnet etter Ari.

VIKTIG DATO: Torsdag 30. september skulle Ari Behn ha fylt 49 år. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
VIKTIG DATO: Torsdag 30. september skulle Ari Behn ha fylt 49 år. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første juledag i 2019 gikk kunstner Ari Behn bort. I ettertid har familien vært åpne om tapet og sorgen etter ham. Det er også hans mor Marianne Behn torsdag, på det som skulle vært sønnens 49 årsdag.

«I dag er bursdagen din, kjære sønn. Kjære Ari. Mikis. Jeg er så takknemlig for livet vi hadde sammen på jorda», skriver mora innledningsvis til et bilde av seg selv og sønnen, før hun ærlig forteller om savnet etter ham:

«Jeg savner deg, smilet ditt, stemmen din, varmen din og din milde væremåte».

Videre skriver Marianne at hun elsker ham til stjernene og tilbake, og at sønnens lys skinner gjennom sfærene.

«Takknemlig for det … Til vi møtes igjen. Kjærlighet er for alltid», fortsetter hun.

- Litt ekstra bekymret

Sju måneder etter Aris bortgang fortalte mora at hun ikke så det som skulle komme.

- Det var et par ganger i løpet av den siste høsten der vi var litt ekstra bekymret. Jeg spurte ham direkte om det var fare for at han tenkte i de banene. «Nei, mama, det har jeg ikke mot til. Ikke ønsker jeg det heller». Han sa alltid mama, ikke mamma, sa hun til Dagbladet Magasinet i fjor.

Hun sa også at hun snakket med Ari like før julaften, og at hun da ikke mistenkte at noe så forferdelig kunne komme til å skje.

FORFULGT: I «Märtha» på TV 2 snakker prinsesse Märtha Louise ut om forholdet til Ari Behn. Hun beskriver den første tida som «ganske spesiell», og forteller at de ble forfulgt 24 timer i døgnet. Programmet har premiere på TV 2 7. april. Video: TV 2 Vis mer

Ærlige om sønnens bortgang

I et intervju med Se og Hør i januar i fjor, fortalte Ari Behns foreldre ærlig om sønnens bortgang for første gang. Da fortalte pappa Bjørshol at han var hjemme hos Ari i Lommedalen både julaften og 1. juledag.

- Det var jeg som fant ham. I dag er jeg svært takknemlig for at jeg fikk være hos ham, sa han til Se og Hør.

Opprinnelig skulle Behn ha feiret julaften som kongeparets gjest sammen med sine tre døtre på Kongsseteren, men dette ble avlyst.

UTSTILLING: Prinsesse Märtha Louise og døtrene Emma Tallulah Behn Leah Isadora Behn og Maud Angelica Behn under presentasjon av utstilling med Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya. Maud Angelica snakker om sin avdøde far. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ari følte seg for dårlig til å delta, og planene ble derfor endret til at han skulle reise til Larkollen for å feire jul sammen med foreldrene sine. Denne planen ble heller aldri noe av, og dermed besluttet Olav å reise til sønnen tidlig på julaften.

- Ari var ikke alene da han valgte å avslutte livet. Det virket som om Ari hadde funnet en slags ro den siste dagen, sa Bjørshol videre i intervjuet med Se og Hør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer