Kronprins Frederik:

Rørende hyllest til dronningen

Kronprinsens tale til dronning Margrethe har fått mye oppmerksomhet.

JUBILEUMSFEIRING: Denne helga har kronprins Frederik (t.v.) og prins Joachims mor, dronning Margrethe feiret 50 år på tronen. Førstnevntes tale har i ettertid fått mye oppmerksomhet. Foto: Mads Claus Rasmussen / AFP /
JUBILEUMSFEIRING: Denne helga har kronprins Frederik (t.v.) og prins Joachims mor, dronning Margrethe feiret 50 år på tronen. Førstnevntes tale har i ettertid fått mye oppmerksomhet. Foto: Mads Claus Rasmussen / AFP / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I januar i år var det 50 år siden dronning Margrethe (82), da som 31-åring, overtok den danske tronen etter sin far, kong Frederik.

Denne helga ble jubileet feiret i København, og sammen med den danske kongefamilien samlet det norske og det svenske kongeparet seg for å hylle jubilanten.

På programmet sto ulike arrangementer, deriblant en gallaforestilling og en lunsj på Kongeskipet Dannebrog. Søndag kveld var det duket for festmiddag på Christiansborg slott, og som seg hør og bør ble det holdt en rekke taler for dronningen under middagen.

Én av de som talte til jubilanten var hennes eldste sønn, og dermed neste arvtaker til tronen, kronprins Frederik (54). Mannen som ikke er kjent for å være en spesielt god taler overbeviste imidlertid «alle» etter han hyllet sin mor søndag.

Hyllet mora

- Det var en av kronprinsens aller beste - om ikke den beste talen noensinne, forteller B. T.s kongelige korrespondent Jacob Heinel Jensen overfor den danske avisa.

I talen tok han blant annet opp ulikhetene mellom de to:

- Du maler, jeg trener. Du graver etter funn fra fortida, jeg begravde meg ned for å unngå å bli oppdaget under min tid i Forsvaret. Du mestrer ord, jeg mangler det noen ganger, sa kronprins Frederik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.