Bjørn Einar Romøren:

- Rørt bare av tanken

Den tidligere skistjerna hyller kona Martine etter kreftsykdommen.

SIDE OM SIDE: Bjørn Einar Romøren og kona Martine Rensøy Romøren var til stede da kong Harald og dronning Sonja inviterte til gallamiddag for Slovenias president Borut Pahor i juni 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SIDE OM SIDE: Bjørn Einar Romøren og kona Martine Rensøy Romøren var til stede da kong Harald og dronning Sonja inviterte til gallamiddag for Slovenias president Borut Pahor i juni 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Sommeren 2019 kunne Se og Hør melde at tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren (41) hadde blitt kreftsyk. Det fortalte han selv i et intervju med bladet.

- Alt har skjedd veldig fort. Plutselig er livet snudd på hodet, medga han den gang overfor ukebladet.

En MR-undersøkelse avdekket nemlig en ondartet svulst i hofta - såkalt Ewing sarkom - en svært sjelden kreftform som er vanligst i aldersgruppen 5 til 25 år, ifølge Store Medisinske Leksikon.

Nå, nesten tre år seinere, er 41-åringen omsider kreftfri, og ved svært godt mot.

KAVALIER: «Jeg måtte ha med en flott mann når jeg kommer med dronningkostyme». Video: Rød Løper Vis mer

«Gullruten»-nominert

Romøren var tidligere denne våren å se i NRK-programmet «Mesternes mester», der han til slutt havnet på andreplass. Tidligere denne måneden var han for første gang til stede på «Gullruten» i Bergen, da han var nominert til «Publikumsprisen», en pris som komiker og skuespiller Herman Flesvig (30) til slutt stakk av med.

«Mesternes mester» var under den samme prisutdelingen nominert i kategorien «Beste konkurransedrevne reality», der «Kompani Lauritzen» gikk helt til topps.

BLE SYK: Det var i 2019 at Bjørn Einar Romøren fikk den tøffe beskjeden om at han var kreftsyk. Foto: Tor Kvello / Se og Hør
BLE SYK: Det var i 2019 at Bjørn Einar Romøren fikk den tøffe beskjeden om at han var kreftsyk. Foto: Tor Kvello / Se og Hør Vis mer

Overfor Dagbladet på den røde «Gullruten»-løperen fortalte Romøren at han føler seg bedre enn på lenge.

- Det går bra med meg. Jeg har akkurat avsluttet min første arbeidsuke i Kreftforeningen, samtidig som legene sier at jeg nå er kreftfri. Jeg er frisk og rask, men kanskje ikke helt der jeg var før denne perioden startet. Samtidig tar jeg med meg mye positivt gjennom det jeg har vært igjennom, forteller han.

Ikke redd

Han bruker lite energi på å frykte at sykdommen skal komme tilbake.

- Jeg har forståelse for de som har blitt kreftsyke og er redde for tilbakefall, men jeg er ikke der. Og jeg vil ikke utfordre tankene mine heller, for plutselig blir jeg redd jeg og. Jeg tenker mye heller på framtida, og hvis noe skulle skje så får det bare skje - og så løser vi eventuelt det da.

OVERRASKELSE: Det ble god stemning da Emilie Enger Mehl fikk besøk av to kjenninger i livesendingen før Gullruten. Video: Rød Løper Vis mer

- Var det vanskelig for deg å takke ja til «Mesternes mester» med tanke på at du nettopp hadde vært alvorlig syk?

- Nei, jeg vil si det var lettere i år enn det har vært de andre åra. Jeg synes det er gøy å konkurrere, men trenger ikke å konkurrere hele tida lenger. Og jeg fikk så mye støtte av folk rundt sykdommen min. Bare det å si «ok, jeg blir med», er noe jeg ser på som noe som kan inspirere andre som trenger det. Og så holdt jeg fryktelig mye lenger enn jeg trodde jeg skulle gjøre, sier han med et smil.

Hyller kona

Kona Martine Remsøy Romøren (34) har stått fjellstøtt ved ektemannens side gjennom hele sykdomsperioden, og det er en tydelig preget «Gullruten»-nominert som svarer på hvor mye kona har betydd for ham underveis.

- Hva skal jeg si ... Hun har vært en bauta i alt. De som har stått midt oppi et sånt løp ... De menneskene betydde mye før og enda mer etterpå. Jeg blir rørt bare av tanken.

DELTOK I NRK-REALITY: Aksel Lund Svindal med gjengen: Anja Hammerseng-Edin, Bjørn Einar Romøren, Ida Njåtun, Lars Bohinen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Madelene Rubinstein, Nadya Khamitskaya Andersen, Nils Jakob Hoff, Tommy Rustad og Øystein Pettersen. Nils Jakob Hoff vant programmet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
DELTOK I NRK-REALITY: Aksel Lund Svindal med gjengen: Anja Hammerseng-Edin, Bjørn Einar Romøren, Ida Njåtun, Lars Bohinen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Madelene Rubinstein, Nadya Khamitskaya Andersen, Nils Jakob Hoff, Tommy Rustad og Øystein Pettersen. Nils Jakob Hoff vant programmet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Er hun med deg i kveld?

- Nei, hun fikk ikke billett, og er derfor hjemme. Nok en gang måtte hun sitte hjemme mens jeg er ute og har det gøy. Jeg føler litt på det og.

UHØFLIG: Det kokte greit på rød løper før Gullruten skulle deles ut. Det fikk reporter Jonas til å miste konsentrasjonen - og intervjuobjekt Jon Almaas til å reagere. Video: Rød Løper Vis mer

Han fortsetter:

- Hun har gjort en så god jobb, både i forhold til sykdommen og det å ta vare på det som bør tas vare på. Hun har lagt forholdene til rette for at jeg kunne bli frisk, og sitter til og med hjemme mens jeg er og deltar i et TV-program. Selv når man blir nominert til «Gullruten» sitter hun hjemme og passer barna. Hun får ufortjent lite ære, fastslår Bjørn Einar Romøren til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer