Marie Fredriksson:

Roxette-stjerna er død

Hun ble 61 år gammel.

DØD: Marie Fredriksson er død, 61 år gammel. Foto: NTB Scanpix. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Marie Fredriksson er død, 61 år gammel. Det bekrefter managementet hennes i en pressemelding.

- Det er med stor sorg vi må meddele at en av våre største og mest elskede artister er borte. Marie Fredriksson gikk bort morgenen 9. desember som følge av sin tidligere sykdom, heter det blant annet i pressemeldingen.

I SORG: Marie Fredriksson og Per Gessle i 2011. Gessle takker sin avdøde kollega for alt hun har gjort. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Marie Fredriksson og Per Gessle i 2011. Gessle takker sin avdøde kollega for alt hun har gjort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I sorg

Per Gessle, Fredrikssons kollega i Roxette, sørger og takker stjerna for alt hun har gjort.

- Sender all min kjærlighet til deg og din familie. Ting vil aldri bli det samme, skriver han, ifølge Expressen.

Flere artister har også kommet med sine kondolanser etter at dødsbudskapet ble kjent. Pernilla Wahlgren var på en pressekonferanse da hun fikk nyheten, og tok til tårene foran pressen.

- Jeg kjenner at det kommer til å bli sorg i verden nå, fordi hun var en såpass fantastisk artist og menneske, som døde aldeles for tidlig - selv om hun var syk lenge. Jeg kjenner hennes mann Micke best. Jeg tenker på ham og på barna. Dette er kjempetrist, sa hun, ifølge Aftonbladet.

Carola Häggkvist er også i sorg etter sjokkbeskjeden. På Instagram skriver hun følgende om tapet av sin gode venn og kollega:

- Elskede Marie Fredriksson. For en dyp pondus og kraft du hadde i ditt liv. På scenen ble du dobbelt så stor når du fikk ut sangene store følelser i balanse av medmenneskelighet, sårbarhet og total uovervinnelighet. Takk for alt, skriver hun.

Charlotte Perelli skriver at hun er knust, og at hun tenker på familien til Fredriksson i denne vonde stunden.

Marie Fredriksson var en svært folkekjær svensk artist og utgjorde den svenske popgruppa Roxette sammen med Per Gessle (60). Duoen ble dannet i 1986, og bandet har hatt fire førsteplasser på den prestisjetunge amerikanske Billboard-lista.

DØDE: Disse kjente personene har gått bort så langt i år. Vis mer

Marie Fredriksson og Per Gessle står bak en rekke store hitlåter, som «The Look», «It Must Have Been Love», «Listen to Your Heart» og «Joyride», og de har solgt hele 75 millioner plater verden over.

Var syk

De siste 20 åra av livet hennes var Fredriksson tidvis svært syk. I 2002 ble hun rammet av en hjernesvulst. Legene ga henne den gang en 20 til 25 prosent sjanse til å overleve. Det ble starten på en tøff behandlingsrunde, som heldigvis skulle resulterte i at svulsten til slutt forsvant. Det var derimot ikke enden på visa.

GIKK BORT: Marie Fredriksson har gått bort, 61 år gammel. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Marie Fredriksson har gått bort, 61 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sykdommen var så alvorlig at Fredriksson fikk beskjed av legene om at hun bare hadde et halvt år igjen å leve. Likevel trosset artisten alle odds, og i 2005 ble hun kvitt kreften. Hun skulle derimot lide av seinskader som følge av behandlingen. I dokumentaren «It All Begins Where It Ends», som ble sendt på svensk tv i 2012, snakket hun ut om sykdommen og kampen for å bli frisk.

SE TV: Marie Fredriksson er død, 61 år gammel, det bekrefter managementet hennes i en pressemelding Vis mer

Fredriksson måtte blant annet gå på en intensiv kortisonkur, og medisineringen fikk henne til å bli nærmest totalt ugjenkjennelig. På grunn av kortisonet hovnet Fredriksson voldsomt opp.

SATT PÅ STOL: Fredriksson satt på en barkrakk da hun opptrådte i 2015 i Trondheim. Her fra London i samme år. Foto: NTB Scanpix
SATT PÅ STOL: Fredriksson satt på en barkrakk da hun opptrådte i 2015 i Trondheim. Her fra London i samme år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var så grusomt. Jeg svulmet opp i hele ansiktet, hele kroppen. Jeg spiste så fryktelig mye kortison, sa hun den gang.

Situasjonen var så ille at ektemannen Mikael Bolyos holdt tilbake informasjon om sykdommen for kona. Han innrømmet i dokumentaren at det var ei tung tid å takle.

EN GOD STØTTE: I sin selvbiografi skryter Marie Fredriksson av støtten ektemannen Mikael Bolyos har vist henne. Her er paret, som giftet seg i 1994 og har to barn sammen, i bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O´Neill sommeren 2013. Roxette spilte på bryllupsfesten. Foto: TT / NTB scanpix
EN GOD STØTTE: I sin selvbiografi skryter Marie Fredriksson av støtten ektemannen Mikael Bolyos har vist henne. Her er paret, som giftet seg i 1994 og har to barn sammen, i bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O´Neill sommeren 2013. Roxette spilte på bryllupsfesten. Foto: TT / NTB scanpix Vis mer

- Det var utrolig komplisert. Noe informasjon ville jeg jo ikke fortelle til Marie, for det var så fryktelig nattsvarte prognoser, sa han.

I 2009 bestemte Per og Marie seg for å dra ut på turné igjen, atter en gang som den verdenskjente duoen Roxette. Det ble derimot ikke helt uten problemer, da helsa slo seg vrang igjen. Under en konsert i Trondheim i 2015, måtte hun ha hjelp opp på scenen. Der satt hun på en barkrakk under hele opptredenen.

STJERNEDUO: Per Gessle og Marie Fredriksson toppet lister verden over med sin følsomme pop. Her er de fotografert i Oslo i 2001. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
STJERNEDUO: Per Gessle og Marie Fredriksson toppet lister verden over med sin følsomme pop. Her er de fotografert i Oslo i 2001. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Avbrøt turné

Sommeren 2016 skulle den svenske gruppa egentlig ut på siste del av sin 30-års jubileumsturné, men valgte å avbryte turnéen etter råd fra Marie Fredrikssons leger.

Gruppa kunngjorde sin sorti via et innlegg på Facebook.

- Dessverre er mine turneringsdager over nå og jeg vil takke alle våre fantastiske fans som har fulgt oss på vår lange reise, fortalte Fredriksson i innlegget.

VERDENSSTJERNE: Marie Fredriksson var kjent verden over. Her er hun fotografert i 2000, i forbindelse med et Dagbladet-intervju. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
VERDENSSTJERNE: Marie Fredriksson var kjent verden over. Her er hun fotografert i 2000, i forbindelse med et Dagbladet-intervju. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

Det betydde at bandets siste opptreden noensinne ble i Cape Town i februar 2016. I kommentarfeltet delte flere sorgen over å ikke få se bandet en siste gang, men vokalist Marie Fredriksson presiserte i innlegget at det rett og slett ikke lot seg gjøre.

I pressemeldingen kommer det fram at Fredrikssons familie har bedt om ro og fred i den vanskelige tida, og at Roxette-stjerna vil bli begravet i stillhet med sine nærmeste til stede.

Marie Fredriksson var gift med ektemannen Mikael Boloys (62) og etterlot seg også de to barna Josefin (26) og Oscar (23).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer