Runar Søgaard dømt til fengsel

Dømt til ett år og åtte måneders fengsel.

FENGSEL: Runar Søgaard er dømt til ett år og åtte måneders fengsel for brudd på skatte- og bokføringsloven. Det melder den svenske avisa Expressen. Video: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere predikant og «Farmen kjendis»-aktuelle Runar Søgaard (51) er dømt til ett år og åtte måneders fengsel for grovt brudd på skatte- og bokføringsloven. 51-åringen er i tillegg idømt fem års næringsforbud.

Det melder den svenske avisa Expressen.

Søgaard måtte forrige måned møte i retten hjemme i Sverige. Ifølge Expressen var årsaken at Søgaard var tiltalt for grov økonomisk kriminalitet, og risikerte lang fengselsstraff.

Ifølge tiltalen skal Søgaard og en slektning ha unnlatt å bokføre flere millioner svenske kroner i regnskapsårene 2013-2016 - samt inntekter på cirka 390 000 kroner.

Selv nekter han straffskyld, og fortalte i en uttalelse til Se og Hør at han føler seg urettferdig behandlet.

- Dette stemmer overhodet ikke. I denne saken har jeg gått god for andres gjeld. Det er en stor forskjell på Sverige og Norge dersom man leverer regnskapet for sent. I Sverige får man fengselsstraff, mens man i Norge får bøter på 18 000 kroner. Hele saken er tragisk, sa Søgaard til ukebladet i januar.

Anker saken

Dagbladet har vært i kontakt med Runar Søgaard, som henviser til sin forsvarer, Leif Gustavson. Overfor Dagbladet informerer forsvareren at dommen kommer til å ankes, da Søgaard mener at han ikke har gjort noe straffbart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer