«Stjärnkusken»:

Runar Søgaard og «Zorro» deiset i bakken. Nå anklages TV-programmet for dyreplageri

Det svenske TV-programmet  «Stjärnkusken» anklages for dyreplageri etter at travhesten som Runar Søgaard (49) kusket plutselig gikk i bakken. 

KRITISERES: I en episode av «Stjärnkusken» på svensk TV 4, velter hesten til Runar Sögaard. I en promo til programmet, lagt ut på kanalens Facebook-side, vises dette. Promoen har fått massiv kritikk. Video: Facebook / TV 4 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): TV4-programmet «Stjärnkusken» har fått mye oppmerksomhet i Sverige etter at et forhåndsklipp fra kveldens episode viser en svært så dramatisk sekvens, skriver Expressen.se.

I det den tidligere norske kjendispastoren Runar Søgaard(49), som var gift med Carola Häggkvist, kjører travponnyen Zorry - deiser både hest og rytter i bakken.

Søgaard som syntes tempoet var litt for høyt under oppvarmingen, var ikke forberedt på dramaet.

Søgaard forteller at hesten Zorro begynte å kaste ukontrollert på hodet, gikk bakover og mistet balansen. Søgaard prøvde uten å lykkes å holde balansen på vognen, slik at Zorro skulle ha en sjanse til å komme seg opp.

- Jeg håper virkelig det gikk bra med henne, uttrykte han etter fallet.

- Dere plager hesten!

<strong>MISTET BALANSEN:</strong> Travhesten Zorro mistet balansen da Runar Søgaard kjørte travhesten i en episode av Stjärnkusken. FOTO: TV4
MISTET BALANSEN: Travhesten Zorro mistet balansen da Runar Søgaard kjørte travhesten i en episode av Stjärnkusken. FOTO: TV4 Vis mer

Seansen har vakt sterke reaksjoner på Facebook-siden til TV4, spesielt blant hestelskere.

«Hvorfor skal man ha et program der det er nødvendig å ha veterinærer tilstede? Om det virkelig finnes en risiko for at dyret kan bli skadet, er det helt sykt at ha med dette i et underholdningsprogram,» skriver en seer.

«For et dårlig program! Dere plager jo hesten!», skriver en annen.

«Ja, stakkars hester. Har dere kjendiser ikke noe bedre å finne på? Synes synd på våre fine dyr som er tvunget til å være med i et slikt program», skriver en annen.

Kritikken hagler, og nå har programmets produsent svart på de sterke reaksjonene fra seere.

- Etter ulykken undersøkte de Zorros ben, rygg og hodet hennes uten å oppdage at noe var galt. Hun drakk vann og spiste godt etter turen. Dette kommer vi også til å vise i episoden, forklarer Johan Janrell til Hippson.se.

<strong>MØTER KRITIKK:</strong> TV4 møter sterke reaksjoner etter det dramatiske klippet av hesten Zorro som mister balansen. FOTO:TV4
MØTER KRITIKK: TV4 møter sterke reaksjoner etter det dramatiske klippet av hesten Zorro som mister balansen. FOTO:TV4 Vis mer

Produsent Janrell forklare at de hele tiden har hatt erfarne folk tilstede under innspilling, med mye kunnskap om travhester.

- Jeg vil også legge til at alle deltakerne i programmet falt pladask for hestene og travsporten - og at programmet i bunn og grunn handler om hvor herlig det er med hester og hestesport. Vi håper at seerne blir like frelst i hestesporten som våre deltakerne har blitt, legger han til.

LES OGSÅ: Sluttet med healing-gikk konkurs.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer