Vanilla Ice forteller om den tunge tida:

Ruset seg for å få venner og forsøkte å begå selvmord: - Jeg ville dø

Da rampelyset rundt rapperen begynte å slukne, fulgte livsgnisten med. 

GYLNE TIDER: Vanilla Ice, mannen bak hitlåta «Ice ice baby», forteller Gylne tider-gutta om det som endte i en evig karusell med alkohol og dop og til slutt selvmordsforsøk. Video: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): På starten av 90-tallet var tilstedeværelsen av spesielt én sang markant hvor enn man snudde seg. «Ice Ice Baby» var debutsingelen til artisten Vanilla Ice, og var basert på Queen og David Bowies «Under Preassure».

Artisten, som egentlig heter Robert Matthew Van Winkle, er i dag 48 år gammel. Han har gitt ut over ni album siden den første hitsingelen i 1989, men det har ikke alltid vært enkelt for den en gang populære sangeren.

I søndagens episode av «Gylne Tider» på TV 2 møter gutta ham til en prat om karrieren. Der kommer det fram at det i en periode var tungt for 48-åringen.

- Ville dø

Van Winkle forklarer at han i en periode var svært deprimert, og at han var på randen av å ta livet sitt. For å holde seg opptatt ruset han seg.

- Jeg er bare en tenåring da, så jeg snudde meg mot en redningsvei. Jeg begynte å drikke alkohol, ta dop og alt en egentlig kan tenke seg. Det var for å få folk til å komme til huset mitt, sånn at jeg ikke måtte føle meg så ensom, forteller han i intervjuet.

- DEPRIMERT: Da Vanilla Ice gjorde det størst, kjempet han også en kamp mot depresjoner og selvmordstanker. Bildet er fra en opptreden tidligere i år. Foto: Charles Sykes/Invision/AP, NTB scanpix
- DEPRIMERT: Da Vanilla Ice gjorde det størst, kjempet han også en kamp mot depresjoner og selvmordstanker. Bildet er fra en opptreden tidligere i år. Foto: Charles Sykes/Invision/AP, NTB scanpix Vis mer

Artisten er tydelig preget av fortida, og forteller at det ikke var mange som heiet på ham da det var som verst.

På spørsmål fra programleder Øyvind Mund om det er sant at han prøvde å begå selvmord, svarer han at han bare ville dø.

- Jeg ble veldig deprimert og tenkte at hver dag av livet mitt var ødelagt. Jeg ville rømme. Jeg var 27 år og ville dø, sier rapperen.

Det skulle likevel vise seg å være lys i enden av tunnelen, men det krevde litt jobb fra artistens side. Han forklarer at han distanserte seg fra vennene sine og endret telefonnummer stadig.

Når han ser tilbake på det hele er han glad for at han fortsatt er her.

-Jeg er glad for at jeg overlevde. Jeg er både tørlagt og nykter. Da jeg innså hva musikken hadde gjort med meg, forstod jeg at jeg måtte ha en forandring, avslutter han.

Toppet listene

«Ice Ice Baby» var den første hip hop låta noensinne til å entre den amerikanske Billboard-lista. Til tross for at Vanilla Ice' versjon først ble sluppet i 1989, hadde den definitivt sin storhetstid på hitlistene langt ut på 90-tallet.

Etter et dårlig samarbeid med plateselskapet SBK, endte det med depresjoner for den amerikanske rapperen. Det resulterte i selvmordsforsøket han fortalte «Gylne Tider»-programlederne om.

I 1997 giftet han seg med Laura Giaritta, og paret har to barn sammen. Han hevdet å ha datet Madonna på starten av 90-tallet.

I fjor ble rapperen arrestert etter et innbrudd i Florida

- Han ble arrestert etter et innbrudd like ved stedet der han pusser opp et hus i forbindelse med realityshowet sitt, «The Vanilla Ice Project», forteller politisjef Sean Sheller da.

Innbruddet skal ha funnet sted en gang mellom desember 2014 og februar 2015.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer