Prinsesse Olga Romanoff:

Russisk prinsesse avslører: Henrettelse av familiemedlemmer og forsøk på prins Charles-giftermål

Prinsesse Olga Romanoff deler detaljer fra familiens mørke fortid.

vill historie: Prinsesse Olga Romanoff snakker ut om da pressen skrev at hun var aktuell som kone til prins Charles, da moren hennes solgte henne inn til Harper's Bazaar. Fredag denne uka gjestet hun «Skavlan» på NRK. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag denne uka gjestet den russiske prinsessen Olga Romanoff (67) «Skavlan», hvor hun fra et personlig ståsted kunne dele både oppsiktsvekkende og gripende detaljer omkring sitt eget familietre.

Farmoren til 67-åringen var nemlig søster til den siste tsaren av Russland - Nikolaj den andre. 100 år etter den russiske revolusjonen, velger prinsesse Olga å fortelle sin historie, om hvordan deler av familien lyktes i å flykte - mens andre ble henrettet.

Tsar Nikolaj den andre, kona Alexandra og barna ble henrettet av Lenins bolsjeviker i Sverdlovsk, 17. juli i 1918. Familien på sju ble brutalt stilt opp mot veggen i en kjeller. Så skjøt en gruppe soldater løs.

Etter likvideringen, ble tsarfamilien gravlagt i byen Jekaterinburg, og seinere flyttet til Peter og Paulus' katedral i St. Petersburg.

Det verserte imidlertid lenge rykter om at minst ett av barna hadde overlevd. Først sa ryktene at det var datteren Anastasia, deretter datteren Maria. Levningene etter tronarvingen Aleksej og søsteren Maria ble funnet atskilt fra resten av familien i 2007.

Den russiske prinsessen med den erkebritiske aksenten, har ved flere tilfeller tatt turen til Russland for å gi Tsarfamilien en verdig begravelse. Første gang var i 1998 da Nikolaj og familien ble gravlagt på ny, hvor også daværende president Boris Jeltsin var til stede. På spørsmål fra Skavlan om hva hennes rolle er i slike tilstelninger, svarte hun følgende til latter fra salen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer