Vidar Johansen:

Rutinekontroll endte i hasteoperasjon for «Farmen»-Vidar

- Det er kanskje det skumleste jeg har vært borti noen gang.

HJERTET STOPPET: Den siste dagen i juli skulle vise seg å bli en dag Vidar Johansen sent vil glemme, da problemer med pacemakeren førte til hjertestans og hasteoperasjon. Her er han avbildet under sitt Farmen-opphold i 2018. Foto: Alex Iversen / TV 2
HJERTET STOPPET: Den siste dagen i juli skulle vise seg å bli en dag Vidar Johansen sent vil glemme, da problemer med pacemakeren førte til hjertestans og hasteoperasjon. Her er han avbildet under sitt Farmen-opphold i 2018. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sist uke skulle Vidar Johansen (47), som ble kjent for offentligheten gjennom sitt «Farmen»-opphold i fjor, avslutte et hovedstadsopphold med et kort sykehusbesøk.

Etter å ha fulgt sønnens kamper på Ekebergsletta under Norway Cup, tok han turen til Rikshospitalet for å sjekke at pacemakeren hans fungerte som den skulle.

Denne siste julidagen i 2019 skulle vise seg å bli en dag 47-åringen seint vil glemme.

Etter at pacemakeren ikke responderte på legenes forsøk på å få den i gang, endte det med hjertestans og hasteoperasjon for Johansen.

Hjerteproblemer

Det var mangelfull justering av hjerterytmen som var årsaken til at Johansen skulle få pacemakeren sin sjekket.

En pacemaker er et elektronisk apparat som produserer impulser til hjertemuskelen og som erstatter signalene hjertet selv sender ut fra sinusknuten i høyre forkammer, ifølge Store norske leksikon.

Johansen har hatt problemer med hjertet i flere år og har tidligere hatt hele fem infarkter på samme sted, forteller han. Legene har slitt med å finne årsaken, men har, ifølge Johansen konkludert med at hjerteproblemene sannsynligvis stammer fra en åresykdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer