Eurovision

Rybak etter Eurovision-nederlaget:
- Lov å være skuffet

Endte på 15.-plass med «That's How You Write a Song». Nå skal Alexander Rybak ha ferie sammen med kjæresten Julie.

SKUFFET: Aleksander Rybak innrømmet at han var skuffet etter 15.-plassen i Eurovision. Nå gleder han seg til ferie - og å bli frisk. Han takker samtidig for støtten fra det norske folk. Video: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Dagbladet): Israelske Netta stakk av med seieren i årets Eurovision Song Contest, etter en spennende stemmeavgivning der både Israel, Sverige, Kypros og Østerrike lå i toppsjiktet.

Norges Alexander Rybak var blant forhåndsfavorittene til å vinne låtskriverkonkurransen, men endte til slutt på 15.-plass.

- Det er lov å være skuffet. Når man er med i en konkurranse går man for seier, sa Rybak til den norske pressen natt til søndag.

Artisten - som har bursdag søndag - følte at finaleopptredenen var hans beste gjennom hele uka i Lisboa.

- Vi har hatt 14-15-16 gjennomganger her nede. Det har bare gått oppover og oppover og oppover. Når det ikke holdt, er det helt greit.

Vil delta flere ganger

Rybak fikk spørsmål om hvorvidt han trodde at det å gå fra første- til femtendeplass i Eurovision vil ha noen konsekvens på karrieren.

- Hvis jeg hadde klaget på resultatet, tror jeg det hadde undergravd seieren min fra forrige gang. Man må jo hylle den som vant i år, sa den nybakte 32-åringen, som benyttet anledninga til å gratulere israelske Netta.

Rybak tror ikke at dette var hans siste deltakelse i Melodi Grand Prix.

- Jeg ser for meg at jeg blir med syv-åtte ganger. Jeg elsker hele Grand Prix, spenninga og konkurransefølelsen.

- Angrer du på at du ble med i år?

- Hva er det for et spørsmål? Vi hadde i år ei låt som handler om å oppmuntre og inspirere. Hvis man da ikke holder hodet hevet når man ikke vinner, hva for en inspirasjonskilde er man da?

STORMER SCENEN: Under Storbritannias bidrag stormet en ukjent mann scenen. Nå får SuRie synge igjen. Video: NRK. Foto: AP Photo/Armando Franca Vis mer

- Skal sove masse

Rybak har vært åpen om at han i forkant av Eurovision-finalen har slitt med influensa. Natt til søndag avslørte artisten at bursdagen søndag trolig blir tilbragt i senga.

- Jeg skal endelig sove masse, masse, masse. På en måte blir det jo lettere å bli frisk når jeg ikke har vunnet. Nå er det ingen som blir skuffet over at jeg sover ut i morgen. Jeg får tid med kjæresten min Julie, mamma, pappa og venner. Man må se det gode i alt.

- Hvordan er formen nå?

- Bedre enn den var for en uke siden.

STØTTESPILLERE: Rybaks kjæreste Julie Gaarud Holm og mamma Natalia Rybak var på plass i Lisboa for å heie på Alexander. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
STØTTESPILLERE: Rybaks kjæreste Julie Gaarud Holm og mamma Natalia Rybak var på plass i Lisboa for å heie på Alexander. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Ferie + kjæreste

Til tross for at det ikke ble ny Eurovision-seier, har Rybak mange planer for det kommende året.

- Jeg har jo et sommerspel jeg skal gjøre, og en stor turné i Norge med Trondheimssolistene. Det er deilig at jeg har mange norske prosjekter, det var i Norge jeg vant. Youtube-kanalen min er kanskje viktigst for meg nå.

Men først er det altså ferie som venter Rybak.

- Det blir ferie, Julie, kjæreste - supert. Det er litt lettere å ha ferie når man ikke har vunnet.

- Du virker nesten lettet over at du ikke vant?

- Det blir deilig å bli frisk. Jeg håper å bli frisk. Takk for støtten, sa Rybak før han avsluttet pressemøtet.

Slo poengrekord

Rybak vant Eurovision Song Contest i Moskva i 2009, og slo poengrekord da han tok Norge til topps med «Fairytale».

Årets Eurovision-finale gikk av stabelen i Portugals hovedstad Lisboa, etter at portugisiske Salvador Sobral stakk av med seieren i Kiev i fjor.

Sobral har slitt med hjertesykdom, og gjennomgikk en hjertetransplantasjon før jul i fjor. I kveld vendte han tilbake til Eurovision-scenen.

PORTUGAL: Alexander Rybaks dansere er klare for den store finalen i Eurovision. Nå som det nærmer seg kjenner de nervene snike seg på... Video: Privat / Emilie Rydning Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer