Prins Christian:

Rykket ut til prinsens skole

Bekrefter hendelse ved prins Christians skole.

PÅ KOSTSKOLE: Prins Christian flyttet hjemmefra denne høsten. Her med mora kronprinsesse Mary. Foto: Shutterstock/NTB
PÅ KOSTSKOLE: Prins Christian flyttet hjemmefra denne høsten. Her med mora kronprinsesse Mary. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Allerede i april kunne Det danske kongehuset fortelle at prins Christian (16), sønn av kronprins Frederik (53) og kronprinsesse Mary (49), skulle flytte hjemmefra denne høsten.

16-åringen skal nemlig fortsette sin skolegang på kostskolen Herlufsholm Gymnasium i Næstved, og skal med det bo sammen med andre elever ved skolen.

Onsdag denne uka fikk prinsens skole svært mye oppmerksomhet i dansk presse. En rekke aviser skrev nemlig at forsvarets ammunisjonsryddere hadde rykket ut til Herlufsholm Gymnasium.

Ifølge TV 2 Øst hadde en lærer slått alarm etter at vedkommende hadde oppdaget et kjemikalie på skolens område.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Sprengning

I etterkant ble det etablert en sikkerhetssone på stedet, og politiet fortalte at de valgte å sprenge det ustabile kjemikaliet, som var en syre. Kjemikaliet ble fjernet gjennom en kontrollert sprengning onsdag morgen.

Prins Christian Valdemar Henri John, som han egentlig heter, skal etter planen arve den danske tronen etter farmoren, dronning Margrethe, og sin far.

Man kan med andre ord trygt si at den unge prinsen går et liv ulikt de fleste andre på hans alder i møte, og selv om han i dag lever som ungdommer flest, hviler det et enormt ansvar på de unge skuldrene.

Det er ikke kjent hvor den danske prinsen oppholdt seg da den ovennevnte hendelsen fant sted.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer