PÅSTANDER I FLENG: I sommer forlovet Joshua Kushner (t.h) og supermodellen Karlie Kloss (t.h) seg. Førstnevnte er lillebroren til Jared Kushner (t.v), som er gift med Donald Trumps datter Ivanka (t.v). Etter forlovelsen har mange stilt spørsmål ved de politiske fordelene ved forholdet, noe Kloss ikke finner seg i. Foto: NTB scanpix
PÅSTANDER I FLENG: I sommer forlovet Joshua Kushner (t.h) og supermodellen Karlie Kloss (t.h) seg. Førstnevnte er lillebroren til Jared Kushner (t.v), som er gift med Donald Trumps datter Ivanka (t.v). Etter forlovelsen har mange stilt spørsmål ved de politiske fordelene ved forholdet, noe Kloss ikke finner seg i. Foto: NTB scanpixVis mer

Karlie Kloss og Joshua Kushner:

Rykteflom etter forlovelsen: - Frustrerende

Ikke alle tar like lett på at supermodellen gifter seg inn i en av USAs mektigste familier.

Det er ikke sikkert du har hørt om supermodell Karlie Kloss (26), men etternavnet Kushner bør ringe en bjelle. Jared Kushner (37) er ikke bare gift med presidentens datter Ivanka Trump (36), han er også en nær rådgiver av USAs mektigste mann.

Kushner har ikke vært fremmed med å skape overskrifter de siste åra, og derfor var det kanskje enkelte som hevet øyenbryna da det ble kjent at Kloss skulle gifte seg inn i denne familien. I sommer bekreftet hun nemlig på Instagram at hun hadde forlovet seg med Joshua Kushner (33), som da er Jareds bror og Ivankas svoger.

Dermed gifter hun seg på mange måter inn i en av landets mektigste familier, men det har hatt sin pris, om vi skal tro Kloss selv.

Følger moralsk kompass

Supermodellen, som har spasert nedover catwalker, vært i noen av verdens dyreste kampanjer og er spesielt god kjent på grunn av sitt nære vennskap til Taylor Swift, har vært sammen med den yngre Kushner-broren siden hun var 19 år gammel.

De ble tilfeldigvis plassert sammen på samme bord i under en fest, og gnistene skulle raskt oppstå mellom de to partene. Forholdet har derfor lenge vært en kjent sak, men med forlovelsen i sommer virket det som om mange andre fikk nyss om at de to var et par.

Ifølge Vogue stilte flere spørsmål ved hva det vil bety at hun nå gifter seg inn i Trumps svigerfamilie. Om hun eksempelvis kan få politisk makt er blitt diskutert i kommentarfelt og i kjendispressen.

Andre lurte på hvor tett forhold Kloss hadde til Ivanka Trump, mens flere andre stilte spørsmål ved om modellen hadde konvertert til en ortodoks gren av jødedommen – slik Ivanka Trump gjorde da hun giftet seg med en Kushner.

INNGIFTET FAMILIE: Når Karlie Kloss (til venstre) gifter seg med Joshua Kushner, blir hun svigerinnen til president Donald Trumps datter, Ivanka Trump (til høyre) - som er gift med Joshuas bror, Jared Kushner. Foto: NTB Scanpix
INNGIFTET FAMILIE: Når Karlie Kloss (til venstre) gifter seg med Joshua Kushner, blir hun svigerinnen til president Donald Trumps datter, Ivanka Trump (til høyre) - som er gift med Joshuas bror, Jared Kushner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kloss er smertelig klar over ryktene, påstandene og spørsmålene.

- Når alt kommer til stykket, har jeg tatt beslutninger basert på mitt eget moralske kompass. Glem hva folket sier, glem sosiale medier. Jeg har bestemt meg for å være med mannen jeg elsker, tross komplikasjonene, sier hun til ovennevnte motemagasin, og fortsetter:

- For å være ærlig så er det frustrerende at søkelyset alltid skifter seg vekk fra min karriere og mot mitt forhold. Jeg tror ikke det samme skjer i samtaler med menn, drøfter hun overfor Vogue.

Politisk uenige

Jared Kushner, altså ektemannen til presidentens datter, har hele veien vært åpen om at han står på høyresiden politisk. Han er ingen politiker, men har tjent sine millioner på eiendom og publisering av aviser. Tidlig etter valget ble det kjent at han ville få en sentral rolle som seniorrådgiver for svigerfaren, en stilling han har klart å skape utallige overskrifter for å inneha.

Lover om nepotisme er blant annet blitt heftig diskutert en rekke ganger. Det skyldes også at Ivanka Trump har en liknende stilling som ektemannen, og derfor er tett på de viktigste avgjørelsene som blir tatt i landet.

TETT PÅ: Ivanka Trump og Jared Kushner er ofte å se bak USAs president Donald Trump. De jobber tett med ham i forskjellige saker. Foto: NTB scanpix
TETT PÅ: Ivanka Trump og Jared Kushner er ofte å se bak USAs president Donald Trump. De jobber tett med ham i forskjellige saker. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kloss bekymrer seg derimot ikke stort for det politiske spørsmålet. Hun vet at hun nå vil være nær presidenten, men forsikrer om at seniorrådgiverens lillebror tilhører en helt annen politisk sfære.

- Josh og jeg deler mange av de samme liberale verdiene, som guider livene våre og alt vi står for. Vi har vokst sammen både personlig og profesjonelt. Josh vet at jeg er et nerdete, nysgjerrig menneske. Jeg tror det er derfor han elsker meg. Vi passer alltid på hverandre, forklarer supermodellen.

Vogue skriver at Joshua Kushner ofte har beskrevet seg selv som en livslang demokrat. Han var blant annet en tydelig støttespiller av Obamacare i sin tid. Han har også deltatt i ulike demonstrasjoner, som den mye omtalte «March for our lives»-samlingen i Washington D.C. tidligere i år.

BRYR SEG IKKE: Karlie Kloss forteller at hun og forloveden skiller seg svært fra den andre delen av Kushner-familien, i hvert fall politisk. Foto: NTB scanpix
BRYR SEG IKKE: Karlie Kloss forteller at hun og forloveden skiller seg svært fra den andre delen av Kushner-familien, i hvert fall politisk. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ellers har de hele veien vært svært private om sitt forhold.

Spørsmålet om hvordan lillebror Kushner skulle stemme under det avgjørende valget mellom Clinton og Trump ble selvsagt en snakkis i mediene, og en av Joshua Kushners representanter måtte til slutt fortelle overfor Esquire i 2016 at «Josh er demokrat, og vil ikke stemme på Donald Trump ved valget».

NY JOBB: Flere eksperter har stilt spørsmål ved Ivanka Trumps rolle i Det hvite hus. Video: CNN Vis mer

Gratulerte

Kushner-brødrene står, tross politiske uenigheter, hverandre svært nær, og ifølge Nordic Business Insider fortalte Joshua til Forbes i 2017 at han snakker med storebroren daglig.

Da forlovelsen mellom Karlie og Joshua ble annonsert på modellens instagramprofil, var også svigerinne Ivanka raskt ute med å gratulere supermodellen i sommer.

LYKKEØNSKNINGER: Ivanka gleder seg til Karlie offisielt blir en del av familien. Foto: Skjermdump / Instagram
LYKKEØNSKNINGER: Ivanka gleder seg til Karlie offisielt blir en del av familien. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer

Mye latet til at Ivanka og supermodellen allerede hadde blitt gode venner - da presidentdatteren i kommentaren kaller Karlie for «søster».

«Så, så lykkelig på dine og Josh sine vegne. Jeg føler meg velsignet som har deg som søster Karlie, og jeg ser fram til flere år med lykkelige minner som vi vil skape sammen som en familie», skrev hun i kommentarfeltet under bildet av det lykkelige paret.

Ivanka skal være svært fornøyd med svigerbrorens valg av partner, og kommenterte blant annet følgende da Joshua la ut et bilde av forloveden:

«Så utrolig glad på dine vegne, Josh! Du og Karlie er heldige som har funnet hverandre».

FORNØYD: Ivanka Trump er glad på svogerens vegne, og gratulerer duoen med forlovelsen i en kommentar på Joshuas Instagramprofil. Foto: Skjermdump / Instagram
FORNØYD: Ivanka Trump er glad på svogerens vegne, og gratulerer duoen med forlovelsen i en kommentar på Joshuas Instagramprofil. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer