Astroworld-tragedien:

Rystende beskrivelser: - En dødsfelle

Flere konsertgåere forteller om den tragiske hendelsen under Travis Scotts konsert, der åtte mennesker døde.

HJELP: Under konserten til Travis Scott på AstroWorld prøver artisten å få sikkerhetsvaktene til å bistå noen tilskuere. Åtte personer døde under konserten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld var det endelig duket for festivalen Astroworld i Texas. Konserten, som hadde trukket 50 000 mennesker, skulle imidlertid vise seg å bli et mareritt.

Da rapperen Travis Scott (30) gikk på scenen brøt det ut i totalt kaos. Åtte mennesker mistet livet i panikken som oppsto, og flere hundre mennesker har fått behandling.

Ofrene er i alderen 14, 16, 21, 23 og 27 år, ifølge politiet i Houston.

- Jeg vil bare sende ut mine bønner til de vi mistet i går kveld. Vi jobber med å identifisere familiene for å hjelpe dem gjennom denne vanskelige tida. Fansen betyr alt for meg, og jeg vil alltid gi dem en positiv opplevelse, uttalte 30-åringen på Instagrams historiefunksjon lørdag kveld, ifølge People.

ÅPNER OPP: Travis Scott uttaler seg etter hendelsene på Astroworld. Video: Instagram / @travisscott Vis mer

Rystende beskrivelser

Nå, i kjølvannet av tragedien, har flere av de som var til stede under konserten uttalt seg om hva de opplevde. Flere konsertgåere sier de fryktet for livet under kaoset.

20 år gamle David McGilver fra Houston forteller til People at så fort Travis kom ut på scenen, oppsto det fullstendig kaos blant publikum.

- Vi bare falt ned på bakken (...) Da jeg lå på bakken begynte det å dette folk på meg, men jeg lå allerede oppå noen. Minst ti mennesker lå under meg, minnes 20-åringen.

ÅTTE DØDE: Flere vitner forteller om kaos under Travis Scotts konsert. Åtte unge mennesker døde. Foto: Alex Bierens de Haan / Getty Images / AFP / NTB
ÅTTE DØDE: Flere vitner forteller om kaos under Travis Scotts konsert. Åtte unge mennesker døde. Foto: Alex Bierens de Haan / Getty Images / AFP / NTB Vis mer

I et intervju med CNN, gjengitt av People, forteller Billy Nasser at folk «døde til høyre og venstre». Han forteller at det hele skal ha eskalert 15 minutter etter at rapperen gikk på scenen.

- Folk ble tråkket ned. De mistet balansen og snublet over folk som lå på bakken. Barrikaden klarte ikke romme alle som var det. Det var en dødsfelle.

FESTIVALKAOS: Åtte personer døde etter festivalkaos på Astroworld festival, fredag 5. november. Det oppstod trengsel både ved inngangen og konserten. Vis mer

- Følte jeg skulle dø

Et annet vitne på stedet forteller til People at folk kastet flasker og håndklær allerede før konserten startet, men at det hele skal ha eskalert kort tid etter.

- Da Travis kom ut på scenen flyttet folk seg enda mer, og ble mer bøllete. Det var så mye press når folk ble gira ... Jeg ble bokstavelig talt most, det var veldig ukomfortabelt. Jeg følte at jeg skulle dø.

- Jeg klarte ikke å nyte det for jeg kunne ikke puste. Jeg måtte snu meg fra scenen bare for å få puste. Skuldrene mine var i folks rygger, jeg var most.

Tidligere arrestert

Travis Scott ble arrestert i 2017 etter at han angivelig skal ha oppfordret til opptøyer blant publikum. Den gang var han i Arkansas, ifølge blant andre CBS News. Han erkjente seinere straffskyld for ordenforstyrrerlser.

Det samme skjedde under Lollapalooza-festivalen i Chicago i 2015, ifølge Rolling Stone.

Dermed er det også flere som har vært kritiske til hvordan han håndterte krisa under konserten denne uka, og flere på stedet har gått hardt ut mot at han fortsatte å opptre til tross for kaoset som oppsto.

MASSESKYTING: Minst 20 personer skal være skutt og to er bekreftet døde etter en masseskyting utenfor et konsertlokale i Miami natt til søndag 30. mai. Video: Twitter Vis mer

Etterforsker hendelsen

Politiet etterforsker fremdeles hendelsen. Blant annet har de bekreftet at minst én person har blitt injiserte med narkotiske stoffer før hendelsen, noe de vil undersøke nærmere.

- Et av narrativene var at noen injiserte folk med narkotiske stoffer. Vi skal komme til bunns i dette, sa politisjef Troy Finner på en pressekonferanse lørdag, ifølge den lokale TV-kanalen KHOU.

Blant annet skal en sikkerhetsvakt på festivalen ha kjent et stikk i halsen da han forsøkte å holde tilbake en konsertgjenger.

- Vi har en melding om en sikkerhetsvakt, ifølge medisinsk personell, som var bevisstløs. De behandlet ham i går kveld. Han strakk seg for å holde tilbake eller holde fast i en festivaldeltaker da han kjente et stikk i halsen. Da han ble undersøkt falt han om bevisstløs. De brukte Narcan for å behandle ham. Han ble gjenopplivet, og medisinsk personell la merke til en prikk, som likner en prikk du vil få dersom noen injiserte noe, sa Finner på pressekonferansen.

Narcan - eller naloxon - er et stoff som brukes for å behandle overdoser av opoider eller opiater som heroin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer