Brittany Murphy:

Rystende detaljer om stjernas siste dager

- Hun hadde det så vondt.

DØDE BRÅTT: Alt lå til rette for Brittany Murphy. Så døde hun brått. Foto: Matt Baron/BEI/REX/NTB
DØDE BRÅTT: Alt lå til rette for Brittany Murphy. Så døde hun brått. Foto: Matt Baron/BEI/REX/NTB Vis mer
Publisert

Det er snart tolv år siden Hollywood-stjerna Brittany Murphy, som hadde gjort seg bemerket i storfilmer som «Clueless» og «8 Mile», brått døde i sitt eget hjem, under det som fortsatt omtales som mystiske omstendigheter.

At ektemannen hennes, Simon Monjack - som for øvrig fant liket hennes, døde bare fem måneder etterpå, har ikke bidratt til å dempe mystikken.

Fremdeles er det flere svar fansen ikke har fått, men nå kan det se ut til at de kanskje får vite mer. Om bare noen dager slipper nemlig HBO Max dokumentaren «What Happened, Brittany Murphy?».

Familien avslører detaljer

Ifølge People vil det bli avslørt flere grufulle detaljer om Murphys siste dager og om ektemannen, som altså merkelig nok døde et knapt halvår etter henne.

BEGGE DØDE: Simon og Brittany døde begge i sitt felles hjem - med bare fem måneders mellomrom. Foto: Dave Allocca/Starpix/REX/NTB
BEGGE DØDE: Simon og Brittany døde begge i sitt felles hjem - med bare fem måneders mellomrom. Foto: Dave Allocca/Starpix/REX/NTB Vis mer

Monjacks familie og tidligere forlovede er blant dem som medviker i dokumentaren. Sistnevnte hevder at Monjack løy til Murphy om hvem han egentlig var.

Han skal blant annet ha ventet barn med forloveden, men fikk henne til å reise til New York i tro om at han skulle følge etter.

- Da jeg kom til min lille leiligheten i New York ringte jeg ham og han svarte. Jeg sa at: «Simon, jeg har kommet fram …» Og før jeg fikk fullført setningen la han på røret. Han forlot meg gravid og alene, sier eksforloveden Elizabeth Ragsdale i dokumentaren, ifølge People.

Dokumentarens regissør, Cynthia Hill, omtaler Monjack som «en forstyrret person, som løy til folk». Hill hevder videre at Murphy «ble et av hans siste ofre».

KRITIKK: I «Dødsårsak: Ukjent» tar Anniken Hoel utgangspunkt i sin søsters død når hun går legemiddelindustrien nærmere etter i sømmene. Video: Manifesto Film Vis mer

- Hadde det vondt

Trista Jordan, som på sin side hadde jobbet tett med den nå avdøde skuespilleren, mener at oppførselen hennes var alarmerende den siste tida og at hun ikke var seg selv.

- Hun hadde det så vondt. Hun hadde Bambi-bein og klarte ikke stå oppreist, sier Jordan.

- Hennes bortgang var så bisarr, og det er så mange vendinger, sier produsent Buddy Day.

Utover det som blir sagt i den kommende dokumentaren, har foreløpig ikke familien til Monjack uttalt seg.

Murphys kropp ble obdusert dagen etter dødsfallet, og ifølge rettsmedisineren hadde 33-åringen dødd av «naturlige årsaker», ettersom hun hadde lidd av både lungebetennelse og anemi (blodmangel, journ.anm.), ifølge CNN.

FORFERDELIG TRAUMATISK: I boken «Et planteliv» åpner influenser Belinda Jakobsen om farens dødsfall. Video: Se og Hør Vis mer

Faren nektet å gi seg

Den fullstendige obduksjonsrapporten, som kom i februar for elleve år siden, avdekket ytterligere funn. Det ble da konkludert med at skuespilleren sluttet å puste som følge av lungebetennelse, anemi - og inntak av ulike medisiner - som smertestillende og febernedsettende.

Saken ble dermed avsluttet, siden det trolig ikke hadde forekommet noe kriminelt. Skuespillerens far lot seg derimot ikke overbevise, og mente at dødsfallet umulig bare kunne skyldtes «naturlige årsaker».

Fire år etter datteras død fikk han en rettskjennelse til å analysere håret til dattera, som viste høye nivåer av over ti potensielt giftige tungmetaller. Et av dem var barium, som brukes i rottegift.

Rettsmedisinerne mente imidlertid at dette ikke beviser eller peker på noe som helst, ifølge E! News.

«SERIAL»: I 1999 ble Hae Min Lee drept. Kjæresten hennes, Adnan Syed, ble dømt for drapet. Podcasten «Serial» har sådd tvil hos mange om det faktisk var Syed som utførte drapet, selv om han ble dømt for det. Video: HBO Vis mer

- Det eneste de fant var tungmetaller, men jeg regner med at leger og våre folk fortalte familien at Brittany farget håret sitt … Det ble avklart at metallene kom fra fargen. Hun ble ikke forgiftet, og vi står ved dødsårsaken vi først oppga den gang. Hun døde av reseptbelagte medisiner, lungebetennelse og blodmangel, fortalte rettsmedisinerne i Los Angeles til ovennevnte nettsted så seint som i 2014.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer