Sa han lagde reklamefilm for Solo

Men de unge jentene ble lurt til nakenbilder og sex.

NÅ ER HAN DØMT: Fotografen og filmskaperen ble arrestert i september i fjor.
NÅ ER HAN DØMT: Fotografen og filmskaperen ble arrestert i september i fjor.Vis mer

||| (Dagbladet): En 44 år gammel fotograf og filmskaper er i Oslo tingrett dømt til tre års ubetinget fengsel for seksuell omgang med barn under 14 og 16 år, for å ha ha forledet barn til å utvise seksuelt krenkende adferd og for å ha hatt sex med noen som ikke samtykket til det.

Retten finner det bevist at mannen lokket med roller i reklamefilmer for Solo for å få med seg jenter til sin leilighet.

I 2005 innledet han et seksuelt forhold med ei 13 år gammel jente, som i fjor anmeldte ham for dette.

Fant nakenbilder på harddisk
Jenta har fortalt retten av hun var betatt av filmskaperen og de jobbtilbudene han framla, og hadde sex med mannen frivillig, men at hun helt fra sitt første møte med ham oppga sin korrekte alder.

Retten finner det skjerpende at flere av samleiene ble gjennomført uten kondom.

Under ransaking av mannens leilighet ble det funnet en harddisk med nakenbilder av denne og en rekke andre jenter hvorav minst ei viste seg å være under 18 år. Fotografen har innrømmet at han antok at denne jenta var mellom 16 og 17 år da han tok bildene av henne.

Nakenbildene fremstiller jentene slik at kjønnsorgan vises tydelig, og egnet til å fokusere blikket mot, skriver retten i sin domsavfellelse.

Avbrutt av jentas mor
Filmskaperen er også dømt for å ha tvunget ei jente til å beføle ham utenpå buksene. Dette overgrepet ble avbrutt av jentas mor, som etter avtale med henne på forhånd, ringte fotografens telefon da hun ikke hørte fra datteren innen et gitt tidspunkt.

Å lokke med filmroller og modelloppdrag, er en vinner blant unge jenter, sa politiadvokat Sven Thorleif Røer til Dagbladet etter at fotografen ble arrestert.

- Framgangsmåten han har brukt for å komme i kontakt med dem har vært nokså lik. Han har truffet dem tilfeldig, og de har fått tilbud om å bli tatt bilder av i forbindelse med reklame.

Filmskaperen, som i 2001 registrerte sitt eget produksjonsselskap men ikke har hatt inntekt de to siste årene, er i tillegg til fengselsstraff dømt til å betale 50 000 kroner i oppreisning til den yngste jenta.