Petter Stordalen:

Så høy formue har Stordalen-barna

Formuen har mangedoblet seg på få år.

RIKE: I fjor overførte hotellkongen Petter Stordalen deler av formuen sin til barna. Ferske likningstall viser nå at det har gjort et tydelig utslag på barnas formue, som på et år har mangedoblet seg. Her er to av hotellkongens to barn - Emilie og Jakob Stordalen - fotografert på Elle sin sommerfest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
RIKE: I fjor overførte hotellkongen Petter Stordalen deler av formuen sin til barna. Ferske likningstall viser nå at det har gjort et tydelig utslag på barnas formue, som på et år har mangedoblet seg. Her er to av hotellkongens to barn - Emilie og Jakob Stordalen - fotografert på Elle sin sommerfest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I fjor ble det kjent at hotellkongen Petter Stordalen (56) hadde overført formuen og aksjene i Strawberry Holding til sine tre barn, Emilie (27), Henrik (25) og Jakob (22).

Selv beholdt Stordalen 0,01 prosent av aksjene, men det er fremdeles han som sitter i førersetet i familiebedriften. Siden den gang har det vært spekulert i hva de tre barna faktisk har i formue, men nå er altså tallenes tale klar.

Dagens Næringsliv skriver at de tre barna står oppført med hele 581 millioner kroner hver i formue, som betyr at de samlet har en formue på 1,7 milliarder norske kroner. Det er tall basert på fjoråret som viser den enorme formuen.

Ellevill vekst

Går man et år tilbake i tid og ser på tallene fra 2017, har barnas formuer økt eksepsjonelt mye. Den gang hadde søsknene en samlet formue på 252 000 kroner. På et år har det altså skjedd ekstremt mye på kontoene til hotellarvingene.

Emilie Stordalen sier til DN at hun ikke ønsker å kommentere hvordan det føles å ha hatt en såpass stor økning på kontoen. Avisa kan også melde at pappa-Stordalens egen formue har falt i takt med barnas plutselige formuesvekst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer