Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ed Sheeran:

- Så ikke sollys på fire måneder

En åpenhjertig Sheeran forteller om fråtsing av mat og alkohol, panikkanfall og hat for sitt eget utseende.

AVHENGIG: Artisten Ed Sheeran åpner nå opp om den tunge tida, der han ofte fant trøst i mat og alkohol. Foto: NTB Scanpix
AVHENGIG: Artisten Ed Sheeran åpner nå opp om den tunge tida, der han ofte fant trøst i mat og alkohol. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På julaften i fjor kom nyheten om at artisten Ed Sheeran (29) ville ta en pause fra rampelyset, etter nesten tre år med turnéring og promotering av albumet «Divide».

«Hei alle. Kommer til å ta en liten pause igjen», åpnet han innlegget på Instagram med den gang, og varslet med det at han ville ta en pause for første gang siden 2017.

View this post on Instagram

Brb x

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos) on

Innlegget har i skrivende stund 1,5 millioner likerklikk, og får fremdeles nye kommentarer som renner inn hver dag - sju måneder seinere. Det har imidlertid vært stille fra 29-åringen siden den gang.

Dermed kommer det kanskje som et sjokk at den svært suksessfulle artisten nå har dukket opp i en minidokumentar i regi av Hay Houses «Chasing the Present»-møte, der han snakker om angst og mental helse, ifølge BBC.

I videoen røper han blant annet at hans svært vanedannende personlighet fikk han til å fråtse i mat og alkohol tidlig i karrieren, at han ofte har hatt panikkanfall, og at han hatet sitt eget utseende etter at han ble kjent.

PRØVER SEG: Selv om det var verdensdagen for mental helse Prins Harry og Ed Sheeran først og fremst skulle belyse, hadde sangeren også et annet tema han ønsket å sette fokus på. Video: Instagram/sussexroyal /Rød Løper Vis mer

- Så ikke sollys på fire måneder

Spesielt ille skal det ha vært mens han var på verdensturné i 2014-2015 for å promoterte albumet «X (Multiply)», der han ikke så poenget med å leve.

- Jeg var oppe og drakk hele natta, for så å sove på bussen. Bussen parkerte under arenaene og jeg sov på den hele dagen, våknet opp, gikk ut og holdt konserten, drakk, gikk tilbake til bussen. Jeg så ikke sollys på kanskje fire måneder, sier han.

Det skal ha vært kona, Cherry Seaborn (28), som reddet sangstjerna. Han begynte nemlig å spise sunt og trene takket være henne, og forteller at han gradvis klarte å snu livet til noe mer positivt.

Sheeran møtte landhockeyspilleren for første gang da de gikk på videregående skole sammen, men innledet ikke noe forhold før mange år seinere. I dag er paret gift.

- Gjør ingenting halvveis

Han innrømmer imidlertid at hans vanedannende personlighet har gitt ham mye trøbbel i livet.

- Jeg er dekket i tatoveringer og gjør ingenting halvveis. Så hvis jeg skal drikke... Jeg ser ikke noe poeng i å drikke et glass vin. Jeg vil heller drikke to flasker, forteller han.

Videre sier 29-åringen at alkohol ikke har vært det eneste problemet han har hatt. Han skal nemlig også hatt et svært vanskelig forhold til mat.

- De pleide å kalle meg «to-middags Teddy», fordi jeg pleide å bestille to middager og spise det. Da begynner du å legge på deg masse vekt og hate hvordan du ser ut. Jeg tror ting som sukker, søtsaker, søppelmat, kokain, alkohol... Det føles godt jo mer du tar, men det er det verste for deg.

VELDEDIGHETSPORNO: Artisten Ed Sheeran beskyldes for å bruke en video til feil årsaker, og fremstiller seg selv som en helt. – Ed Sheeran-filmen er rett og slett fattigdomsturisme, sier SAIHs Øgård. Video: Comic Relief. Vis mer

Ble mobbet

Sheeran har hatt en kometkarriere siden albumdebuten i 2011. Han har turnert verden flere ganger, solgt millioner av plater og laget filmmusikk.

Musikken har gjort ham styrtrik, og i 2015 kunne blant annet finansbladet Forbes melde at Sheeran hadde tjent svimlende 57 millioner dollar, eller 485 millioner norske kroner.

De siste åra har han i tillegg samarbeidet med og skrevet låter for store navn som One Direction, Justin Bieber, Taylor Swift og Pharrell.

Oppveksten i England var imidlertid ikke en dans på roser for den kjente artisten. Spesielt var skoletida vanskelig, ettersom klassekameratene mobbet ham daglig, ifølge Contact Music.

Dette fortalte sangstjerna selv i et intervju med DJ Nihal og rapperen Dave, i forbindelse med kampanjen Love Music Hate Racism.

- Jeg hatet barneskolen inderlig; Jeg gråt hver dag. Jeg har rødt hår, så jeg ble plaget konstant fra den dagen jeg begynte på skolen. Jeg var rødhåret, stammet og brukte digre briller, sa han den gang, ifølge nettstedet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!