Zendaya:

Så jente bli vektmobba på nett -nå hylles reaksjonen til Zendaya

Den unge skuespilleren tok grep mot nettmobbinga.

TWITTER-TØFFING: Den unge skuespilleren Zendaya lar ikke nettroll plukke henne - eller andre - på nesa. Foto: Brian To/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
TWITTER-TØFFING: Den unge skuespilleren Zendaya lar ikke nettroll plukke henne - eller andre - på nesa. Foto: Brian To/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mobbing og hetsing på sosiale medier er uheldigvis noe barn og unge stadig opplever.

Hollywood-skuespilleren Zendaya Coleman (20) er blant dem som tydeligvis har sett seg lei på nettrollene. Den tidligere Disney-stjerna hylles nå for hvordan hun reagerte da hun så ei jente bli mobba på internett.

Ifølge Teen Vogue kom Zendaya over et nettroll som prøvde å hetse jentas kropp og utseende på Twitter.

Dét fikk stjerna til å se rødt. Hun besvarte nettmobbinga med en egen tweet, der hun lenka til det fornærmende Twitter-innlegget - som nå er blitt sletta.

«Snubla over disse idiotiske greiene, hun er himla fin fra topp til tå og aner garantert ikke at du eksisterer, mann» twitret hun i helga, fulgt av en oppfordring til jenta om å fortsette i samme stil.

Igangsatte «leteaksjon»

Imidlertid nøyde ikke Zendaya seg med å irettesette Twitter-trollet. Senere samme dag gikk «K.C. Undercover»-skuespilleren ut på Twitter og bad fansen om hjelp til å spore opp jenta.

Grunnen? Zendaya, som har sitt eget klesmerke, ønsket å tilby jenta en modellkontrakt.

«Kan vi finne henne? Jeg hadde elsket å ha henne som modell for Daya by Zendaya» twitret 20-åringen.

Og Twitter svarte. Det gikk ikke lang tid før jenta var identifisert, slik at Zendaya kunne kontakte henne på det sosiale mediet og gi henne tilbudet direkte.

«Jeg vet ikke hva jeg skal si akkurat nå. Å bli «plus size»-modell har alltid vært mitt største mål», lyder jentas begeistrede Twitter-svar.

Klesmerket til skuespilleren og sangeren virker også innstilt på å oppfylle drømmene til jenta, som kaller seg «honey dip» på Twitter.

«Vi er klare når du er klar!!!» har Daya by Zendaya-kontoen twitret som svar til henne.

Får ros og kritikk

En rekke internasjonale medier har fått med seg Zendayas lille netthets-aksjon, deriblant USA Today, People og Daily Mail. Og flere lar seg begeistre av at stjerna valgte å ta grep.

Teen Vogue omtaler det hele som et treffende spark mot nettroll ved å avslutte artikkelen sin slik: «Ta den, troll». Refinery29 tolker også historien som en triumf over nettroll-fenomenet:

«Twitter-troll, vokt dere, Zendaya kommer for å ta dere. Etter at en jente ble trakassert på Twitter, tok Zendaya affære og fikk drømmene hennes til å gå i oppfyllelse» skriver nettstedet i sin omtale av saken.

På Twitter-kontoen til Zendaya er imidlertid meningene delte. Blant de 4-500 svarene hennes første tweet om saken har fått, er reaksjonene ymse. Noen roser Zendaya, andre mener at stjerna ikke tar utfordringene med overvekt alvorlig.

Dette er for øvrig ikke første gang «Shake It Up!»-stjerna tar til orde mot såkalte Twitter-troll. I 2016 tok hun til motmæle mot en Twitter-bruker som spøkte med voldtekt på stjernas bekostning, ifølge The Wrap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer