Så mye tjener de svenske kongebarna

Håver inn millioner på arv.

NOK TIL SALT I GRØTEN: De svenske kongebarna tjener alle «egne penger» ved siden av apansjen, og dro inn millionbeløp i fjor. Her er de samlet i forbindelse med kronprinsesse Victorias 40-årsfeiring i sommer. Foto: NTB scanpix
NOK TIL SALT I GRØTEN: De svenske kongebarna tjener alle «egne penger» ved siden av apansjen, og dro inn millionbeløp i fjor. Her er de samlet i forbindelse med kronprinsesse Victorias 40-årsfeiring i sommer. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I likhet med norske kongelige får medlemmer av den svenske kongefamilien en årlig apanasje - som skal dekke personlige utgifter og diverse offisielle oppgaver.

Det betyr ikke at kongemedlemmene ikke har sørget for å ha litt ekstra å rutte med.

I svenskenes skatteoppgjør for 2016, som blant andre Expressen har fått tilgang til, kommer det fram at de svenske kongebarna dro inn både seks- og syvsifrede summer i fjor.

Tjener fett på arv

Øverst troner prinsesse Madeleine (35), som ifølge skattetallene satt igjen med godt over 2,2 millioner svenske kroner da året var omme. Storesøster Victoria (40) følger hakk i hæl med rett over 2 millioner, mens prins Carl Philip (38) kunne smile hele veien til banken med et utbytte på 810 000 svenske kroner.

Prins Daniel (44), kronprinsesse Victorias ektemann, måtte nøye seg med 279 000 på bok. Carl Philips kone, prinsesse Sofia (32) tjente på sin side ikke en eneste krone, viser tallene hos Expressen.

Økonomidirektør ved det svenske hoffet, Jan Lindman, forklarer til den svenske avisa at kongebarnas inntekt er basert på penger de har arvet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer