GLAD I LIVET: I flere år slet Turboneger-bassisten Thomas Seltzer med depresjoner og selvmordstanker. Nå ser han lysere på livet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GLAD I LIVET: I flere år slet Turboneger-bassisten Thomas Seltzer med depresjoner og selvmordstanker. Nå ser han lysere på livet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Så selvopptatt blir man av å være deprimert

Thomas Seltzer trodde han var den eneste som slet med selvmordstanker.

(Dagbladet): «Trygdekontoret»-programlederen Thomas Seltzer (43) har slitt med depresjoner i en årrekke.

Til bladet Henne forteller Turboneger-bassisten at han allerede som åtteåring hadde selvmordstanker, og at det er først nå at han ser lysere på livet.

I terapi Kokainmisbruk over en lengre periode resulterte i at Seltzer for åtte år siden opplevde et sammenbrudd.

For å dempe nedturene etter rusen tydde han til alkohol, og det var hans daværende kjæreste som til slutt overbeviste ham om at han trengte terapi.

Turen til psykiateren ble en åpenbaring.

- Jeg fortalte om selvmordstankene mine og logikken rundt hvorfor jeg ikke syntes livet ikke var verdt å leve lenger. Psykiateren leet ikke et øyenbryn. Han sa det var vanlig å tenke sånn som jeg gjorde. Og jeg som trodde jeg var et unikum! Jeg trodde ingen kunne ha det så trist eller så mørkt som jeg hadde det. Så selvopptatt blir man av å være deprimert, sier Seltzer i et intervju med Henne.

Å få høre at han ikke var alene med tankene var det første steget på veien mot å bli frisk.

- Ikke satt ut Etter hvert har han fått mer kontroll på de mørke tankene.

43-åringen mener fysisk aktivitet og trening har hjulpet han mye. Nå trenger han ikke antidepressiva lenger.

- Forskjellen nå er at jeg ikke blir så satt ut av de mørke tankene lenger. Isteden lener jeg meg tilbake og observerer mitt eget tankemønster, sier han.

De siste årene har Seltzer gjort suksess som programleder for «Trygdekontoret» på NRK. Mange trodde Turboneger-eventyret var over da vokalisten Hans-Erik Dyvik Husby takket for seg, men slik ble det ikke.

HENNE:Januarutgaven av Henne. Faksimile: Henne
HENNE:Januarutgaven av Henne. Faksimile: Henne Vis mer

I mai slapp nye Turboneger sin første singel. Seltzer hadde forventet en røff mottakelse av det Hank-frie bandet, men slik ble det ikke.
 
- Istedet var det en bølge av kjærlighet som møtte oss. Folk sto og grein og kastet seg ut fra balkongene. Og så jeg som trodde de skulle pælme ting på oss, sa Seltzer til Dagbladet i mai.

Drømmedama Siden 2009 har han vært sammen med modellkjæresten Cecilie Caroline Waade (28), og stefar for Amalie (10). Til Dagbladet avslørte han at det ikke var bare bare å få drømmedama på kroken.

Til tross for rockestatusen, som inkluderer penger, kjekkhet, humor og kjendisvenner, brukte han et helt år på å kapre skjønnheten.

- Første gang vi møttes, hadde jeg sjekket ut hvor på byen hun skulle, og dukket opp med Harald Eia på slep for å imponere. Han sa noen ord om at jeg var en bra fyr og stakk. Iskaldt og kynisk, men det funket ikke. Jeg måtte jobbe videre som bare det, sa Seltzer til Dagbladet da forholdet ble kjent for fire år siden.

MODELLKJÆRESTEN: Thomas Seltzer og modellen og psykologen Cecilie Caroline Waade har vært sammen i fire år. Foto: Stella Pictures
MODELLKJÆRESTEN: Thomas Seltzer og modellen og psykologen Cecilie Caroline Waade har vært sammen i fire år. Foto: Stella Pictures Vis mer