VIL FINNE KJÆRLIGHETEN: Bøndene Odd Arild Svaland (56), Sveberg, Anna-Liisa Evensen (27), Anders Braut Ueland (30) og Tor Magne Egge (33) håper alle på full klaff i årets «Jakten på kjærligheten». Her sammen med programleder Marthe Sveberg Bjørstad. Foto: TV 2
VIL FINNE KJÆRLIGHETEN: Bøndene Odd Arild Svaland (56), Sveberg, Anna-Liisa Evensen (27), Anders Braut Ueland (30) og Tor Magne Egge (33) håper alle på full klaff i årets «Jakten på kjærligheten». Her sammen med programleder Marthe Sveberg Bjørstad. Foto: TV 2Vis mer

Så sikre er «Jakten»-bøndene på å finne kjærligheten

- Jeg har et godt øye til alle damene. Det er et bra, men vanskelig utgangspunkt.

(Dagbladet): Tre ganger i løpet av åtte sesonger har «Jakten på kjærligheten» resultert i bryllup.

Først da Wenche Søndrol og Thor Even Furvann, fra første sesong, giftet seg i 2005, og fikk sitt første barn sammen året etter. I 2008 ga Tore Jardar Johannessen og Michelle Skjønsholt hverandre sine «ja», etter å ha deltatt i sesong tre i 2006.

I romjulen 2011 lovet bonden Åge André Brømnes og frieren Ragnhild Eppeland hverandre evig troskap. De to deltok i sesong syv.

Og etter «Jakten»-bøndenes optimisme og forhåpninger å dømme skal en ikke se bort i fra at det kanskje også blir full klaff i år.

- En kan jo aldri være sikker, men prosentvis vil jeg si at jeg er 90 prosent sikker på at jeg finner kjærligheten. Ja, jeg tar så hardt i, sier sauebonden Odd Arild Svaland (56) til Dagbladet og smiler.

Vigrestad-bonden Anders Braut Ueland (30) har fulgt litt med på tidligere sesonger av «Jakten på kjærligheten», og mener at statistisk sett er muligheten for at han treffer blink og finner drømmedama liten. Men 30-åringen velger likevel å tro at han kan bidra til å høyne «Jakten»-statistikken.

- Holder igjen forelskelsen - Ut i fra frierne jeg nå har truffet, må jeg si at jeg er 75 prosent sikker på at jeg finner kjærligheten i programmet. Følelsen jeg har nå er veldig bra, og det virker som damene er her av de rette grunnene; for å treffe meg, og ikke for å fjase og komme på tv.

90 PROSENT SIKKER: Boden Odd Arild Svaland. Foto: Nils J. Maudal / Dagbladet Vis mer

Også hadelandsbonden Tor Magne Egge (33) velger å tro på kjærligheten.

- Si 70 prosent, da. Jeg har litt trua, skjønner du. Det er flere potensielle, sier han og smiler.

- Jeg blir lett betatt, og det hender jeg prøver å holde igjen forelskelsen, noe som jo er ekstra viktig å gjøre her.

- Har et godt øye til alle damene Hestejenta Anna-Liisa Evensen (27) har aldri før hatt kjæreste, men stiller seg positiv til at hun greier å finne drømmemannen foran tv-kameraene.

- Jeg er 70 prosent sikker. Det er også en del av en motivasjon. Jeg vil jo finne kjærligheten, og da kan man ikke gå inn i det med en halvhjerta innsats.

Bøndene forbereder seg på at sommerfugler og kribling flytter inn i magen - om de ikke har gjort det allerede. Men det sørger også for én bekymring - nemlig at de skal velge feil.

Odd Arild er redd for nettopp det.

LITEN STATISTISK MULIGHET: Mener bonden Anders Braut Ueland, som likevel tror at han vil bidra til å høyne statistikken. Foto: Nils J. Maudal / Dagbladet Vis mer

- Jeg har et godt øye til alle damene. Det er et bra, men vanskelig utgangspunkt. Ingen valg er lette lenger nå, sier han, og forteller at han stoler på magefølelsen sin når valgene skal tas.

- Realistisk - Blir du lett forelska?

- Jeg tror kanskje ikke det. Jeg har beina godt plantet på jorda og ser det realistiske i det. Men jeg lar meg begeistre.

Aller mest redd er han for de to siste valgene, og spesielt det siste.

- Jeg håper jo jeg er sikker i min sak.

- Aldri likt å skuffe folk Også Tor Magne tror det kan være fort gjort å velge feil, og gruer seg til sistevalget.

- Hvis en har to til slutt og ikke har peiling på hvem man skal velge, da vil jeg ha litt tid sammen med dem uten det hersens kameraet som henger på hele tida, sier han.

Flere av bøndene er også redd for å måtte knuse hjerter - eller selv å bli skuffa. Anders mener det verste med hele deltakelsen er å måtte skuffe folk.

70 PROSENT SIKKER: Bonden Tor Magne Egge. Foto: Nils J. Maudal / Dagbladet Vis mer

- Jeg har aldri likt å skuffe folk. Det er det jeg virkelig hater med å være med her.

70 ROSENT SIKKER: Bonden Anna-Liisa Brantzeg Evensen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer