<strong>SAKSØKER:</strong> Skuespiller Anthony Rapp (t.v.) saksøker skuespiller Kevin Spacey for seksuelle overgrep. Foto: AP Photo, File
SAKSØKER: Skuespiller Anthony Rapp (t.v.) saksøker skuespiller Kevin Spacey for seksuelle overgrep. Foto: AP Photo, File Vis mer

Kevin Spacey

Saksøker for angivelige overgrep

Skuespilleren Anthony Rapp og en annen mann har saksøkt skuespiller Kevin Spacey for angivelige seksuelle overgrep.

Publisert
Sist oppdatert

yNEW YORK (Dagbladet): Rapp (48), som blant annet er kjent fra «Star Trek: Discovery», og en annen mann hevder at de ble utsatt for seksuelle overgrep fra Spacey (61) da de var tenåringer på 1980-tallet, skriver AP.

Rapp snakket offentlig som sine anklager mot Oscar-vinneren og «House of Cards»-stjerna for første gang i 2017. Det førte til at flere andre sto fram med liknende anklager, og Spaceys karriere kom til en brå slutt.

KORTHUSET SOM FALT: Den Oscar-belønnede skuespilleren Kevin Spacey var en av mange som ble felt i forbindelse med #metoo-kampanjen. Nå viser han seg igjen, i det mange beskriver som en bisarr video.Video: CNN Vis mer

- På fest

I søksmålet, som er levert inn til delstatsdomstolen på Manhattan i New York, forklarer Rapp i detalj om det han tidligere har fortalt offentlig. Han hevder at den eldre skuespilleren Kevin Spacey kom med seksuelle tilnærmelser mot ham på en fest da han var en tenåring.

Spacey sendte ut en pressemelding da Rapp først kom med anklagen. I pressemeldingen sa Spacey at han ikke kunne huske hendelsen, men han beklaget samtidig.

- Flere anledninger

Den andre mannen som saksøker Spacey, sier han møtte Spacey da han tok skuespillertimer som en tenåring. Spacey skal ha invitert ham til leiligheten sin ved flere anledninger. Der skal de, ifølge søksmålet, ha hatt sex. Mannen anklager også Spacey for å forsøke å begå seksuelle overgrep siste gang han kom på besøk.

Spacey har foreløpig ikke kommentert anklagene. Helt siden de første anklagene dukket opp for tre år siden, har Spacey vært omringet av juridiske problemer, skriver AP.

I oktober i fjor avviste påtalemyndigheten i Los Angeles å føre en sak fordi anklageren hadde dødd. I juli frafalt påtalemyndigheten i Massachussetts saken da en 18 år gammel man, som hadde anklaget Spacey for å beføle ham, nektet å vitne.

ERSTATTET: I november ble det kjent at Kevin Spacey klippes ut fra den nye filmen «All the Money in the World» etter flere anklager om seksuell trakassering. Regissøren valgte Christopher Plummer til å overta rollen som J. Paul Getty. Nå er den nye traileren klar. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer