Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Playboy-modell Katie May:

Saksøker kiropraktor etter «Snapchat-dronninga»s dødsfall

Vil sikre Katie Mays datter økonomisk. 

FIKK HJERNESLAG: Katie May ble behandlet hos kiropraktor da den fatale ulykka inntraff. Hun ble kun 34 år gammel, og etterlater seg datteren Mia (7). Foto: Stella Pictures
FIKK HJERNESLAG: Katie May ble behandlet hos kiropraktor da den fatale ulykka inntraff. Hun ble kun 34 år gammel, og etterlater seg datteren Mia (7). Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i februar at Playboy-modellen Katie May gikk bort, 34 år gammel.

Det ble opprinnelig rapportert at den populære Snapchat-brukeren hadde hatt en stygg ulykke under en fotoshoot, der hun falt og skadet nakken sin.

Nylig ble det imidlertid kjent at May hadde vært hos en kiropraktor i Los Angeles før hun døde. Under behandlingen ble halsarteriene hennes skadet, noe som forårsaket hjerneslag og dødsfall.

- Kiropraktoren manipulerte Mays nakke, som førte til at en arterie på venstre side sprakk. Dette førte til en blokkering til hennes hjerne som deretter forårsaket hjerneslaget hennes, fortalte en talsmann for rettsmedisineren i Los Angeles.

Saksøker

Dødsårsaken har blitt konkludert med å være en ulykke.

Ifølge People har Mays tidligere kjæreste, og far til deres felles barn, likvel nå valgt å ta ut søksmål mot kiropraktoren som sto ansvarlig for behandlingen.

- Rapporten fra rettsmedisineren konkluderer med at behandlingen May mottok forårsaket hennes død. Vi har vært i kontakt med en juridisk representant for kiropraktoren, og håper at denne saken kan løses på en ordentlig måte, sier advokat Ronald Richard, som representerer Mays tidligere kjæreste.

Sikre dattera økonomisk

Amerikanske Katie May etterlot seg sin syv år gamle datter Mia, og etter sin død ble det stiftet et fond som skal hjelpe syvåringen økonomisk. Hensikten med søksmålet er å sikre datteren ytteligere økomomisk støtte i framtida.

- Vi håper kiropraktoren er samarbeidsvillig og at vi dermed unngår ytterligere belastning og påkjenning for alle parter i denne uheldige tragedien, sier Richard.

34-åringens far, Walter May, og bror Stephen, er ikke involvert i søksmålet, men støtter likevel saken, ifølge People.

Da dødsårsaken ble kjent forrige måned var Seoghør.no i kontakt med kiropraktor og informasjonsansvarlig i Norsk kiropraktorforening, Joachim Tansemb Andersen. Han fortalte blant annet om hvordan slike skader kan oppstå.

Levde som alenemor

Foruten å være Playboy-modell, hadde Katie i tillegg en solid følgerskare i sosiale medier.

På Instagram - der hun titulerte seg selv som «Offisiell Snapchat-dronning» - hadde hun hele 1,9 millioner følgere.

34-åringen var født i Pennsylvania, som det yngste av fire barn. Hun flyttet til Los Angeles for å bygge opp en modellkarriere.

På et tidspunkt flyttet hun til Los Angeles, der hun begynte å jobbe med markedsføring. Men etter at firmaet hun jobbet for måtte legge ned virksomheten satset hun på modelldrømmen, samtidig som hun levde som alenemor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!