John Arne Riise:

Saksøker Nettavisen for 2,2 millioner kroner

Tidligere fotballspiller John Arne Riise mener avisen har påført ham økonomisk tap og tap av omdømme.

KREVER MILLIONER: Tidligere fotballspiller John Arne Risse saksøker Nettavisen for at avisen skal ha påført ham økonomisk tap og tap av omdømme. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KREVER MILLIONER: Tidligere fotballspiller John Arne Risse saksøker Nettavisen for at avisen skal ha påført ham økonomisk tap og tap av omdømme. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Riise og manager Erland bakke har tidligere klaget inn Nettavisen til Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter omtale av en økonomisk konflikt Riise var en del av, skriver VG.

I PFU ble Nettavisen felt for brudd på to av punktene i Vær varsom-plakaten, pressens etiske kjøreregler. Nå velger den tidligere landslagsspilleren altså å gå til sak.

- Vi mener John Arne har lidd et økonomisk tap på 2,2 millioner kroner, i tillegg har dette vært særdeles omdømmekrenkende for ham og hans familie, sier Bakke.

Redaktør Gunnar Stavrum stiller seg uforstående til søksmålet og mener Nettavisen har rett til å belyse rettssaker Riise er involvert i.

- Vi stiller oss også uforstående til noe påstått økonomisk tap, og for alle tilfeller at dette er noe Nettavisen kan holdes ansvarlig for.

Riise ble saksøkt i fjor på grunnlag av uttak på til sammen nærmere en halv million kroner fra en konto han disponerte.

- Han ble nylig dømt av Sunnmøre tingrett til å betale tilbake pengene i en knusende dom, påpeker Stavrum og sier han imøteser et eventuelt søksmål med stor ro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer