Kobe Bryants enke

Saksøker sheriffen

Vanessa Bryant, enka etter basketstjerna Kobe Bryant, saksøker sheriffen i Los Angeles etter at ektemannen og dattera (13) omkom i en helikopterstyrt i januar.

SAMMEN: Vanessa Bryant, enka til Kobe Bryant, har saksøkt sheriffen i Los Angeles etter at sheriffsbetjenter spredte grafiske bilder fra helikopterstyrten hvor mannen døde. Her er de to sammen under Oscar-utdelingen i 2018. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, File
SAMMEN: Vanessa Bryant, enka til Kobe Bryant, har saksøkt sheriffen i Los Angeles etter at sheriffsbetjenter spredte grafiske bilder fra helikopterstyrten hvor mannen døde. Her er de to sammen under Oscar-utdelingen i 2018. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Vanessa Bryant hevder at sheriffsbetjenter har delt uautoriserte bilder fra styrten som tok livet av ektemannen, dattera og sju andre, melder AP.

Etter styrten som rystet verden, dukket det opp svært grafiske bilder fra ulykkesstedet i offentligheten. Vanessa Bryant skal ha blitt helt knust av dette, ifølge advokaten hennes.

Søker erstatning

I søksmålet søker hun erstatning for tjenesteforsømmelse, krenkelse av privatlivets fred og for bevisst å utsette henne for følelsesmessige plager.

Sheriff Alex Villanueva har tidligere opplyst til pressen at åtte sheriffsbetjenter tok eller delte grafiske bilder fra åstedet, og at han beordret at bildene skulle slettes.

Sheriffen opplyser også at de har retningslinjer mot å ta eller dele bilder fra kriminalåsteder. Det gjelder imidlertid ikke ulykkessteder, skriver AP.

Ny lov

Californias guvernør, Gavin Newsom, har ennå ikke undertegnet en lov som er vedtatt av delstatsforsamlingen. Den vil gjøre det straffbart for politi, brannvesen og ambulansepersonell å ta uautoriserte bilder på åsteder for ulykker eller kriminelle handlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer