<strong>SAKSØKES:</strong> I fjor døde Jim Carreys kjæreste, Cathorina White, av en overdose i en bolig i Los Angeles. Hun var på tidspunktet separert fra ektemannen sin, Mark Burton. Nå saksøker sistnevnte Carrey, og holder ham ansvarlig for Whites død. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, NTB scanpix
SAKSØKES: I fjor døde Jim Carreys kjæreste, Cathorina White, av en overdose i en bolig i Los Angeles. Hun var på tidspunktet separert fra ektemannen sin, Mark Burton. Nå saksøker sistnevnte Carrey, og holder ham ansvarlig for Whites død. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, NTB scanpix Vis mer

Hevder Jim Carrey står ansvarlig for Cathorina Whites fatale overdose:

Saksøkes av kjærestens ektemann etter fatal overdose

Den populære komikeren saksøkes. Det forteller han at han ikke tolererer. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Komiker og skuespiller Jim Carrey (54) og Cathorina White ble et par i 2012, men forholdet varte ikke lenge. De var av og på flere ganger, men forholdet ble fort avbrutt i fjor høst.

Da døde White av en overdose i en bolig i Los Angeles. Det har ikke gått ubemerket hen for internasjonal presse.

Saken fikk massiv oppmerksomhet verden over. Den er enda ikke over.

Nå saksøker Whites mann, som hun var separert fra på dødstidspunktet, Carrey. Mark Burton mener Carrey er ansvarlig for at White hadde tilgang på rusmidlene som førte til hennes død i fjor.

Går til sak

Flere amerikanske medier, deriblant People og Entertainment Weekly, har omtalt saken i natt.

Burton skal ha gått til søksmål mot Carrey i Los Angeles mandag amerikansk tid, og hevder der at skuespillerens «enorme formue og kjendisstatus» gjorde at han klarte å få tak i narkotikaen White døde av.

Dagbladet har selv sett rettsdokumentene tilhørende søksmålet.

Burton hevder videre at Carrey brukte aliaset Arthur King som en måte å få tak i dopet på, og at han ga dem til White - selv om han visste at hun var i en utsatt posisjon.

- Vi ser fram til å få fakta og bevis på bordet i saken om Carreys rolle i dødsfallet til White, forteller Burtons advokat, Michael Avenatti, til People.

- Tolererer det ikke

Skuespilleren hevder på sin side at søksmålet bunner i løgn, og at det hele er et forsøk på å utnytte han.

I en uttalelse til People, forklare Carrey at han i denne saken vil forsvare sin ære.

- Dette er en eneste stor skam. Jeg kunne enkelt ha satt meg ned med mannens advokat og fått dette til å forsvinne, men noen ganger i livet må man forsvare æren sin fra all ondskapen i denne verdenen, forteller Carrey i uttalelsen og fortsetter:

- Jeg tolererer ikke dette hjerteløse forsøket på å utnytte meg eller kvinnen jeg elsket. Problemene hennes var der lenge før jeg møtte henne, og hennes skjebne var ute av alles kontroll, forklarer skuespilleren.

Carrey avslutter med å fortelle at han håper folk i framtida vil la saken ligge.

Ifølge det amerikanske magasinet ble det funnet flere reseptbelagte piller der White døde, hvor ingen var skrevet ut til henne. Det var disse pillene som tok livet av henne.

Tungt farvel

Det var i oktober i fjor at White fikk sitt siste hvilested. Bisettelsen fant sted i Whites hjemby Cappawhite i Irland, og flere hundre mennesker møtte opp for å følge kvinnen som ble 30-år til graven.

Carrey var en av dem som bar kista fra kirka til gravplassen og framsto tydelig preget av stundens alvor.

Noen dager i forveien tvitret Carrey et bilde av ham selv og White og la ved teksten «Kjærlighet kan ikke mistes».

<strong>BAR KISTA OG SA FARVEL:</strong> Jim Carrey var tydelig preget av stundens alvor da han fulgte White på hennes siste reise i fjor høst. Foto: WENN.com
, NTB scanpix
BAR KISTA OG SA FARVEL: Jim Carrey var tydelig preget av stundens alvor da han fulgte White på hennes siste reise i fjor høst. Foto: WENN.com , NTB scanpix Vis mer

- Hun var virkelig en delikat irsk blomst, for sensitiv for denne jorda. For henne var det å elske og bli elsket alt som betydde noe, uttalte Carrey like etter dødsfallet ble kjent.

Den 54 år gamle skuespilleren, som har figurert i en rekke storfilmer som «Dum og Dummere», «The Mask», og «The Truman Show», fortalte at han var i dyp sorg etter kjærestens bortgang.

Daily Mail opplyser at 30 år gamle White var makeup-artist med skuespillerambisjoner. Ifølge politiet skal det ha blitt oppdaget en lapp på åstedet White ble funnet død.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer