SAKSØKES: Gwyneth Paltrow skal ha vært innblandet i en skiulykke i 2016. Nå saksøkes hun for en enorm sum penger av mannen som hevder han ble skadet. Foto: NTB Scanpix
SAKSØKES: Gwyneth Paltrow skal ha vært innblandet i en skiulykke i 2016. Nå saksøkes hun for en enorm sum penger av mannen som hevder han ble skadet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Gwyneth Paltrow:

Saksøkes for 19,5 millioner kroner: - Hun lot meg bare bli liggende

Skal ha etterlatt skadet mann i alpinanlegget.

Tirsdag denne uka ble det kjent at den amerikanske skuespilleren Gwyneth Paltrow (46) saksøkes for en skiulykke som fant sted i 2016. Ifølge flere internasjonale medier, deriblant Independent, skal stjerna ha vært på skiferie i Utah og krasjet med en fremmed i bakken.

I søksmålet kommer det fram at Paltrow skal ha kjørt uforsvarlig ned bakkene og kjørt på en mann i Deer Valley Resort.

Terry Sanderson (72), som angivelig ble kjørt ned av Paltrow, hevder hun lot ham bli liggende skadd i bakken uten å tilkalle hjelp.

VANSKELIG TID: Gwyneth Paltrow påstår hun ikke har noe å gjøre med den angivelige skiulykken. Her sammen med ektemannen Brad Falchuk som hun giftet seg med i fjor. Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG TID: Gwyneth Paltrow påstår hun ikke har noe å gjøre med den angivelige skiulykken.
Her sammen med ektemannen Brad Falchuk som hun giftet seg med i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hodeskade og brekte ribbein

I søksmålet skriver Sanderson videre at ulykken resulterte i en hodeskade samt fire brukne ribbein. Han hevder også at en skiinstruktør skrev en falsk rapport om hendelsen for å verne om skuespilleren, ifølge den britiske avisa.

Nå saksøker Terry Sanderson Gwyneth Paltrow for 2,3 millioner dollar for skadene hun skal ha påført ham, noe som tilsvarer over 19,5 millioner norske kroner.

Paltrows talsperson, Heather Wilson, har uttalt til nyhetsbyrået AP at søksmålet ikke holder mål og at det forventes at 46-åringen blir reinvasket i saken, ifølge Independent.

Årsaken til at søksmålet først kommer nå, nesten tre år etter at ulykken skal ha funnet sted, er ifølge Sanderson på grunn av skadene han fikk. Han hevder videre å ha vært i kontakt med Paltrows advokater tidligere, men at han foreløpig verken har fått noen oppreisning eller unnskyldning for det som skal ha skjedd.

SAKSØKER: Terry Sanderson går til sak mot skuespilleren. Foto: NTB Scanpix
SAKSØKER: Terry Sanderson går til sak mot skuespilleren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
IKKE SKYLDIG: Gwyneth Paltrow påstår gjennom sin talsperson at hun ikke er skyldig i søksmålet. Foto: NTB Scanpix
IKKE SKYLDIG: Gwyneth Paltrow påstår gjennom sin talsperson at hun ikke er skyldig i søksmålet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Brøyt regler

Ifølge Sandersons advokat, Robert Sykes, skal stjernas advokater ikke ha nektet for at Paltrow kan ha vært involvert i en krasj, men står på sitt om at hun ikke er skyldig i saken.

Sykes påstår også at Paltrow skal ha brutt skianleggets regler da hun forlot en skadet mann før hjelp var ankommet.

Sanderson påpeker riktignok avslutningsvis at han ikke saksøker Paltrow fordi hun er kjent. For kjent er hun. Paltrow kan se tilbake på en imponerende karriere, og har blant annet vunnet Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for sin rolle i «Shakespeare in Love».

BRUTALE BILDER: Det gikk skikkelig galt for Kevin Vågenes (29) da han ble med «På tur med Dag Otto». Her er den mye omtalte hendelsen, som viser hvordan komikeren brakk ryggen i skibakken. Video: TV 2 Vis mer