Steven Tyler:

Saksøkes: Hun var 16

Musikeren saksøkes for overgrep.

OMTALT FORHOLD: Steven Tyler har skrevet om et tidligere forhold med en tenåring i sin memoar. Foto: Winslow Townson/Invision/AP/NTB
OMTALT FORHOLD: Steven Tyler har skrevet om et tidligere forhold med en tenåring i sin memoar. Foto: Winslow Townson/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julia Holcomb saksøker Aerosmith-vokalisten Steven Tyler (74) for seksuelle overgrep, skriver Rolling Stone.

Hun hevder overgrepene skjedde da de var i et forhold på 1970-tallet. Forholdet skal ha begynt da hun var 16 år gammel, og han 25.

«Tenåringsbrud»

Tyler er ikke nevnt ved navn i søksmålet, men Holcomb har tidligere uttalt seg offentlig om det påståtte forholdet. Han har imidlertid nevnt at han «nesten hadde en tenåringsbrud» i sin memoar.

I boka forklarer han også hvordan han fikk den ikke navngitte jentas foreldres tillatelse til å bli vergen hennes, slik at hun lovlig kunne bli med ham på turné. Det samme framkommer i rettsdokumentene.

SAKSØKES: «Jackass» saksøkes av Michael Vince-Segura etter at han fikk livet sitt endret etter en ulykke. Video: Law Offices of Phillips & Hunt. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

I søksmålet argumenterer Holcomb at hun «var maktesløs til å motstå Tylers makt, berømmelse og betydelige økonomiske evner».

Skal ha blitt presset til abort

Holcomb hevder i tillegg at hun ble gravid med rockeren da hun var 17 år gammel, og at Tyler skal ha presset henne til å ta abort etter en leilighetsbrann.

Ifølge søksmålet ønsket hun ikke å gjennomføre aborten, men mener Tyler truet med å kutte henne ut hvis hun ikke gjorde det.

Etter aborten skal hun ha forlatt Tyler og flyttet tilbake til hjemstedet Portland for å snu om på livet. Hun ble i ettertid religiøs, giftet seg, og fortrengte opplevelsene med Tyler fram til han ga ut memoaren, skriver Rolling Stone.

Boka skal ha skapt uro for Holcomb, som hun også trekker fram i søksmålet. Ifølge Holcomb skal boka omtalt hennes identitet. I bokas epilog nevnes nemlig en kvinne ved navn Julia Halcomb, som hun mener kan være hennes navn, feilstavet.

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

«Med mitt dårlige jeg som tjueseks år og hun knapt gammel nok til å kjøre bil og sexy som faen, ble jeg rett og slett forelsket i henne», skriver Tyler i boka, ifølge Rolling Stone.

«Hun var mitt hjertes ønske, min partner i lidenskapsforbrytelser».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer