HAR NORSK KJÆRESTE: Samantha Fox har funnet kjærligheten med norske Linda Birgitte Olsen. Foto:&nbsp;<span style="background-color: initial;">Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock, NTB scanpix</span>
HAR NORSK KJÆRESTE: Samantha Fox har funnet kjærligheten med norske Linda Birgitte Olsen. Foto: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock, NTB scanpixVis mer

Samantha Fox:

Samantha Fox letter på sløret om forholdet med norske Linda: - Vidunderlig jente

80-tallsstjerna om å finne lykken. 

(Dagbladet): Popikonet og sexsymbolet Samantha Fox definerte 80-tallet med sine mange hits. Fox debuterte toppløs i den britiske avisa The Sun i 1983, og har prydet en rekke gutterom-vegger med lettkledde bilder på 80- og 90-tallet. I 1996 poserte hun for herremagasinet Playboy.

Debutalbumet hennes «Touch me» kom i 1986, og to år etter var hun prisutdeler under den norske Spellemannprisen. At hun i 2013 gjestet «4-stjerners middag», sementerte hennes posisjon som Norges-venn.

Det siste året har 50-åringen vært mye å se i norsk presse. Det er ikke helt uten grunn. Artisten har nemlig funnet kjærligheten med norske Linda Birgitte Olsen fra Hvaler, kunne Dagbladet avsløre.

Nå snakker 80-tallsartisten ut om forholdet, til den svenske avisa Aftonbladet.

- Lykkelig

- Det er veldig privat og nytt akkurat nå. Men jeg er veldig lykkelig og hun er en vidunderlig jente. Jeg er lykkelig, og det er viktigst, forteller Fox om sin norske flamme.

De siste åra har ikke vært enkle for Fox, noe hun gjør uttrykk for i intervjuet. Hun mistet nemlig sin daværende kjæreste og manager Myra Stratton til kreft i fjor. Prosessen var vanskelig.

- Det har selvfølgelig vært tøft. Sånne ting som det her er alltid vanskelig. Man må bare klare seg og være sterk. Hun sa til meg at jeg skulle fortsette å være den personen jeg er, og at jeg skulle være positiv, forteller hun og fortsetter:

- De siste to åra før hun døde, da hun var veldig syk og lidende, var desidert hardest. Hun ville at jeg skulle gå videre i livet, og det gjør jeg nå, forteller hun.

Da Dagbladet gjorde et større intervju med Fox i vår fikk journalisten klar beskjed om ikke å stille spørsmål om tapet av Stratton.

Den britiske artisten snakket imidlertid gjerne om kjærlighet, som hun beskrev som «det viktigste av alt».

- Men hvis du ikke elsker deg selv, så er det veldig vanskelig å elske noen andre, la 50-åringen til.

Feiret 17. mai på Hvaler

Den britiske popstjerna har som tidligere nevnt et tett bånd til Norge, både profesjonelt og privat.

Hun har vært brudepike i et norsk bryllup, deltatt på norsk kjendis-tv og opptrådt på flere scener rundt om i landet, blant annet i vår under et åttitallsshow på Telenor Arena i Oslo.

I mai delte Fox en video fra feiringa av den norske nasjonaldagen, som hun tilbrakte på Hvaler, på sin Facebook-side.

FÅR SITTE I KJÆRLIGHETSSENGA: Når Samantha Fox inviterer Silje Reinåmo, Eddie «The Eagle» Edwards og Jostein Pedersen på middag, får de først en omvisning i hagen hennes. Foto: TVNorge Vis mer