- Sambaen er helt bånn i bøtta. De flakser med armer og ben som forskremte høner hele gjengen

TV 2 får Samba-kjeft.

UTFORDRING: Carl I. Hagen og Therese Cleve var et av parene som måtte danse samba i helgas episode av «Skal vi danse». Nå får TV 2 kjeft for musikkvalgene til sambaen.
UTFORDRING: Carl I. Hagen og Therese Cleve var et av parene som måtte danse samba i helgas episode av «Skal vi danse». Nå får TV 2 kjeft for musikkvalgene til sambaen.Vis mer

I helgas episode av «Skal vi danse» ser vi blant annet Kathrine Sørland vrikke på rumpa til «Young hearts run free» av soulstjerna Candi Staton, og «Hotel Cæsar»-skuespiller Kim-Daniel Sannnes til Stevie Wonders «For once in my life».  

- Jeg blir forbanna av at de bruker sanger som ikke har noe med samba å gjøre.

- Ødelegger inntrykket Klas Solberg som er godt kjent i det brasilianske sambamiljøet i Norge, raser mot musikkvalgene i programmet.Han mener TV 2 er med på å håne sambaen.

- De ødelegger inntrykket av sambaen og den brasilianske kulturen. De bruker popmusikk, i stedet for brasilianske melodier, sier Solberg som

Solberg brakte med seg dansen til Norge, og startet Norges første sambaorkester.

- Bånn i bøtta
Heller ikke selve sambadansen er Solberg særlig fornøyd med. Men sier at Carl I. Hagen er på sporet av noe.

- Sambaen er helt bånn i bøtta. De flakser med armer og ben som forskremte høner hele gjengen. Hadde de spilt ordentlig brasiliansk musikk til, hadde de nok danset bedre, sier Solberg.

- Carl I. Hagen var den eneste av dem som var i nærheten av riktig bevegelser. Han danset fra bekkenet og ned, og så vrikket han ikke så mye på hoftene, forklarer Solberg. ­­

Svekker kulturen Leder av Oslo sambaskole, Ander Hansen, sier at deler av det brasilianske miljøet i Norge føler seg fornærmet.

- Det er provoserende måten de fremstiller sambaen på. TV 2 forbinder det med noe sukkersøtt og glamour, noe det ikke er. De bør lære seg historien bak sambaen, slik at det kan bli mer autentisk, sier Hansen til Dagbladet.

Varierende musikk TV 2 følger malen til BBC og er glad i å variere musikken i programmet avhengig av dansesjanger.

- I «Skal vi danse» er vi så heldige å ha den redaksjonelle friheten til å velge ut musikk fra ulike sjangre det kan danses samba til. «Skal vi danse» er et rent underholdningskonsept fra BBC, og opptatt av at konseptet trenger variasjon i både musikk, lyssetting, klær og kostymer for å tilby seere noe nytt innenfor sjangrene, sier TV 2s kommunikasjonsrådgiver i «Skal vi danse», Unn Grethe Berge, og fortsetter:

- Noen ganger velger vi tradisjonelt, andre ganger velger vi låter fra blant annet de store hitlistene. "Reglene" handler mer om takt, enn om hvilken artist eller låt det er. Er takten riktig kan man danse en gitt dans til den, og den dynamikken jobber vi aktivt med for å utvikle i showet til enhver tid. Det viktigste er at man kan danse samba til musikken, så er det opp til dommerne og dømme hvor god parene er til å danse samba, sier hun.

IRRITERT: Klas Solberg gir TV 2 sterk kritikk. Han er frustrert over måten «Skal vi danse» viser sambaen på.
IRRITERT: Klas Solberg gir TV 2 sterk kritikk. Han er frustrert over måten «Skal vi danse» viser sambaen på. Vis mer