Christian Borch:

Sammenlikner seg selv med Märtha

I et nytt intervju sier NRK-veteran Christian Borch at han føler seg gjort til et mobbeoffer på lik linje med Märtha Louise, etter å ha fått bred mediedekning om sitt kontroversielle syn på dialektbruk i statskanalens nyhetsdekning.

BLÅST OPP: Christian Borch mener pressen har «blåst opp» konflikten rundt dialektkritikken i hans nye bok. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLÅST OPP: Christian Borch mener pressen har «blåst opp» konflikten rundt dialektkritikken i hans nye bok. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har kommet kraftige reaksjoner etter at tidligere NRK-profil Christian Borch (78) langet ut mot NRKs dialektpolitikk i boka «Bak kulissene. Minner fra et liv i journalistikkens skarpe ende».

«Lokaldialekter forstyrrer og distraherer den generelle forståelsen av det som blir formidlet; de er som sand på skøytebanen og hindrer fri flyt», skriver blant annet Borch, noe som har vekket harme blant dialekttilhengere landet over.

I et intervju med Dagsavisen publisert søndag kveld sier nå Borch at han føler seg som et mobbeoffer, og sammenlikner seg selv med prinsesse Märtha Louise.

- På lik linje med Märtha

Ifølge Borch har han mottatt en rekke støtteerklæringen fra folk som er enig i dialektkritikken i boka, men sier han likevel oppleve å ha blitt gjort til et «mobbeoffer».

- Likevel opplever jeg det som om jeg er gjort til nasjonalt mobbeoffer, omtrent på lik linje med Märtha Louise. Det har ikke vært grenser, sier den tidligere utenrikskorrespondenten til avisa.

Prinsesse Märtha Louise (51) har ved flere anledninger uttalt at hun føler seg urettferdig behandlet av norsk presse, og gikk seinest fredag ut med hard kritikk da hun stilte til intervju under journalistkonferansen Skup i Tønsberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer