Prinsesse Märtha Louise:

Sammenliknes med Madde

Prinsesse Märtha Louise har nok fått mer offentlig kritikk enn de fleste. Svensk ekspert sammenlikner henne med prinsesse Madeleine.

HAR STÅTT I STORMEN: Både prinsesse Madeleine og prinsesse Märtha Louise har flere ganger stått i stormen av kritikk. Nå får en ny podkast om sistnevnte mye oppmerksomhet i Sverige. Foto: Henrik Montgomery/TT/NTB
HAR STÅTT I STORMEN: Både prinsesse Madeleine og prinsesse Märtha Louise har flere ganger stått i stormen av kritikk. Nå får en ny podkast om sistnevnte mye oppmerksomhet i Sverige. Foto: Henrik Montgomery/TT/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«En historie om en kjent prinsesse som valgte å gå sin egen vei - langt fra det tradisjonelle livet i et kongehus».

Slik lyder beskrivelsen av den nye, svenske podkasten om prinsesse Märtha Louise (49) på Sveriges Radio.

Episoden om den norske prinsessa, som er over en time lang, har fått navnet «Prinsessan Märtha Louise - Änglar och schamaner».

I beskrivelsen kommer det fram at den handler om alt fra Märthas tidligere ekteskap med avdøde Ari Behn, hennes forhold med den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett, og hennes rolle i den norske kongefamilien.

Podkasten har allerede fått oppmerksomhet i Sverige, hvor blant andre Svensk Damtidning har bitt seg merke i hvordan Märtha Louise i 2019 brukte sin kongelige tittel i forbindelse med foredraget «The Princess and the Shaman» sammen med kjæresten.

Tittelen ble starten på en enorm kritikkstorm mot 49-åringen, samt kritikk rettet mot kongehuset og Märthas bruk av prinsessetittelen.

- En sterk person

NRKs kongehusekspert, Kristi Marie Skrede, medvirker i den svenske podkastdokumentaren. Der forteller hun at tittelbruken var provoserende for veldig mange - altså det at Märtha koblet sin kongelige tittel til foredraget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer