STØRSTE KRAVET I SØR-KORAS HISTORIE: Lee Boo-jin (til høyre) saksøkes nå for hele 8,9 milliarder av sin fraseparerte ektemann. Her sammen med far og styreleder i Samsung, Lee Kun-hee og søsteren Lee Seo-hyun. FOTO: Reuters
STØRSTE KRAVET I SØR-KORAS HISTORIE: Lee Boo-jin (til høyre) saksøkes nå for hele 8,9 milliarder av sin fraseparerte ektemann. Her sammen med far og styreleder i Samsung, Lee Kun-hee og søsteren Lee Seo-hyun. FOTO: ReutersVis mer

Samsung-arvings eksmann krever 8,9 milliarder i skilsmisseoppgjør

Rekordstort skilsmissekrav. 

(Dagbladet): Da Samsung-arving Lee Boo-jin giftet seg med Im Woo-jae i 1999, ble det av mange omtalt som en Askepotthistorie.

Nå har ekteskapet derimot fått en brå slutt.

Lee Boo-jin saksøkes nå av sin fraseparerte ektemann, som krever hele 8,9 milliarder i skilsmisseoppgjør. Dette er antagelig det største økonomiske skilsmissekravet i Sør-Korea noensinne, skriver Straits Times.

I tillegg til de 8,9 milliardene, søker han også erstatning på 99.600 kroner for psykiske problemer som han mener oppstod mens han var gift med Samsung-arvingen.

Mot foreldrenes vilje

Paret vakte stor oppmerksomhet i 1999, da de giftet seg mot foreldrenes vilje. Det ble sagt at Im var en ansatt i Samsung som Lee hadde møtt gjennom veldedighetsarbeid i organisasjonen. Nylig uttalte Im derimot at dette var en dekkhistorie, og at han i virkeligheten var sikkerhetsvakt.

Im jobbet i Samsungs sikkerhetsselskap etter at han var ferdig utdannet dataingeniør. For å overtale Lees familie skal Im ha besøkt hvert familiemedlem før de ble smidd i hymens lenker, ifølge Korea Joongang Daily.

Det var Lee som søkte om skilsmisse. Im ønsket derimot ikke å skille seg, og tidligere i år anket han rettens avgjørelse om skilsmisse fra Lee, skriver næringslivsnettstedet JKNUS.com.

99 prosent av Lees verdier skal være bundet opp i aksjer i forskjellige Samsung-selskaper. Ifølge Forbes er formuen hennes estimert til 13,8 milliarder norske kroner, per 9. juli 2016. Lee Boo-jin er administrerende direktør for Shilla, som er et hotell- og reiselivsselskap i Samsung-gruppen.

Overskudd

Samsung er en av de største forretningsgruppene i Sør-Korea, og også i andre kvartal i år kunne teknologikjempen vise til høyere overskudd enn det som var ventet. Hovedårsaken er kostnadskutt og et svært godt salg av mobiltelefonen Galaxy S7, skriver NTB.

Det sørkoreanske selskapet anslår et driftsoverskudd på 58,7 milliarder kroner i månedene april til juni. Det er 17 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor og det høyeste kvartalsoverskuddet siden første kvartal i 2014.