STORE PLANER: Eventyrer og tv-profil Samuel Massie er rik på livserfaringer. De ønsker han å dele videre med en stor familie en gang i framtida. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
STORE PLANER: Eventyrer og tv-profil Samuel Massie er rik på livserfaringer. De ønsker han å dele videre med en stor familie en gang i framtida. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Samuel Massie:

Samuel Massie om A4-livet og familie: - Har lyst på mange barn

Eventyreren åpner opp om singeltilværelsen, forholdet til ekskona, og drømmen om å få barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Min mor er steintøff som har latt meg reise ut gang på gang. Hun har støttet meg, selv om jeg vet at det har kostet henne mye.

Han er bare 25 år gammel, men det er vel neppe noen overdrivelse å hevde at Samuel Massie har langt mer livserfaring enn de fleste andre på sin alder.

Han har skrevet bok. Han har vært programleder. Han holder foredrag, og reiser jorda rundt så fort anledningen byr seg. Allerede 17 år gammel sto han til rors på seilskuta «Berserk» med kurs for Sydpolen. Ekspedisjonen til tv-skuta endte som kjent tragisk, der Massie og Jarle Andhøy mistet tre kamerater. Brått ble døden et tema han måtte forholde seg til i meget ung alder. Dét har han lært mye av.

Nylig satte han imidlertid punktum for sitt mest personlige prosjekt så langt - TV 2-serien «Samuel og bestefar». Mens han har filmet mye selv, og tidvis fått hjelp av kamerater, har duoen reist verden rundt for å oppfylle Arne Ulvoldens livslange drøm. Det har ikke vært bare bare.

- Støttet meg

Mye har også skjedd i tv-profilens privatliv. Sommeren 2015 giftet han seg med 11 år eldre Elsa Maria Eikenes (36). To år seinere tok lykken imidlertid slutt, og paret valgte å skilles - som venner.

Massie har vært ordknapp om bruddet i offentligheten, men forteller nå åpenhjertig om hvilken relasjon de to har i dag.

- Elsa har støttet meg veldig mye under arbeidet med tv-serien «Samuel og bestefar». Det er godt å være omringet av mennesker som forstår en. Vi har et kjempegodt forhold, sier han til Dagbladet.

GIFT I TO ÅR: Elsa Maria Eikenes og Samuel Massie valgte å skilles i 2017. Sistnevnte forteller at duoen avsluttet forholdet som venner. Foto: Tor Lindseth
GIFT I TO ÅR: Elsa Maria Eikenes og Samuel Massie valgte å skilles i 2017. Sistnevnte forteller at duoen avsluttet forholdet som venner. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Eventyreren, som i disse dager tar seg en etterlengtet pause etter arbeidet med ovennevnte serie, har alltid kjent på en opplevelsestrang. Et ønske om å se verden, og bli kjent med nye kulturer.

- Ser du noen gang for deg å kunne leve et såkalt A4-liv?

Massie smatter på spørsmålet i noen sekunder.

- Ehm … Jeg prøver å se det for meg nå, sier han og smiler.

- Jeg klarer kanskje 6-7 måneder med det såkalte A4-livet. Jeg er glad i livet, men for meg er det viktig å følge drømmene mine, som ofte innebærer å reise ut. Å tørre å pushe den komfortable tilværelsen. Hvis jeg synes noe er ukomfortabelt, må jeg gripe fatt i det med en gang. Å ikke sette begrensninger for seg selv, tror jeg er viktig. Jeg veldig glad i verden, og det den kan lære meg.

Jeg klarer kanskje 6-7 måneder med det såkalte A4-livet. Jeg er glad i livet, men for meg er det viktig å følge drømmene mine, som ofte innebærer å reise ut. Samuel Massie

- Lyst på mange barn

Massie legger derimot ikke skjul på at han en gang i framtida ønsker å stifte en familie - og hvis han får sitt ønske oppfylt, skal det vært en stor en.

- Jeg er kjempeglad i barn, og har lyst på mange barn. Jeg er veldig familiekjær, men det trenger ikke nødvendigvis å være «mine» barn. Det finnes nok av barn som trenger trygghet og støtte her i verden, og det er vel en del av livet det også - å lære bort alt det tidligere generasjoner har lært meg.

- Samtidig er jeg forholdsvis ung fremdeles.

- Ser du for deg at du kunne ha giftet deg på nytt?

- Ja, det kunne jeg nok. Jeg er jo glad i livet! sier han og smiler.

Massie forklarer at han ikke har noen i kikkerten for tida. Likevel er han overbevist om at alt skjer til sin tid.

- Nei, foreløpig har jeg ikke hatt tid til noen andre enn bestefar. Jeg har skuldrene senket, og treffer sikkert noen på min vei, jeg også. Dårlig tid har jeg derimot ikke. Slike ting er nok ikke noe man bør stresse med.

- Viktig forhold

Programmet «Samuel og bestefar» har de siste ukene engasjert og berørt flere hundre tusen nordmenn, og mandag ble den siste av i alt tre episoder sendt på TV 2.

- Dette er et kjempepersonlig prosjekt. Nesten som å lansere sin egen dagbok fra de siste fire åra. Jeg kunne ikke forestilt meg at serien skulle treffe så mange, men i sosiale medier har det eksplodert. Telefonen min har ikke stått stille, fortalte Massie da Dagbladet møtte ham og Ulvolden forrige uke.

BESTEVENNER: Den reiselystne oppdageren Samuel Massie har et helt spesielt forhold til sin bestefar. Se reaksjonene på de rørende hilsenene til hverandre. Video: Henning Lillegård/Linn-Christin Marthinussen / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer

For de har truffet en slags nerve hos publikum. Selv om livet har gitt dem et gap på nærmere 60 år, er de hverandres beste venner. For Massie handlet det om å lære sin bestefar å kjenne - før det er for seint. Å utfordre hans komfortsone, og oppfylle drømmene som den nå 83 år gamle mannen har båret på helt siden han var 14 år.

Sammen fant de fram penn og papir. Så skrev Arne Ulvolden ned en liste på de krikene og krokene i verden han aller helst ville besøke. Deretter dro de ut på et siste stort eventyr - sammen.

- Jeg dro på tur for å lære og for å tilbringe tid med bestefar. Jeg føler meg veldig heldig som har innsett hvor viktig et slikt forhold som vi har, kan være, mens jeg enda har muligheten til å dyrke det. Jeg tror det er mange som kunne hatt godt av en slik påminnelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer