Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sangeren gjemte kjempesum i skoene. Det kan koste ham dyrt

Artisten Farruko forklarer det hele med at han var sliten.

POPULÆR: Sangeren Farruko er kanskje ikke så kjent for oss nordmenn, men på Spotify har tre av sangene hans blitt strømmet over 100 millioner ganger. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Sangeren Farruko er kanskje ikke så kjent for oss nordmenn, men på Spotify har tre av sangene hans blitt strømmet over 100 millioner ganger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da den latinamerikanske artisten Farruko skulle reise hjem fra en tur til Den dominikanske republikk, tok han et valg han trolig angrer på i dag.

På hjemturen var det nemlig mer enn bare klær i bagasjen. For til sammen ble artisten tatt med hele 52 000 dollar, eller 410 000 kroner, i skoene og bagasjen da han ankom flyplassen Isla Grande i Puerto Rico, skriver NTB.

Stor i Amerika

Selv om navnet ikke er særlig kjent her i Norge, kan han ikke avskrives som noen lettvekter innen musikkbransjen.

Fanskaren hans befinner seg i all hovedsak i Nord- og Sør-Amerika, og hans tre største hits: «Loco Enmorado», «Diles» og «Krippy Kush» er blitt strømmet over 100 millioner ganger hver på Spotify.

Farruko har tidligere jobbet sammen med mer kjente Daddy Yankee, og har blant annet blitt nominert til den latinske Grammy-prisen for beste album, beste sang og beste opptreden i kategorien urbanmusikk.

Saken fortsetter under!

Arrestert hjemme

Amerikanske myndigheter sier artisten ble arrestert som følge av at han ikke opplyste om at han var i besittelse av mer enn 10 000 dollar, omtrent 80 000 kroner, da han ankom. Men arrestasjonen skjedde derimot ikke på flyplassen, opplyser nyhetsbyrået AP.

Den kjente artisten, med det egentlige navnet Carlos Efren Reyes, skal nemlig ha blitt arrestert hjemme hos foreldrene sine mandag.

Ifølge amerikanske myndigheter blir hundrevis av mennesker tatt for denne typen forhold hvert år. For eksempel ble 520 personer arrestert for pengesmugling i 2013, og 59 millioner dollar ble beslaglagt.

Løslatt mot kausjon

Onsdag ble Farruko derimot løslatt mot en kausjon på 100 000 dollar etter en høring, og sitter nå i husarrest med fotlenke.

Om han blir dømt for forholdet, risikerer han opptil fem års fengsel, og kan bli nødt til å betale en bot på 250 000 dollar, eller nærmere to millioner kroner.

Hovedpersonen selv avfeier at han hadde kriminelle intensjoner med pengesmuglingen. På vei ut av høringen onsdag, fortalte han frammøtte reportere at han hadde vært på artistoppdrag i Den dominikanske republikk, og hadde glemt å rapportere om pengene før han ankom Puerto Rico.

- Jeg har ingenting å skjule. Jeg var sliten, sa han, ifølge Washington Post.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!