VEL BLÅST: Tidligere basehopper Karina Hollekim (42) røk ut av «Mesternes mester» fredag, i det som var årets nest siste nattest. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VEL BLÅST: Tidligere basehopper Karina Hollekim (42) røk ut av «Mesternes mester» fredag, i det som var årets nest siste nattest. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Karina Hollekim:

Sannheten bak deltakelsen: - Trengte kraftig overtalelse

Karina Hollekim har takket nei til «Mesternes mester» flere ganger. Nå forklarer hun årsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MALLORCA (Dagbladet): - Jeg kom inn i «Mesternes mester»-huset med lav selvtillit, og vurderte om jeg i det hele tatt hadde noe der å gjøre.

Karina Hollekim (42) er brutalt ærlig. Den tidligere basehopperen hadde sett for seg å ryke allerede i sesongens første nattest. Slik gikk det som kjent ikke.

Selv om 42-åringen var i fysisk bedre form enn på lenge da innspillingen startet på Mallorca i fjor, var det tøft å få bukt med de bekymringsfulle tankene.

- Jeg har takket nei før, og trengte dermed en kraftig overtalelse for å bli med. Ikke fordi jeg ikke ønsket - for jeg elsker programmet, og det er en ære å bli spurt - men fordi jeg følte at jeg hadde dårlige forutsetninger i forhold til de andre.

VISER FREM HUSET: Deltakerne er ekstra obs på én spesiell detalj i huset på Mallorca. Video: Pedersen / Edit: Falch Vis mer

- Jeg sleit

Hollekim forklarer at hun plasserte seg selv langt under de øvrige ni utøverne. Selv skjønte ikke 42-åringen hvordan hun «skulle passe inn».

- LITT HANDIKAPPET: Karina Hollekim fikk fire brudd i venstre lårbein, to brukne knær og 21 åpne brudd i høyresiden som følge av ulykken i 2006. Det resulterte i 20 operasjoner totalt. Her avbildet da Dagbladet møtte henne på Mallorca i fjor sommer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
- LITT HANDIKAPPET: Karina Hollekim fikk fire brudd i venstre lårbein, to brukne knær og 21 åpne brudd i høyresiden som følge av ulykken i 2006. Det resulterte i 20 operasjoner totalt. Her avbildet da Dagbladet møtte henne på Mallorca i fjor sommer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg skal ikke si at jeg ser på meg selv som handikappet, men i forhold til de andre, ja da så jeg på meg selv som litt handikappet. Jeg sleit litt med hva andre ville tenke. Det er mange øvelser som er fysisk umulig for meg å gjennomføre. Jeg kan hoppe, men jeg hopper som en tepose, jeg kan løpe, men det går ikke fort.

Hollekim har tidligere gått i detalj om den grusomme hendelsen i Sveits i 2006, der hun knuste underkroppen i en fallskjermulykke. Til tross for en nærmest ufattelig skadehistorikk, klarte hun å kjempe seg tilbake.

MANGE SKADER: Mesternes mester deltaker og tidligere basehopper Karina Hollekim forteller om skadene hun pådro seg i 2006, da fallskjermen ikke ble utløst skikkelig i et fallskjermhopp, og hun traff bakken i over 100 kilometer i timen. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

- Jeg har en kropp som er kvestet, men jeg måtte stole på NRK og deres vurdering. Det ble for tullete å tenke slik jeg gjorde. Samtidig fikk jeg en utrolig respekt og anerkjennelse fra de andre deltakerne for den viljen og styrken som jeg har. De hadde aldri plassert meg under dem. Det var rett og slett jeg som måtte overbevise meg selv.

- Knakk sammen

For hun har all grunn til å klappe seg selv på skuldra. I kveld forlot Hollekim konkurransen i det som er årets nest siste nattest. I løpet av oppholdet peker hun blant annet på vendepunktet som kom under melkesyreøvelsen «90 grader».

- Da fikk jeg vist at jeg hadde noe der å gjøre. Jeg hadde bare ett ben å stå på, og det er ikke kjempesterkt det heller. Men jeg bestemte meg for å stå til jeg knakk sammen. Og det gjorde jeg, sier 42-åringen, som kapret en imponerende tredjeplass i sistnevnte øvelse.

- Det ble som en gullmedalje for meg selv.

Den tidligere basehopperen legger ikke skjul på at det er leit at «Mesternes mester»-eventyret for hennes del stopper her. Samtidig er hun tilfreds med egen innsats.

- Det er alltid kjipt å ryke ut, det er det ingen tvil om. Samtidig hadde jeg ingen forventninger om å komme så langt som jeg har gjort. Jeg er veldig fornøyd med innsatsen, og jeg har hatt det så utrolig gøy. Det er en fantastisk gjeng jeg har fått lov å konkurrere med, så det har betydd mye.

Karina Hollekim:

  • Født 25. april 1976 i Oslo.
  • Norsk pioner innen alpin fristil og basehopping.
  • Samboer med Benjamin Jensen, paret har to sønner sammen, hvor Karina også har en bonussønn på 14 år.
  • Jobber i dag som foredragsholder og som mentaltrener for profesjonelle idrettsutøver og for ledere i næringslivet.

- Kan ikke feile

Karina Hollekim har vært en pioner for basehopp, og står fortsatt som den eneste norske kvinnen som har drevet med basehopp profesjonelt. 42-åringen er også den første kvinnelige utøveren som har gjennomført basehopp på ski.

- Jeg er fornøyd og stolt over hvert eneste steg jeg klarer å ta, for det skulle egentlig ikke vært mulig. Jeg er helt sikker på at tro kan flytte fjell. Jeg kommer til å kjempe for det til jeg ligger under torva.

- Jeg tror at så lenge jeg aldri gir opp, så kan jeg ikke feile. Kanskje jeg må tilpasse meg, men jeg er fortsatt på vei i den retningen som jeg ønsker. Det er bare jeg som setter mine egne begrensninger, uttalte hun til Dagbladet forrige måned.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer