TRIST MELDING: Kassie DePaiva offentliggjorde at hun har fått leukemi på nettsiden sin. Foto: Jennifer Graylock / AP / NTB Scanpix
TRIST MELDING: Kassie DePaiva offentliggjorde at hun har fått leukemi på nettsiden sin. Foto: Jennifer Graylock / AP / NTB ScanpixVis mer

Såpestjernas tunge beskjed til fansen: - Jeg har kreft

Forklarer hvorfor hun har vært borte fra rampelyset. 

(Dagbladet): Hun er best kjent i rollen som Eve Donovan fra såpeserien «I gode og onde dager» - eller «Days of Our Lives» - amerikanske Kassie DePaiva (55)

Skuespilleren sluttet i såpeserie-jobben tidligere i år, og siden har det vært stille.

Nå forklarer DePaiva, som også har hatt en sentral rolle i såpeoperaen «One Life To Live», hvorfor hun har holdt en lav profil den siste tida.

- Var på tide

På såpestjernas hjemmeside forteller 55-åringen om hvordan hun i sommer ble diagnostisert med leukemi, eller blodkreft.

- Dette har fram til nå vært en privatsak, men i forbindelse med at jeg returnerer til «Days of Our Lives» i rollen som Eve, følte jeg det var på tide at dere fikk vite hva som foregikk, skriver DePaiva.

BEHANDLING: Tom og Kari Whitehead forteller i denne videoen om hvorfor de valgte å la datteren Emma (7) gjennomgå den eksperimentelle behandlingen mot krefttypen leukemi. Vis mer

Skuespilleren har såkalt akutt myelogen leukemi, som ifølge Kreftforeningen krever cellegiftbehandling.

- Jeg har fått vite at prognosene er gode, og det forventes at jeg blir helt frisk, forklarer 55-åringen, som legger til at hun har «mange fantastiske mennesker rundt seg»

- Jeg er snart tilbake i Salem (den fiktive byen i «Days of Our Lives», journ.anm) for å lage trøbbel.

Ved siden av såpeseriekarrieren, har DePaiva hatt roller i tv-serier som «Castle», «Baywatch» og «Melrose Place».

Barberte av seg håret

DePaiva er ikke den eneste tv-stjerna som er rammet av kreftsykdom.

«Beverly Hills 90210-skuespilleren Shannen Doherty (45) ble diagnostisert med brystkreft i fjor, og har siden vært åpen om sykdommen. I juli delte hun en personlig bildeserie på Instagram-profilen sin, der hun i seks trinn viser hvordan hun barberer av seg mesteparten av håret.

Tidligere denne måneden fortalte Doherty at kreften hadde spredt seg.

- Jeg hadde kreft med spredning til lymfene. Etter en av operasjonene oppdaget vi nå at noen av kreftcellene ser ut til å ha kommet seg videre ut fra lymfeknutene også. Derfor skal jeg gjennom cellegift og deretter strålebehandling nå, sa hun til Entertainment Tonight.