Johnny Briggs:

Såpestjerne er død

Skuespiller Johnny Briggs ble 85 år gammel.

GIKK BORT: Johnny Briggs, her etter å ha mottatt fortjenestemedalje fra dronningen, døde søndag. Foto: Fiona Hanson/Pa Photos/NTB
GIKK BORT: Johnny Briggs, her etter å ha mottatt fortjenestemedalje fra dronningen, døde søndag. Foto: Fiona Hanson/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert

«Coronation Street»-stjerne Johnny Briggs døde søndag, opplyser familien i en uttalelse. Han ble 85 år.

«Det er med stor sorg at vi kunngjør dødsfallet til vår far, Johnny Briggs. Han døde fredfullt denne morgenen etter lengre sykdomsforløp, med familie ved sin side», sier familien i uttalelsen ifølge blant andre Evening Standard.

Det er ikke kjent hva slags sykdom skuespilleren led av.

Briggs spilte i såpeoperaen som gikk fra 1976. Skuespilleren hadde rollen som Mike i hele 2349 episoder. Han forlot serien i 2006 etter at karakteren hans ble diagnostisert med Alzheimers og døde.

«Vi ber høflig om privatliv på i denne tida, slik at vi i stillhet kan sørge som en familie og huske de fantastiske tidene vi hadde med ham. Takk», skrives familien videre.

Briggs etterlater seg seks barn.

DØDSFALL: Aksel Lund Svindal snakker om morens dødsfall i «Helt Harald». Vis mer

Han har tidligere uttalt seg om såpeseriens heftige regime, med knallhard jobbing. Han sa blant annet at de filmet fem episoder i uka, og at han gjerne ville forsøke seg på andre roller.

- Jeg setter jobben foran familien, ja. Det har jeg alltid gjort. Jeg har aldri følt at det har vært noe annet valg. Jeg vet ikke om jeg har vært en bra far. Jeg håper jeg har vært det. Jeg har i alle fall sørget for barna mine. De har aldri manglet noe. Men bare dem kan si om jeg har vært en god far, har han uttalt ifølge The Sun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer