Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sarah Jessica Parker holdt på å takke nei til «Sex and the City»

Nakenheten og språkbruken i serien skal ha vært problematisk for skuespilleren.

<p>VAR SKEPTISK: I en ny bok forteller Sarah Jessica Parker nå om hvordan hun nesten valgte bort «Sex and the City». Hadde det ikke vært for hennes dedikerte agent hadde hun mest sannsynelig ikke tatt rollen. FOTO: Scanpix
</p>

VAR SKEPTISK: I en ny bok forteller Sarah Jessica Parker nå om hvordan hun nesten valgte bort «Sex and the City». Hadde det ikke vært for hennes dedikerte agent hadde hun mest sannsynelig ikke tatt rollen. FOTO: Scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) At noen andre enn Sarah Jessica Parker kunne ha spilt den ikoniske rollen som Carrie Bradshaw i «Sex and the City» er i dag utenkelig.

HBO-serien som på norsk er kjent som «Sex og singelliv» ble umiddelbart en snakkis da tv-serien rullet over skjermene for første gang i 1998, og har tilegnet seg stadig nye fans gjennom seks sesonger og to kinofilmer.

Parker, ble som følge av rollen et moteikon, holdt imidlertid på å takke nei til rollen, kommer det nå frem i boka "Powerhouse: The Untold Story of Hollywood’s Creative Artists" som er skrevet av James Andrew Miller.

I et utdrag fra boka, gjenfortalt av The Hollywood Reporter, innrømmer Parker at hun først var motvillig til å ta rollen som siden gjorde henne til en av Hollywoods største stjerner.

- Jeg var ikke akkurat ivrig på nakenscenene og språkbruken i manuset, forklarer Parker i utdraget.

Måtte overbevises

Kevin Huvane, Parkers agent og gode venn, skal etter mye om og men ha overbevist henne om å ta rollen.

- Dette er annerledes. Du har aldri gjort noe som dette før. Ingen har gjort en rolle som dette før. Ta den, skal han ha sagt ifølge Parker.

Huvane hadde blitt kontaktet av seriens manusforfatter, Darren Star, som hadde skrevet Carrie-rollen med Parker i tankene.

- Jeg kan gjøre et teaterstykke, så en film, så et stykke og så en film igjen. Det er så mye fleksibilitet. Hva kunne vært bedre? Vil jeg virkelig gå tilbake og lage en tv-serie når jeg kan bli holdt gissel ved å signere en langtids-kontrakt? skal hun ha sagt til Huvane.


Huvane elsket manuset og jobbet hardt med å overbevise Parker om å gå ut av komfortsonen sin, før hun til slutt godtok å møte manusforfatteren.

Etter å ha en kontrakt på stell som sikret at hun slapp nakenscenene kom de til enighet, og hun sikret seg rollen som i løpet av årene ga hun fire Golden Globe-statuetter og to Emmy-priser.

I år samarbeider Parker nok en gang med HBO i deres nye komediesatsning «Divorce».

Lover ikke flere filmer om Carrie

Etter at tv-serien «Sex and the City» viste sin siste episode i 2004, har fansen likevel fått gjensyn med favoritt-jentene sine i filmene «Sex and the City» fra 2008 og «Sex and the City 2» fra 2010.

Filmene tjente nesten 6 milliarder kroner totalt, noe som førte til at det begynte å versere rykter om en tredje Carrie Bradshaw-film.

- Kanskje kommer vi til et punkt hvor vi kanskje finner tid til å fortelle en tredje, og muligens siste, historie. Men det blir ikke i nærmeste fremtid, sa Parker for noen år tilbake.

Hun bekreftet at historien til den tredje filmen var klar i 2011 og tidligere i år åpnet en av de andre skuespillerne opp for å lage enda en film om den populære venninnegjengen.

- Dette er ikke noe vi snakker om, men jeg forestiller meg at de fleste ville være med på å lage en film til, sa Willie Garson, som spiller Stanford Blatch i serien, til magasinet Female First, og fortsatte:

- Det som er fantastisk er at serien og filmene uansett vil leve evig. De handler om kjærlighet og mennesker og bare det i seg selv gjør de udødelige.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!