«Farmen»-profil Agna Hollekve:

- Satt i en stol hele vinteren

Den tidligere «Farmen»-deltakeren fikk lammelser i halve ansiktet etter et flåttbitt under TV-innspillinga. Det påvirket henne i lang tid.

STORE PLAGER: Agna Hollekve fikk lammelser i halve ansiktet etter et flåttbitt på «Farmen». Her sammen med 2019-vinneren, Erik Rotihaug. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
STORE PLAGER: Agna Hollekve fikk lammelser i halve ansiktet etter et flåttbitt på «Farmen». Her sammen med 2019-vinneren, Erik Rotihaug. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For drøye to år siden var Agna Hollekve (49) én av de store profilene i TV 2-programmet «Farmen». Oppholdet på gården fikk den gang en brå vending etter at hun ble bitt av flått, som førte til at hun plutselig fikk lammelser i store deler av ansiktet.

Uten å vite hvorfor, ble nemlig Hollekve brått i veldig dårlig form. Selv trodde hun det skyldtes stress, men da hun fikk problemer med å spise, ble det slått full alarm i «Farmen»-produksjonen.

Hun ble sendt rett til Skien sykehus, der hun fikk påvist borreliose.

- Voldsomt dårlig form

Ifølge Norsk Helseinformatikk er borreliose en infeksjonssykdom som overføres til mennesker ved flåttbitt. Bare to av 100 bitt fører til sykdom, men de som rammes kan få kroniske plager uten rett behandling.

- Jeg har fått lammelser i ansiktet, og er i voldsomt dårlig form. Akkurat nå er jeg ganske sliten og trøtt, trolig som følge av at jeg har gått ned mange kilo, og har sviktet fysikk. Allmenntilstanden er absolutt redusert, fortalte hun til Dagbladet etter innspillinga av finaleprogrammet i 2019.

Cirka halvannet år etterpå går det heldigvis mye bedre med 49-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer