«Sommerhytta»:

- Satt igjen med en annen smak

Det tidligere deltakerparet letter på sløret.

DELTAKERE: Denne gjengen snekret og spikret i den femte sesongen av «Sommerhytta». Foto: Espen Solli/TV 2
DELTAKERE: Denne gjengen snekret og spikret i den femte sesongen av «Sommerhytta». Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at TV 2-programmet «Sommerhytta» har blitt en seersuksess opp gjennom åra. Her skal nemlig fire ulike par kjempe om å bygge drømmehytta - som de til slutt også vinner dersom de klatrer seg til topps i konkurransen.

Nå er allerede den sjette sesongen i rekka forbi, og etter ti beinharde uker ble det til slutt ekteparet Sara Meyer Boudaya (27) og Ibrahim Mahnin (29) som stakk av med den gjeve premien.

Nå har Dagbladet tatt opp kontakten med det tidligere deltakerparet Christine Kirkhorn (27) og Adrian Middelthon (26) for å høre hva som er nytt siden sist.

VISER FREM: Sara og Ibrahim vant «Sommerhytta» 2022, her viser de fram vinnerhytta. Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Ekstremt mye tid

Etter at innspillingen av den femte sesongen ble avsluttet, kan Kirkhorn blant annet fortelle overfor Dagbladet at hun ikke lenger jobber som eiendomsmegler, og har nå fått seg ny jobb.

- Jeg har fått meg ny jobb. Nå jobber jeg med forkjøpsrett på heltid, noe jeg stortrives med. Det er en takknemlig jobb å få ringe til folk med bare gode nyheter, sier hun.

DELTAKERE: Bestevennene Christine Kirkhorn og Adrian Middelthon var klare for kamp i den femte sesongen av «Sommerhytta». Foto: Espen Solli/TV 2
DELTAKERE: Bestevennene Christine Kirkhorn og Adrian Middelthon var klare for kamp i den femte sesongen av «Sommerhytta». Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Selv om 27-åringen ser tilbake på «Sommerhytta» som en minneverdig tid, har hun ikke satt i gang noen flere oppussingsprosjekter siden deltakelsen.

- Jeg har ikke drevet med noen form for oppussing siden innspilling. Men nå som det har gått en god stund byr det meg ikke like mye imot som det gjorde til å begynne med, forteller hun.

KJÆRESTER? Adrian og Christine i «Sommerhytta» snakker om at de andre tror at de er kjærester. Video: TV 2 Vis mer

Kirkhorn legger dog ikke skjul på at det kan snu.

- Kanskje det blir noen prosjekter i framtida, sier hun.

Heller ikke Middelthon, hennes tidligere lagkamerat, har blitt fristet til å starte på enda et oppussingsprosjekt siden programmet. Han er nemlig helt innstilt på spesielt én ting.

- Nå som jeg har fått vår sesong litt på avstand er jeg glad jeg ikke skal bygge mer hytte. Men jeg koste meg enormt med selve tv-biten og ikke minst å tilbringe en hel sommer med Christine, innrømmer han.

- Jevne deltakere

Både Kirkhorn og Middelthon har fulgt med på årets sesong som rullet over TV-skjermene tidligere i år. På spørsmål om hvilke tanker de har om sesongen, svarer førstnevnte:

- Jeg har sett det meste av årets sesong. Det var gøy å se årets «Sommerhytta», det var veldig flinke og tilsynelatende jevne deltakere i år, både i alder og ferdighetsmessig,

IKKE GLAD: Adrian og Christine får en gave fra Anna og Jone i «Sommerhytta», men blir ikke så veldig glad. Video: TV 2 Vis mer

I likhet med Kirkhorn, deler også Middelthon flere av de samme tankene om årets sesong.

- Det jeg syntes var utrolig gøy å se i denne sesongen var at de har valgt ut jevne par til å delta, det må har gjort opplevelsen unik og morsom for deltakerne, mener han, mens han sikter seg inn på egen sesong:

- Som alle vet var det jo en annen smak man satt igjen med for noen av oss deltakere som stod oppi det hele i sesong fem.

Som kjent var det flere av deltakerne, spesielt Middelthon og Kirkhorn, som reagerte på at det var Kurt Rasmussen (50) og Veronica Johansen Rasmussen (27) som stakk av med seieren.

GJENG: I ti beinharde uker konkurrerte denne gjengen mot hverandre i den femte sesongen av «Sommerhytta». Foto: Espen Solli/TV 2
GJENG: I ti beinharde uker konkurrerte denne gjengen mot hverandre i den femte sesongen av «Sommerhytta». Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Grunnen var nemlig at de mente Kurt hadde langt mer kunnskap om oppussing enn det som kom fram på tv, og at sesongen hadde blitt klippet slik at det så ut som at han var på likt nivå med resten av deltakerne.

Kurt på sin side avviste kritikken fra de andre deltakerne. Han uttalte at han ikke hadde noen profesjonell erfaring som verken snekker eller tømrer.

- Vi synes det er trist med kritikken fra de andre deltakerne, og mener at den ikke er berettiget. Jeg har ingen profesjonell erfaring med snekring og bygging. Jeg er utdannet bokbinder, og har aldri hatt andre jobber enn dette, sa han til Dagbladet om finalebråket i fjor sommer.

VANT I FJOR: Kurt Rasmussen og datteren Veronica Johansen Rasmussen gikk seirende ut av 2021-sesongen av «Sommerhytta». Foto: TV 2
VANT I FJOR: Kurt Rasmussen og datteren Veronica Johansen Rasmussen gikk seirende ut av 2021-sesongen av «Sommerhytta». Foto: TV 2 Vis mer

Hvordan TV 2 svarte på kritikken, på vegne av produksjonsselskapet Strix, kan du lese nederst i denne artikkelen.

Da Dagbladet var i kontakt med fjorårets vinnerpar litt tidligere i sommer, sammenlignet for øvrig Kurt og Veronica årets sesong med sin egen på denne måten:

- Vi synes årets par har vært utrolig positive gjennom hele sesongen, noe vi opplevde som litt annerledes i vår egen sesong. Vi synes rett og slett det var litt vel mye klaging og negativitet fra visse deltakere.

TILBAKE: Fjorårets vinnere Levi Try og Øyunn Krogh er tilbake på «Sommerhytta», og dette sier de om deltakerene. Video TV 2 Vis mer

- Ingen ville legge seg

Overfor Dagbladet kan Christine Kirkhorn også fortelle hva hun husker best fra sin egen sesong.

- Jeg husker spesielt godt siste kvelden før ukesfinalen hvor vi lagde kjøkken, da kom alle par såpass langt etter at vi spurte produksjonen om vi kunne jobbe hele natten. Vi fikk beskjed om at vi kun fikk jobbe til 03.00 og begynne igjen 06.00, røper hun.

Hun følger opp:

- Da ble alle parene enige om å møtes på terrassen til Trine og Trude (deltakerpar fra sesong fem, journ.anm.) 03.00 sharp, ta noen øl og vente på at klokka skulle bli 06, slik at vi kunne starte igjen. Ingen ville legge seg for det hadde blitt for vanskelig å våkne igjen. Det var en fin natt!

«ANGREPET»: Deltakerne i «Sommerhytta» blir «angrepet» under innspillingen. Video: TV 2 Vis mer

På spørsmål om hva som er det beste minnet er hun ikke i tvil.

- Det beste minnet var nok da jeg og Adrian endelig vant boblebad som siste par, og vi fikk badet litt hver kveld før vi la oss. Og selvfølgelig å få gullhammer, det var stas. Og det var veldig hyggelig å se hvor glade Trine og Trude ble for den hjemmelagde gullhammeren fra oss også.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer