Iggy Azalea

Satte fyr på eksens klesskap, la seg under kniven og skylder millioner. Nå gjør hun comeback

Iggy Azalea kryper tilbake inn i rampelyset.

SKANDALEMAKER: Iggy Azalea var spådd en stor framtid som artist, men så begynte luftslottet å falle sønder og sammen. Nå gjør hun snart comeback. Foto: NTB scanpix
SKANDALEMAKER: Iggy Azalea var spådd en stor framtid som artist, men så begynte luftslottet å falle sønder og sammen. Nå gjør hun snart comeback. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Med flere singler som toppet hitlister verden over, var australske Iggy Azalea (27) spådd som et av de heiteste navnene i bransjen på starten av 2010-tallet. Hun spilte verden over, prydet magasinforsider og var verdenskjent for sin frodige kropp og sine hardtslående rim.

De siste åra har det imidlertid vært stille fra stjerna, som bare har klart å havne i medienes søkelys på grunn av dårlige anmeldelser og skandaler. I høst ble det blant annet kjent at hun har levd et luksusliv på kreditt, og nå skyldes American Express hele 2,4 millioner kroner.

OOPS: Artisten Iggy Azalea klarte å falle av scenen midt under framførelsen av sin største hit, «Fancy», under en pre-MTV-konsert i 2014. Video: Itchyypanda / YouTube Vis mer Vis mer

Hun dukket under radaren, men det kan nå virke som om rapperen forsøker å komme tilbake igjen. Det med en brennhet historie.

Brennhett til verks

«First things first», for å sitere rapperen selv. Det er et gammelt brudd som nå sørger for at hun skaper overskrifter igjen.

Sommeren 2016 sleit Iggy Azalea nemlig med langt mer enn bare økonomiske problemer. Hun forlovet seg med basketballstjerna Nick Young i 2015, men et knapt år seinere ble både idyllen og forlovelsen brutt.

Allerede i mars 2016 ble det kjent at den daværende Los Angeles Lakers-stjerna hadde vært utro mot Azalea, men den gang fortalte artisten at hun ønsket å bli hos ham. Da hun fant ut at han hadde vært utro igjen, rant derimot begeret over.

BRUDD: Artisten fant ut at basketballspilleren Nick Young hadde vært utro, og valgte å bryte forlovelsen med ham. Det gjorde hun ikke i stillhet. Foto: NTB scanpix
BRUDD: Artisten fant ut at basketballspilleren Nick Young hadde vært utro, og valgte å bryte forlovelsen med ham. Det gjorde hun ikke i stillhet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nå, to år etter å ha «outet» eksens eskapader i en rekke meldinger på Twitter, snakker hun ut om hvordan hun hevnet seg.

- Jeg brant alt opp. Jeg brant masse, og kastet noen ting i bassenget også. Jeg begynte med vann, men det viste seg å ikke fungere, fortalte hun på besøk hos Andy Cohen.

Hun forteller at hun begynte med det billigste, og jobbet seg opp mot det dyreste hun fant i eksens klesskap. «Hver eneste designer du kan tenke deg» gikk med i hevnaksjonen.

- Jeg pleide å ødelegge ting i huset vårt, men jeg innså at jeg ødela mine egne ting. Jeg tenkte at det var dumt, og at han ikke brydde seg. Derfor tenkte jeg: Nå skal jeg finne noe dritt som han bryr seg om, og ødelegge det, forteller hun i intervjuet.

Hun hevder at de dyre tingene var vanskelig å få fyr på, mens den billigere delen av klesskapet raskt gikk opp i flammene. Basketstjerna har ikke kommentert Azaleas uttalelser for øyeblikket.

IGGY DIGGER EMINEM: Dagbladet møtte Iggy Azelea på den røde løperen før MTV Awards i Amsterdam i 2013. Hun avslørte at hun er en stor Eminem-fan. Video: Endre Vellene/Reporter: Hege Varsi Vis mer Vis mer

Kranglefant

Artisten, som egentlig heter Amethyst Amelia Kelly, ble født i Sydney og vokste opp i New South Wales. I 2006 dro hun for første gang til USA, der hun begynte å satse på musikken.

Siden den gang har hun sluppet ett album, og hennes andre album er ventet å komme seinere i år. «The New Classic» kom ut i april 2014, og inneholdt singler som «Fancy», «Work» og «Black Widow»..

Musikkvideoene hennes ble sett millioner av ganger, og strømmetallene var høye. Likevel klarte hun ikke å holde seg på topp i sin nylig opparbeidede kjendisstatus, og ble fort mer kjent for sine feider og krangler enn for musikken.

FLOPP: Britney Spears og Iggy Azalea ga ut en låt sammen i 2015, men den ble alt annet enn en suksess. Seinere skyldte den australske artisten på Spears. Foto: NTB scanpix
FLOPP: Britney Spears og Iggy Azalea ga ut en låt sammen i 2015, men den ble alt annet enn en suksess. Seinere skyldte den australske artisten på Spears. Foto: NTB scanpix Vis mer

Jo da, hun ga ut noen låter og gjestet noen vers, men det gikk nedover. I 2015 ga hun ut en singel med Britney Spears, men den ble aldri noen kommersiell suksess. Seinere ble det hevdet at artisten skyldte på Spears' for at den ikke ble godt nok promotert, og derfor floppet.

Samme år avlyste hun også en turné, som hun selv hevdet var en avgjørelse tatt basert på at hun ville jobbe med musikken sin. Andre kilder hevdet det hadde med at få billetter ble solgt å gjøre.

Stjerna har også vist seg å være litt av en kranglefant i sosiale medier. Hun har ifølge E! Online kranglet med blant andre Snoop Dogg, Erykah Badu og Azalea Banks i sosiale medier. Kranglene har blant annet handlet om rase og kulturell appropriasjon, men stjerna har selv omtalt det som kritikk.

- Artistene som kritiserer meg har ikke like mye suksess som meg, så jeg tror det fyrer dem opp, fordi de ikke selger like mye som meg, sa hun til Remix Magazine i 2016 om alle feidene.

- Divanykker

Like før hun og basketballspilleren gikk hver til sitt, ble det kjent at hun hadde takket ja til å plutselig gå til tv-bransjen. Hun ble gjestedommer i den australske versjonen av «X Factor», side om side med Adam Lambert og Mel B.

- Jeg kunne egentlig ikke se meg selv som dommer i noe som helst tv-program, men jeg synes at dette passet bra, så jeg takket ja, sa hun til The Daily Telegraph.

Likevel var det ikke alle som satte pris på henne, og jo arbeidsmoralen hennes ble pekt på som et av problemene. Da Adam Lambert gjestet radioprogrammet «2DayFM» i 2016, grillet han henne på direkten.

DIVA: Flere har hevdet at Iggy Azalea er litt av en diva, og kan være vanskelig å jobbe med. Foto: NTB scanpix
DIVA: Flere har hevdet at Iggy Azalea er litt av en diva, og kan være vanskelig å jobbe med. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hun var en skikkelig diva. Hun kom seint, og du visste aldri hva du ville få med henne. Det var aldri kjedelig, det kan jeg fortelle deg, sa han.

Samme år begynte det å gå rykter om at artisten, som ofte skrøt av sine naturlige hofter og bryster, hadde lagt seg under kniven og fikset på både det ene og det andre. Hun forstørret blant annet puppene, og fikset på nesa.

Til kanadiske Elle fortalte hun i 2016 at folk burde akseptere valget hennes, og at normale mennesker også gjennomgår plastiske inngrep.

- Det er realiteten. Og jeg synes at flere må innrømme den dritten så det ikke blir et tabu - siden vi alle gjør det uansett, liret hun av seg.

Vacation day 😊 #Savior

Et innlegg delt av Iggy Azalea (@thenewclassic)

Levde luksuslivet - på kreditt

Manglende platesalg er synonymt med synkende inntekter. 27-åringen hadde tilsynelatende likevel forsøkt å beholde sitt tidligere luksusliv i fjor, da hun ble saksøkt av kredittkortselskapet American Express.

De hevdet i oktober at hun skyldte dem drøyt 300 000 dollar - omlag 2,4 millioner norske kroner.

I rettspapirer framgikk det at Azalea har kjøpt varer og tjenester for store summer de to siste åra med et American Express-kredittkort, uten å betale regningene.

Ifølge People hadde Azalea passert kredittkortgrensa si med 250 000 dollar hos selskapet. American Express saksøkte derfor stjerna for hele det utestående beløpet, samt juridiske kostnader.

«Fancy»-sangeren har ifølge Huffington Post en samlet formue på omtrent 10 millioner dollar, eller omlag 80 millioner kroner.

Hva som er årsaken til at artisten ikke har betalt kredittkortregningene sine, et problem som ofte er tema i «Luksusfellen» på TV3, er ikke kjent,

Dette er for øvrig ikke første gang Iggy Azalea opplever økonomisk trøbbel. I 2016 fikk hun problemer med skattemyndighetene i USA, ikke bare én, men to ganger.

I april i fjor skrev blant annet E!News at stjerna skyldte nesten 400 000 dollar - omtrent tre millioner kroner - i ubetalt skatt for 2014.

Azalea skrev på Twitter den gang at saken ikke var så ille som media framstilte den, og at hun hadde valgt å betale IRS månedlige avdrag framfor å betale hele summen på én gang.

Noen få måneder seinere, i månedsskiftet juli/august, refererte TMZ til dokumenter som viste at skattemyndighetene mente 27-åringen skyldte nesten 270 000 dollar for 2015.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer