- Satte ikke sprøyte på Michael

Popstjernen var bevisstløs da Murray kom til stedet.

VAR MED I AMBULANSEN: Michael Jacksons private lege var med i ambulansen i minuttene før Jackson ble erklært død. Foto: REUTERS/KNBC4/Handout
VAR MED I AMBULANSEN: Michael Jacksons private lege var med i ambulansen i minuttene før Jackson ble erklært død. Foto: REUTERS/KNBC4/HandoutVis mer

||| (Dagbladet.no): Rapportene om at Dr. Conrad Murray (51) injiserte en sprøyte med smertestillende inn i Michael Jacksons hjerte før han døde, er falske, sier legens advokat til LA. Times.

- Det var ikke noe Demorol, ikke noe OxyContin, sier Edward Chernoff, Conrad Murrays advokat.

Advokaten, som var tilstede under de tre timer lange politiavhørene med Murray lørdag, sier at Michael Jackson allerede var bevisstløs da legen kom til stedet.

- Han pustet ikke, så han sjekket for puls. Det var kun en svak puls i lårpulsåren, så han startet med livredningsarbeid, sier han.

Murray ble så med i ambulansen til sykehuset der Jackson døde.

Så ble legen rapportert sporløst forsvunnet, men han har nå forklart seg for politiet i Los Angeles ved to anledninger, ifølge Sky News.

- Uheldig øyenvitne
Hjertespesialisten sier gjennom sin talskvinne at han ikke er ansvarlig for popkongens død. Han sier også at han var på sykehuset i timesvis og trøstet familien hans.

- Etterforskerne sier at han ikke er en mistenkt i saken. Han var bare et uheldig øyenvitne, sier talskvinnen i en pressemelding.

- I motsetning til det som har versert av rykter, så har aldri Dr. Conrad gjemt seg fra myndighetene. Han har hele tiden samarbeidet med politiet og vil fortsette å gjøre det, sier advokat Bill Stradley.

Personlig lege
Ifølge promotor Randy Philips i AEG Live var det Jackson selv som insisterte på at legen med lisenser i California, Nevada og Texas, skulle være med til konsertene i London som hans personlige lege.

- Michael fortalte meg personlig at han stolte på ham, sier Phillips.

Arrangørene av konsertene ønsket å bruke en britisk lege for å spare penger, men popstjernen skal ha vært svært følelsesladet da han insisterte på at Murrey måtte settes på lønningslisten som hans personlige lege. Legen skal de to siste ukene ha vært i Los Angeles for å ta seg av Jackson.

Pengeproblemer
Murray driver Global Cardiovascular Associates Inc., som holder til i Las Vegas. Kontoret var stengt da journalister møtte opp på stedet i går. Legen har ifølge Los Angeles Times aldri fått påpekninger fra amerikansk helsetilsyn. Ifølge CBS News skal han imidlertid være i pengetrøbbel, etter å ha tapt erstatningssøksmål fra tidligere pasienter. Han skal også skylde store beløp til skattemyndighetene.

I 1992 ble han erklært konkurs, og doktor Murray, som har drevet som doktor i minst tre stater, har hatt problemer med skattemyndighetene i både California og Arizona i flere år.

FALSKE RAPPORTER: Dr. Conrad Murray satte ingen sprøyte på Michael Jackson, hevder hans advokat. Foto: Scanpix
FALSKE RAPPORTER: Dr. Conrad Murray satte ingen sprøyte på Michael Jackson, hevder hans advokat. Foto: Scanpix Vis mer