Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Fjorårets kjendis-snakkiser:

Satte internett på hodet: - Nådeløst

Dagbladets kjendisredaksjon kårer: Disse øyeblikkene husker vi best fra 2019.

HAR SATT AVTRYKK: Khloé Kardashian (35), Lady Gaga (33), Bradley Cooper (44) og Sophie Elise Isachsen (25) gjorde alle inntrykk på oss, og sørget for store overskrifter, gjennom året som gikk. Vi har oppsummert kjendis-snakkisene fra 2019. Foto: NTB Scanpix
HAR SATT AVTRYKK: Khloé Kardashian (35), Lady Gaga (33), Bradley Cooper (44) og Sophie Elise Isachsen (25) gjorde alle inntrykk på oss, og sørget for store overskrifter, gjennom året som gikk. Vi har oppsummert kjendis-snakkisene fra 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer

DEL 1: Nok et begivenhetsrikt underholdningsår er forbi, og gjett om vi har hatt mye å snakke om! En prinsesse som fant sin «sjaman», en overgrepsdømt, død millardær, en kongelig konfirmasjon, mer skandale-tv og enda flere sjokkoverskrifter fra Hollywood.

Idet vi skulle ta pennen fatt for å gi deg våre personlige «Åh faen, hva skjedde nå?»-øyeblikk, skjedde imidlertid det som som skulle gjøre størst og dypest inntrykk på oss alle.

DEILIG TILBAKEBLIKK: Kine og Jonas kårer sine favoritt-øyeblikk fra TV i 2019. Video: Viafree/Dplay/TV Sumo/Rød Løper Vis mer

For det er ingen tvil om Ari Behns bortgang, en rystende nyhet som traff Norges befolkning sent første juledag, står igjen som det vi snakket mest om i 2019. Ingen var forberedt på 47-åringens valg om å avslutte livet, og budskapet sendte en hel nasjon inn i sjokkmodus. Familiens åpenhet sørget samtidig for en ny, og helt nødvendig debatt omkring psykisk helse.

GIKK BORT: Ari Behns plutselige bortgang sendte sjokkbølger gjennom landet. Her avbildet i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GIKK BORT: Ari Behns plutselige bortgang sendte sjokkbølger gjennom landet. Her avbildet i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Ikke minst ga det oss en påminnelse om, som eldstedatter Maud Angelica (16) også trakk fram i sin modige tale til pappa, at vi må tørre å snakke høyere om ting som er vanskelig, og huske å ta vare på hverandre. Vi minnes Aris fargerike personlighet og rause vesen, og sender våre tanker til familien i tiden som kommer.

Selv om Aris plutselige bortgang overskygget alt annet i 2019, ser vi også tilbake på mindre viktige øyeblikk. Under kan du lese mer om det vi mener har vært de mest uforglemmelige hendelsene fra året som gikk.

OBS! Vi har valgt å dele opp denne serien i to deler. Denne artikkelen omfatter første halvpart av 2019. Andre halvpart finner du her.

FEBRUAR: Aune Sand på «Torpet kjendis»

Av: Julie Easter Christiansen, videoprodusent

HÆ?: Måtte vi aldri glemme Aune Sand på «Torpet kjendis». Skjermdump: TV 2
HÆ?: Måtte vi aldri glemme Aune Sand på «Torpet kjendis». Skjermdump: TV 2 Vis mer

Det var mange øyeblikk som fortjente hederlig omtale etter at jøgleren Aune Sand (53) dukket opp i «Torpet kjendis». Vi kan mimre tilbake til da et tre inspirerte ham til å lese erotiske dikt(?) for Kristin Gjelsvik, for eksempel. Eller til hans rørende mormor-tale før han trakk seg fra konkurransen, like før finalen.

Sterkest inntrykk gjorde likevel scenen hvor han ankommer «Torpet» for første gang. Med en gripende tørst på livet, blir jeg altså vitne til at en voksen mann løper gråtende rundt i en blomstereng. Han takker moder jord for dyr og blomster, mens han begjærer naturen og trekker forstyrrende paralleller til kvinnekroppen.

TRAKK SEG: Etter mange uker på «Torpet», ga Aune Sand fra seg muligheten til å endelig komme inn på «Farmen Kjendis». Video: TV 2 Vis mer

Mange fikk seg en god latter, men mest av alt fikk det oss til å ville ha den samme sjelefreden som «Jordbærmus»-forfatteren. Og TV 2 beviser, en gang for alle, at man ikke trenger mer enn Aune Sand alene på en gård for å lage fantastisk underholdning.

FEBRUAR: Pikant trekantdrama i Kardashian-leiren

Av: Kine Falch, videojournalist

DRAMA MED STOR A: Da Kylie Jenners bestevenninne Jordyn Woods (t.v) var intim med storesøster Khloés (i midten) kjæreste (t.h), brøt helvete løs. Foto: NTB Scanpix
DRAMA MED STOR A: Da Kylie Jenners bestevenninne Jordyn Woods (t.v) var intim med storesøster Khloés (i midten) kjæreste (t.h), brøt helvete løs. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter å ha fulgt det som føles som hvert minutt av livene til Kardashian/Jenner-klanen i hele mitt voksne liv, føler jeg nærmest at jeg kjenner dem. Kanskje litt som fjerne bekjente. Når det da skjer ekte, såre hendelser i livene til denne tilsynelatende perfekte familien, føles det plutselig veldig ekte.

«Khloé Kardashian er hun fjerne bekjente jeg gjerne vil ha som en nær venninne.» Kine Falch.

Khloé Kardashian (35) er hun fjerne bekjente jeg gjerne vil ha som en nær venninne. Da hun fant lykken med den høye, kjekke basketballspilleren Tristan Thompson (28), etter den svært offentlige skittentøyvasken med Lamar Odom (40), så det ut til at det endelig ordnet seg for henne. Så slapp bomba.

Bare ti måneder etter at datteren deres True (1) kom til verden, kom sjokknyheten om at Tristan og bestevenninna til Khloés lillesøster (dette er komplisert), Jordyn Woods (22), skal ha hatt en ... Ja, uheldig natt. Det har vært en ordkrig uten like, og selv om både Tristan og Kylies venninne forklarer at det hele var relativt uskyldig, valgte Khloé å gå fra datterens barnefar. Og nok en gang fikk hun en ulykkelig slutt. Det er alltid trist når kjærligheten tar slutt, da spesielt rett foran alles øyne.

FEBRUAR: Romanserykter mellom Lady Gaga og Bradley Cooper

Av: Hedda Fannemel Espeli, frontsjef

VAR ALT TULL? Begge sier så, men vi gir ikke opp håpet. Foto: NTB Scanpix
VAR ALT TULL? Begge sier så, men vi gir ikke opp håpet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hvor mange har ikke ønsket at kjærligheten skal være slik den er i vakkert lyssatte Hollywood-filmer? Da Lady Gaga (33) og Bradley Cooper (44) takket ja til å spille mot hverandre i storfilmen «A star is born», sparket de i gang et nådeløst kjærlighetsmaskineri som kom til å forfølge dem helt til Oscar-utdelingens scene – og enda litt lenger.

- BLIKKET: Bradley Cooper og Lady Gaga vant prisen for «Beste sang» under årets «Oscar»-utdeling. Framføringen av sangen «Shallow» på prisutdelingen fikk noen til å ytre seg om det de mener er en enda søtere musikk for paret. Video: ABC via CNN, Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer

Etter at den tragiske kjærlighetshistorien i filmen rullet over kinolerretene og inn i diverse hjerterøtter og tårekanaler hos publikum, fikk kjendispressen blod på tann. Spekulasjoner om at det var noe mer enn profesjonelt fremførte følelser mellom de to, ga fansen hjerter i øynene, og så:

En knapp uke før årets Oscar-utdeling kom meldingen om at Lady Gaga hadde brutt med forloveden sin. Da hun og Cooper deretter fremførte en brennheit versjon av filmlåta «Shallow» på verdens mest prestisjetunge filmprisutdeling, foran hele Hollywood, eksploderte det.

Situasjonen ble selvsagt heller ikke mindre rosenrød da Bradley Cooper og supermodell Irina Shayk (33) ordknappe gikk hver sin vei. Alle forsikringer om at det hele var et kunstnerisk spill for galleriet, prellet av på selv de mest galvaniserte kjærlighetskynikere: Dette må da være skjebnebestemt - ikke rene sammentreff? Mitt stjerneønske for 2020 er i hvert fall at Lady Gaga og Bradley Cooper endelig blir Hollywoods ekte nye «it»-par!

MARS: Universitetsskandalen i Hollywood

Av: Miriam Bakkejord, reportasjeleder

OPS: Tv-stjernene Felicity Huffman (56) og Lori Loughlin (54) har hatt et noe kaotisk år. Foto: NTB Scanpix
OPS: Tv-stjernene Felicity Huffman (56) og Lori Loughlin (54) har hatt et noe kaotisk år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
«Når Hollywood-fasaden slår sprekker, drar resten av verden fram popcornet» Miriam Bakkejord.

Å skulle føle sympati med styrtrike skuespillermødre som angivelig gir bestikkelser for å sikre barna plass på eliteuniversiteter, er som å be julenissen avlyse julaften. Skadefryd er en mer treffende reaksjon - noe både Felicity Huffman (56) og Lori Loughlin (54) burde tenkt på før de endte på tiltalebenken, beskyldt for å stikke penger under rektorpultene.

For når Hollywood-fasaden slår sprekker, drar resten av verden fram popcornet. Og ingen kan vel klandres for det.

Kanskje hadde sjokkfaktoren vært mindre dersom det var snakk om en allerede etablert skurk. Når sannheten er motsatte, med to høyst respekterte tv-stjerner vi aldri trodde kunne gjøre en flue fortred, blir omfanget deretter. En gavepakke for den kulørte delen av pressen, en tragisk sak for de involverte.

Alle fortjener riktignok en ny sjanse - også Huffman og Loughlin. Førstnevnte har krøpet til korset og tatt sin straff, mens Loughlin fortsatt nekter straffskyld. Vi håper hun vet hun hva hun gjør - og at Hollywood, uansett utfall, tilgir.

MARS: Sophie Elise vs. Kristin Gjelsvik

Av: Marcus Brenden, journalist

HØYLYTT KNUFFING: Sophie Elise Isachsen mot Kristin Gjelsvik. Det lover drama. Skjermdump: NRK
HØYLYTT KNUFFING: Sophie Elise Isachsen mot Kristin Gjelsvik. Det lover drama. Skjermdump: NRK Vis mer

Hjelpe og trøste! Hva gjør man når to av Norges største bloggere barker sammen? Følger med, såklart! Det brøt ut krig i bloggosfæren i mars, da Kristin Gjelsvik (32) gikk til frontalangrep på selveste bloggdronninga Sophie Elise Isachsen (25). Gjelsvik mente hun hadde frontet plastiske inngrep, og bidro til å normalisere det å ha komplekser.

Det kunne jo ikke tolkes som annet enn en krigserklæring. Hva var årsaken? Jo, Isachsen hadde nemlig tatovert inn små prikker i hodebunnen for å skjule hårtap. Gjelsvik kalte henne til og med «Norges farligste forbilde». Det hele kulminerte til en opphetet diskusjon i beste sendetid på NRK - der en rekke andre bloggere også hadde hadde slengt seg på den offentlige skittentøyvasken.

KRITISK: Kristin Gjelsvik har sett seg lei på at Sophie Elise Isachsen fikser på komplekser og deler det med følgerne sine. Video: Kristin Gjelsvik og Rød Løper Vis mer

Hva har vi lært? Tja, det er ikke så godt å si. At det er blitt satt ned et fagutvalg som skal utforme kjøreregler for hva bloggere kan fronte av plastiske inngrep, lover i alle fall godt for framtida. For det er ingen tvil om at Influenser-Norge fortsatt har mye å jobbe med.

MAI: Meghan og Harry lurer pressen

Av: Emma Eriksson, journalist

GÅR EGNE VEIER: Vi er vant til få vite alt om kongelige fødsler, helst minutt for minutt. Meghan og Harry ville det annerledes. Foto: NTB Scanpix
GÅR EGNE VEIER: Vi er vant til få vite alt om kongelige fødsler, helst minutt for minutt. Meghan og Harry ville det annerledes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da det britiske kongehuset annonserte at hertuginne Meghans (38) fødsel hadde startet, en tidlig vårdag i mai, gledet mange hjerter seg. Ikke minst mitt eget. Det befolkningen, og klodens ivrigste journalistfingre (fortsatt meg), derimot visste lite om, var hva som egentlig foregikk bak Buckinghams 800 vegger.

«Dere lurte oss med stil» Emma Eriksson

For fødselen var slettes ikke bare i gang - den var faktisk over for lengst. Den lille gutten meldte sin ankomst allerede i morgentimene den vårdagen, flere timer før kongehuset opplyste at dronningen var på god vei til å bli oldemor atter en gang.

FORELDRE: Hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) er blitt foreldre for første gang. Fødselen begynte tidlig en mandags morgen, men først bekreftet på ettermiddagen. Video: AP Vis mer

At nybakte foreldrene vil ha privatliv de første timene, er på ingen måte oppsiktsvekkende. At selveste Harry og Meghan skulle melde seg inn i den klubben, synes jeg heller var snodig. Men så har de tross alt gang på gang brutt kongelig etikette, og gått egne veier.

Heder og ære skal Meghan også ha for å stille opp i det påfølgende blitsregnet samme dag (altså hvem orker?), kamuflert bak slitesterk sminke og skyhøye hæler. Dere lurte oss kanskje, men det ble gjort med stil.

MAI: Märtha og Durek annonserer forholdet

Av: Anniken Aronsen, journalist

RYDD FORSIDA!: Da Prinsesse Märtha Louise annonserte at hun hadde funnet kjærligheten med Durek Verrett (blant annet med dette bildet), gikk vi brått inn i en ny æra. Foto: Daryl Henderson / NTB Scanpix
RYDD FORSIDA!: Da Prinsesse Märtha Louise annonserte at hun hadde funnet kjærligheten med Durek Verrett (blant annet med dette bildet), gikk vi brått inn i en ny æra. Foto: Daryl Henderson / NTB Scanpix Vis mer

Det som tilsynelatende startet som en ordinær maisøndag, ble i år et «hvor var du da»-øyeblikk da Märtha Louise (48) erklærte sin kjærlighet til en heller utradisjonell kar fra statene. Mannen (45), som vi alle trodde het Shaman til fornavn en liten stund, skulle vise seg å engasjere rundt ethvert lunsjbord de kommende ukene.

««Jeg forutser at «sjamartha» gir oss flere høydepunkter også neste år»» Anniken Aronsen

Selv var jeg blant journalistene som utgjorde velkomstkomiteen til denne fremmede mannen, i flagrende gevanter, på Gardermoen noen dager seinere. Durek Verrett ble med det den første kjendisen forfulgt av en løpende journalisthorde siden Justin Bieber besøkte landet sist i 2017. Märtha Louises nye kjæreste ble dog nevnt flere ganger i norsk presse i løpet av to uker i mai enn Bieber ble gjennom hele 2019.

(Teksten fortsetter under videoen)

I NORGE: Prinsesse Märtha Louises kjæreste, Durek Verrett, i Norge for første gang etter at de avslørte kjærestenyheten. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Verrett har også gjort seg bemerka på søketoppen i Google, og blant de nagende spørsmålene nordmenn har sittet inne med i 2019 er «hva er en sjaman». Nummer tre i samme kategori er spørsmålet «hva feiler det deg», og jeg er overbevist om at svaret på spørsmål én har et svar på nettopp dét. Verretts selverklærte evne til å snu atomer kan neppe måle seg med hans evne til å snu kongehuset på hodet, og selv om mine spirituelle evner er heller begrensa, forutser jeg at «sjamartha» gir oss noen høydepunkter i det påbegynte året, også.

De resterende 2019-øyeblikkene finner du her.